Ocenite ponudbo:

Lov

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naslov: Resljeva cesta 3 8311 Kostanjevica na Krki
Telefon: 041 731 295
e-mail:
Del lovišč leži na severnih pobočjih Gorjancev, ki se preko reke Krke nadaljujejo v Krakovski gozd. Po loviščih so na voljo visoke preže, poskrbljeno pa je tudi za solnice, ki so namenjene predvsem srnjadi, obiskuje pa jih tudi jelenjad in divji prašiči. Izvaja se tudi inozemni lovni turizem.
V Lovski družini Kostanjevica na Krki se je izmenjalo že dosti lovskih rodov, a njihovo poslanstvo ostaja še vedno isto, živeti v sožitju z naravo in živalmi. Poleg strelskih tekmovanj prirejajo tudi lovske prireditve za članstvo in širše prebivalstvo. Lovsko družabnost zagotavljajo tudi s prirejanjem vsakoletnih lovov na divje prašiče za domače in sosednje lovce. Prirejajo se tudi strelska tekmovanja z lovsko puško risanico in šibrenico ter tekmovanja na streliščih za glinaste golobe. Lovci so v preteklosti intenzivno sodelovali pri kreiranju celotnega prostora v območju lovišč. To je tudi njihova bodoča naloga, predvsem usklajevanje sonaravnega gospodarjenja v gozdu in na kmetijskih površinah.
Najpogostejši gozdni prebivalci na območju so: navadna jelenjad, srnjad, damjaki, divji prašiči, poljski zajci, fazani, race mlakarice. Od ostale divjadi pa lisice, gozdni jerebi, krokarji, polhi, občasni obiskovalci naših gozdov pa so tudi rjavi medved, volk, poljska jerebica, jazbec, divja mačka, kuna, podlasica, pižmovka, kragulj, kanja, skobec, golob glivar in duplar, divja grlica, kljunač, siva čaplja, gos, ribji orel, vodna kokoška, črna liska, kozica, regeljc, kreheljc.
 

Ogledi
vodeni Lovska družina Kostanjevica na Krki 
Resljeva cesta 3 
8311 
Kostanjevica na Krki 
Telefon : 041 731 295 
E-pošta :  
GPS Northing (N) : 45,8122 
GPS Easting (E) : 15,4242 
Fotografije
Skrbnik : Občina Kostanjevica na Krki | | www.kostanjevica.si... | last modified: 03.02.2015

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti