Ocenite ponudbo:

Naredimo dražgoške kruhke na turističnih kmetijah na Škofljeloškem

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Dražgoški kruhki so ročno oblikovani in okrašeni medenjaki, ki so dobili ime po vasi Dražgoše nad Selško dolino. Lahko so različnih oblik, prevladujejo pa srčki. Včasih so se z njimi obdarovali zaljubljeni, botri so jih podarjali svojim krščencem in birmancem, danes pa sooblikujejo spominkarsko ponudbo Slovenije.
• Nastanitev s polpenzionom ali kosilo/večerja na turistični kmetiji Žgajnar v Zaprevalu nad Poljanami ali Ljubica , na kateri boste lahko poskusili gorenjske dobrote.
• Prikaz izdelave dražgoških kruhkov na kmetiji Žgajnar (po predhodnem dogovoru; minimalna udeležba 10 oseb) ali sodelovanje pri izdelavi dražgoških kruhkov z ga. Darinko Megušar na turistični kmetiji Ljubica v Vinharjih pri Poljanah.
• Ogled dražgoških in loških kruhkov v prostorih Turističnega društva Železniki, ki jih izdelujeta Cirila Šmid in Darinka Megušar ( po predhodnem dogovoru s turističnim društvom ).
• Ko boste na Škofjeloškem ne pozabite na naravne izdelke iz škofljeloških hribov, poznanih pod blagovno znamko »Babica Jerca in dedek Jaka«. Sem se uvrščajo kulinarični izdelki in izdelki domače in umetnostne obrti. Izdelke lahko kupite na sobotnih tržnicah v Škofji Loki, v Železnikih, v Žireh in Gorenji vasi; tržnice so, izmenično, vsak teden na eni izmed omenjenih lokacij.
 Foursquare 

Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 | | last modified: 19.10.2012

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti