Ocenite ponudbo:

Jesenice - mesto železarstva in hokeja

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Izvajalec : TIC Jesenice

Naslov: Cesta maršala Tita 18 4270 Jesenice
Telefon: 04 586 31 78
e-mail:
turizem.jesenice.si
Oglejte si mesto, ki jehttp://turizem.jesenice.si/administrator/index.php?option=com_k2&view=items&filter_trash=0 slovelo po težki industriji, danes pa se želi predstaviti kot mesto, ki združuje staro z novim, tradicijo z znanjem. Odpeljali vas bomo na Staro Savo, predel Jesenic, kjer je staro fužinarsko in stanovanjsko naselje, ki je mestu nekoč dajalo utrip. V veliki delavski stanovanjski stavbi iz 18. stoletja si bomo ogledali multivizijo o železarski zgodovini Jesenic ter pot nadaljevali preko najstarejšega mostu do športne dvorane, kjer se kalijo aktualni državni prvaki v hokeju na ledu. Pot nas bo nato vodila do Spominskega parka na Plavžu, ki je posvečen padlim v prvi svetovni vojni in je prava zelena oaza sredi Jesenic. Ogledali si boste še Kosovo graščino in Murovo, najstarejše naselje Jesenic. Sprehodili se bomo po Razgledni poti, kjer boste imeli Jesenice kot na dlani in zaključili izlet s postankom na Trgu Toneta Čufarja, priljubljenim zbirališčem Jeseničanov.  

Potek
po dolini 

Težavnost
nezahteven izlet 

Trajanje izleta : 4 ure 
Minimalno število udeležencev : 4 
Največje število udeležencev : 30 

Ogledi
vodeni 

7,30 EUR/osebo Cena vključuje vse oglede in vstopnine po programu, nezgodno zavarovanje, vodenje izleta in organizacijo ter DDV. Izračun cen je informativen, pripravljen za skupino 10 oseb in se lahko spremeni brez predhodne najave. V ceno ni vključen prevoz. 

Možnost plačila
samo z gotovino 

Termini: Po dogovoru. Prijave: Najmanj 5 dni v naprej. Izvedba je možna le v lepem vremenu. Ne pozabite na: Udobno obutev, kamero ali fotoaparat.  
Fotografije
Skrbnik : TIC Jesenice | 04 586 31 78 | | last modified: 08.05.2014

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti