Ocenite ponudbo:

Krajinski park Zgornja Idrijca

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Krajinski park Zgornja Idrijca je občina Idrija razglasila in ustrezno zavarovala leta 1992. Območje parka zavzema 4.230 hektarov razgibanega površja, ki ga povečini pokrivajo negovani gozdovi.
Prostrani park se razprostira na celotnem porečju zgornjega toka Idrijce. Geološko zelo zapletena in zanimiva zgradba ozemlja skriva številne fosilne najdbe. Velik del parka je kraški, zato niso redke vrtače, jame in brezna. Razkošna in pestra flora izkazuje prisotnost dinarskih, alpskih in submediteranskih rastlinskih vrst.
Glavne znamenitosti: Rake, Divje jezero, slikovita dolina Strug, letno kopališče na Lajštu, usadi pod Tratnikom, soteski Kramaršca in Bedrova grapa, Klavže na Idrijci in Belci, gozdarska postojanka Krekovše, spomenik bolnišnici Pavli na Hudem polju, sledovi rimskega limesa v Mrzli Rupi in pragozd Bukov vrh v veliki vrtači med Hudim poljem in Smrekovo drago.
Pot iz parka v osrčje Trnovskega gozda pelje mimo Smrekove drage in Paradane, ki se nahajata že izven meja idrijske občine.
Smrekova draga, ki spada že v gozdni rezervat Golaki, je znana po nenavadni inverzni (obrnjeni) razporeditvi vegetacije. Gozdni in botanični rezervat Paradana (32 km od Idrije) vključuje tudi tri jame, ki v atraktivnem kraškem podzemlju skrivajo večni sneg in led.

 


TIC Idrija 
Vodnikova ulica 3 
5280 
IDRIJA 
Telefon : 05 374 39 16 
Faks : 05 374 39 15 
E-pošta :  
Spletna stran : www.idrija-turizem.si, www.visit-idrija.si 


individualni
Brezplačno
GPS Northing (N) : 45,9825 
GPS Easting (E) : 14,0278 
Fotografije
Skrbnik : Center za idrijsko dediščino | 05 374 39 16 | | last modified: 10.11.2014
na zemljevid
GPS N: 45,9825
E: 14,0278

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti