Ocenite ponudbo:

Naročeni ogledi Ljubljane: Sprehod po Plečnikovi Ljubljani

Izvajalec:
Turistični informacijski center Ljubljana
Naslov:
Adamič Lundrovo nabrežje 2 1000 Ljubljana
Telefon:
01 306 12 30
Faks:
01 306 12 04
e-mail:
Ljubljančan Jože Plečnik (1872 – 1957) velja za enega najpomembnejših pionirjev sodobne arhitekture na svetu. Njegov ustvarjalni opus je zaznamoval podobo treh srednjeevropskih mest – Dunaja, Prage in Ljubljane. Pečat, ki ga je Plečnik vtisnil rojstni Ljubljani, potem ko se je leta 1921 vrnil iz tujine, je tako izrazit in neizbrisen, da se Plečnikova Ljubljana kot svojevrstna urbanistična posebnost uvršča med najpomembnejše celostne umetnine 20. stoletja. V okviru vodenega sprehoda si lahko ogledate večino Plečnikovih del v središču Ljubljane.
Pot se prične na Kongresnem trgu in vodi prek Vegove ulice na Trg Francoske revolucije z znamenitim Plečnikovim poletnim gledališčem Križanke in naprej mimo Zoisovega grabna do Rimskega zidu na Mirju, ostanka obzidja antične Emone, ki ga je Plečnik prenovil na svojevrsten način, prek Trnovskega mostu, prav tako razkošne Plečnikove stvaritve, do Trnovskega pristana, od tam pa na Levstikov trg s Šentjakobsko cerkvijo, prek Gornjega trga do Grajskega griča od tam mimo Čevljarskega mosta do Tromostovja, dveh njegovih najlepših mostov, in naprej do Plečnikovih tržnic in STICa, nasproti katerega stoji še ena znamenita Plečnikova stavba - Peglezen.Tu se ogled zaključi.
Trajanje vodstva: 2 uri.
Jeziki: Slovenski, angleški, nemški, italijanski in francoski.

 
 

Ogledi
vodeni GPS Northing (N) : 46,051 
GPS Easting (E) : 14,5069 

Na lepše 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Turizem Ljubljana | 01 306 45 75 | | www.visitljubljana.com...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti