Z ladjo ali jadrnico

V Slovenijo lahko iz sosednje Italije in Hrvaške priplujete s hitrimi potniškimi katamarani in gliserji. Vsa plovila iz tujine smejo pristajati le ob pomolih mednarodnih mejnih prehodov v Kopru in Piranu, v letni sezoni tudi v Izoli. To velja tudi v primeru, če v Slovenijo priplujete z jadrnico, motornim čolnom ali jahto. Slovenska obala ima za navtične turiste na voljo tri sodobno urejene marine in jahtni center, namenjen popravilom in tehnični oskrbi plovil.

Hitri katamarani iz Benetk


LadjaTrije hitri katamarani v letni sezoni od aprila do konca oktobra enkrat do trikrat na teden plujejo med Benetkami in Piranom ali Izolo. Vožnja traja okoli 2 uri in pol.
- Prince of Venice
- Venezia Lines
- Ladja Dora


Gliser iz Trsta, Poreča in Rovinja


Od konca aprila do konca septembra je na voljo vsakodnevna hitra ladijska povezava med Trstom, Piranom, Porečem in Rovinjem.
- Trieste Lines

Križarke po Jadranu in Sredozemlju


Na slovenski obali občasno pristajajo tudi večje turistične ladje, ki so na križarjenju po Jadranu in Sredozemlju. Pristajajo v Kopru.
- Koprski potniški terminal

Vplutje z jadrnico, motornim čolnom ali jahto


Pristati smete le ob pomolih mednarodnih mejnih prehodov v Kopru in Piranu, od maja do oktobra tudi v Izoli. Po privezu plovila je treba plovilo, posadko in potnike prijaviti mejnim organom. Za to so potrebni naslednji dokumenti:
- dokument o lastništvu plovila
- dokument o usposobljenosti voditelja za upravljanje plovila
- osebni dokumenti potnikov, ki so na plovilu

Slovenske marine


Na slovenski obali Jadranskega morja so navtičnim turistom na voljo tri sodobno urejene marine v Portorožu, Kopru in Izoli. Vse so dobitnice evropskega ekološkega znaka Modra zastava. V Izoli pod okriljem ladjedelnice deluje tudi poseben jahtni center, namenjen tehnični oskrbi plovil in pomoči pri okvarah. Vse marine zagotavljajo oskrbo z gorivom, črpalke pa so poleg tega tudi na javnih pomolih v Piranu in Izoli.
- Marina Portorož
- Marina Izola
- Marina Koper

Plutje s turističnimi ladjami po slovenskem morju


Po slovenskem morju se lahko v poletni sezoni popeljete s turističnimi ladjami. Večje skupine se lahko dogovorite za poseben izlet s prilagojenim programom. Turistične ladje ponujajo različne panoramske izlete po slovenskem morju, na nekaterih pripravljajo tudi hrano, zato je to dober namig za celodnevno druženje.

- Burja
- Portorož
- Meja
- Lotos
- Laho
- Liza
- Resnik
- Svetko
- Solinarka
- Subaquatic
- Ladjica Podlanica

Najem jadrnic


V več krajih na slovenski obali lahko najamete jadrnice. Za to potrebujete dokazilo o usposobljenosti za njeno vodenje ali pa z jadrnico najamete tudi izkušenega voditelja- skiperja.

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             

Publikacije

Vozni redi v Alpah 2013

 

Public Transport Timetables in the Alps 2013

 

Public Transport Timetables in the Alps 2013

 

Public Transport Timetables in the Alps 2013

 

Public Transport Timetables in the Alps 2013

 

Public Transport Timetables in the Alps 2013

 

Public Transport Timetables in the Alps 2013

 

Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti