Ocenite ponudbo:

S culo po Puščavnikovi poti

Puščavnikova pot je nastala po zgodbi o Puščavniku, ljudskem pesniku, ki je prebival v gozdovih pod gradom Vodriž. Pot vodi do ruševin gradu Vodriž skozi čudovite gozdove, mimo dreves, ki telo napolnijo s svojo zdravilno energijo. Na pot se lahko podate iz dveh smeri: iz Podgorja in iz Šmiklavža.
· Sprehod po, s smerokazi s simbolom goloba označeni Puščavnikovi poti do ruševin gradu Vodriž.
· Ogled divjadi v ogradi - muflonov, jelenov in damjakov in lovskega muzeja v gostilni Rogina v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Posebnost gastronomske ponudbe so koroške jedi, jedi iz divjačine in postrvi iz lastnega ribnika.  Od gostilne se lahko odpravite na puščavnikovo pot s puščavnikovo culo. 
· Ogled razvalin gradu Vodriž.
· Postanek pri obeležju partizanske tiskarne Kajuhova tehnika.
· Ogled Kokolejeve kapelice.
· Izbrane koroške jedi lahko poskusite na turistični kmetiji Rdečnik v Sp. Razborju pri Slovenj Gradcu ali v gostilni Bučinek v vasi Vodriž pri Podgorju, kjer si boste lahko ogledali tudi dve spominski sobi. Sobo znanega koroškega slikarja Jožeta Tisnikarja in "Stričkovo sobo" znane pisateljice Ljube Prenner.
· Ko boste na Koroškem, ne pozabite na domače izdelke blagovne znamke "Dobrote izpod Pece". Lahko si privoščite tudi degustacijo izbranih koroških jedi, ki vam jo, po predhodni najavi, pripravi CELK - Center za razvoj podeželja  na Prevaljah, kjer je izdelke mogoče tudi kupiti; nekateri izdelki so na voljo tudi v trgovskem centru v Slovenj Gradcu in Ravnah na Koroškem. Foursquare 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti