Ocenite ponudbo:

Med vrelci življenja

Izvajalec:
Zavod za turizem in šport Radenci
Naslov:
Radgonska cesta 10 9252 Radenci
e-mail:
Vrelci zdravilne vode med rodovitnimi zelenimi griči, omreženimi z vinom. Stare vinogradniške preše in običaji se tukaj prepletajo z cerkvami. Vzemi si čas zase, za svoje zdravje v zdravilišču s tremi srci. Uživaj v dvoje in spoznaj skrivnosti Radgonsko-Kapelskih goric. Začuti svojo düšo.
Ustavi se ob skrivnostnem vrelcu in prisluhni "bubljanju". Zazri se. V njegovo globino. V svojo globino. Začuti svojo düšo. Na pot med vrelce življenja se lahko odpraviš v dvoje. Odkrivat Zdravilni, Petanjski, Železni, Šratovski, Ožekov, Zemljičev vrelec. Spoznavat skrivnosti Črne mlake in pristne domače hrane. Počasi, kakor vrelec odkriva svoje čare. In kot se je na svoji poti ustavil doktor Karl Henn, se pri Železnem vrelcu ustavite tudi vi in poskusite to znamenito “bubljo”. Na koncu poti pa ne pozabite zavijti še v Radensko polnilnico.

Priporočila:
Za ogled Radenske polnilnice je potrebna predhodna najava. Več informacij vam nudi TIC Radenci na avtobusni postaji v Radencih.

Znamenitosti ob poti: Kapelica Sv. Ane v parku Radenci, Zdravilišče Radenci, ogled naravnih mineralnih vrelcev ob poti, polnilnica Radenske, Cerkev Sv. Cirila in Metoda Radenci...

 
Čas hoje : 2 - 3 ure 

Zahtevnost
nezahteven izlet 

Potek
po dolini 

Zemljevidi : Da 

Pohodniška ponudba
poti v gozdovih 

Nastanitvene kapacitete v Radencih: Apartmaji Vila Anna, Apartmaji AD, Youthhostel Radenci, Sobe Kupljen, Zdravilišče Radenci

Gostinske kapacitete v Radencih in okolici: Restavracija Park, Picerija Moni, Restavracija Piccolo, Gostilna Nada, Gostilna Klobasa, Gostilna Kosi, Bistro Partis. 
Oprema : Palice za nordijsko hojo, zemljevid poti Med vrelci življenja 

Ogledi
individualni 

Na poteh Med vrelci življenja (Radenska, Radgonska, Negovska pot) se pohodniku ponuja veliko priložnosti za spoznavanje in odkrivanje novega, nepoznanega: posebnosti rastlinskega in živalskega sveta in stik z globino zemeljskega plašča, doživetje dihanja in brbotanja zemeljske skorje…, za odkrivanje lokalnih kulinaričnih in etnoloških posebnosti…

Na radenski poti Med vrelci življenja vam ponujamo:

- ogled vrelcev in Črne mlake; naravni mineralni vrelci so sledeči: Zdravilni vrelec, Petanjski vrelec, Železni vrelec, Šratovski vrelec, Ožekov vrelec, Zemljičev vrelec in Vrelec pri cerkvi.
- ogled polnilnice Radenske d.d. v Boračevi
- možnost nakupa: medu, izdelkov z medom
- možnost nakupa bučnega olja, domače slivovke
- ogled cerkve sv. Cirila in Metoda ali kapelice sv. Ane v zdraviliškem parku
- počitek in domačo jüžino v eni izmed domačih gostiln

Veselimo se druženja z vami; prijazno vabljeni na radensko pot med vrelce življenja. Zemljevid Poti ob Muri se lahko dvigne v Turistični pisarni Zavoda za turizem in šport Radenci, na avtobusni postaji!

Viri:
- Bagar Povše Majda, Dešnik Stanka, Kramberger Ludvik, Turk Velimir, Zemljič Andreja, Med vrelci življenja, Tisk TIPG Murska Sobota, 2005.
 


Zavod za turizem in šport Radenci 
Radgonska cesta 10 
9252 
Radenci 
Telefon : 02 565 18 89 
E-pošta :  
Spletna stran : www.ztsradenci.si 


Turistična pisarna Zavoda za turizem in šport Radenci 
Radgonska cesta 27 
9252 
Radenci 
Telefon : 02 565 18 89 
E-pošta :  
GPS Northing (N) : 46,6426 
GPS Easting (E) : 16,0466 
Brosura
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Zavod za turizem in šport Radenci | 02 565 18 89 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti