Ocenite ponudbo:

Ko na kmetijah na Škofjeloškem zadiši po svežem kruhu...

• Nastanitev s polpenzionom ali kosilo/večerja na turističnih  kmetijah: Ljubica, Žgajnar, Davčen, Pr' Ožbet, Pri Tavčarju, Podmlačan ali Pri Marku, na katerih boste lahko poskusili okusne gorenjske jedi.
• Nastanitev v apartmajih na turističnih kmetijah: Pri Boštjanovcu na Hotavljah, kjer imajo najlepše ohranjen portal iz hotaveljškega marmorja iz leta 1864 ter pri Zakrašniku na Lenartu, kjer boste lahko kupili pridelke iz lastne pridelave.
• Možnost udeležbe na delavnici  peke kruha na turistični kmetiji Ljubica v Vinharjah, kjer vam bodo razkazali kmetijo in vas popeljali s konjsko vprego (po predhodnem dogovoru; minimalna udeležba 10 oseb). Delavnice se lahko udeležite tudi na kmetiji Pr' Režen, ki se uvršča med nosilce blagovne znamke Babica Jerca, v kraju Gornje Brdo pri Poljanah (po predhodnem dogovoru; minimalna udeležba 15 oseb).
Odločite se lahko za ogled Karlovskega mlina na kamne, žage in male hidroelektrarne ali pa se naučite pripraviti kruh, drobno ali ocvrto pecivo.
• Za ljubitelje čebel in lepe narave priporočamo pohod po čebelarski poti mimo Sv. Urbana. Pot poteka od Srednje vasi, skozi Vinharje in Bačne  do Srednje vasi, kjer lahko pri posameznih čebelarjih poskusite ali kupite slasten med, medene izdelke in žganje – izdelki se tržijo pod blagovno znamko »Med izpod Blegoša«. Lahko pa se dogovorite tudi za izdelavo sveč iz čebeljega voska (kmetija Pri Jakucu).
• Ogled  starega mestnega jedra v Škofji Loki.
• Ogled Lubniške jame in Kevdrc pri  Škofji Loki.
• Ogled Nacetove hiše, najbolje ohranjene kmečke stavbe na škofjeloškem območju, v vasi Puštal pri Škofji Loki, po predhodnem dogovoru vam postrežejo z jedmi pripravljenimi v črni kuhinji ( zaseko, kranjsko klobaso, …).
• Ko boste na Škofjeloškem ne pozabite na naravne izdelke iz škofljeloških hribov, poznanih pod blagovno znamko »Babica Jerca in dedek Jaka«. Sem se uvrščajo kulinarični izdelki in izdelki domače in umetnostne obrti. Izdelke lahko kupite na sobotnih tržnicah v Škofji Loki, v Železnikih, v Žireh in Gorenji vasi; tržnice so, izmenično, vsak teden na eni izmed omenjenih lokacij. Foursquare 

Regija: Gorenjska
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti