Ocenite ponudbo:

Kolesarjenje po Lendavi in okolici

Izvajalec:
TURISTIČNA ZVEZA LENDAVA VABI
Naslov:
Čentiba, Lendavska cesta 19 9220 Lendava
Telefon:
01 200 94 22
e-mail:
Na skrajnem vzhodu Slovenije se ob reki Muri na široko odpirajo prostranstva Panonske nižine. Mirnost zelenega morja, kot mnogi radi poimenujejo prekmursko ravnico, nežno razburkajo le zaobljeni griči Lendavskih goric. Središče pokrajine, ujete med meji s Hrvaško in Madžarsko, je 800 let staro mestece Lendava oziroma Lendva po madžarsko. V teh krajih se namreč slovensko prebivalstvo meša z madžarskim, v nobenem primeru pa mu ne manjka že skoraj pregovorne gostoljubnosti. Tudi zato se bomo, enako kot štorklje, ki vsako leto priletijo v svoja gnezda na dimnikih in daljnovodih, radi vračali v kraje ob Muri. Pokrajina ob Muri nam s svojim ravninskim značajem ponuja predvsem prijetno, manj zahtevno kolesarjenje po številnih neprometnih lokalnih cestah in poljskih poteh, ujetih med dolga žitna polja. Na poteh, ki nas popeljejo na ogled mrtvic Mure pa v redke ohranjene nižinske gozdove črne jelše, mimo vodnih mlinov in skozi dolge obcestne vasi, bomo vozili tako po asfaltu kot po makadamu, vedno pa daleč stran od prometnih cest in vrveža. Kdor pa bo želel nižinsko vožnjo začiniti s težavnejšimi vzponi, bo obiskal Lendavske gorice. Z oblih slemen mu bo pogled mimo drobnih zidanic in glasnih klopotcev odplaval v prostranstva ravnine, razpoloženje pa bo dvignila še pokušnja odlične vinske kapljice, ki dozori na teh sončnih bregovih. Težavnost: 5-najbolj primerno...1-ni primerno
nezahtevno 

Ogledi
vodeni 

Možnost plačila
samo z gotovino 

Poti za kolesarje so oštevilčene ter enotno označene. S kombiniranjem dobimo različno dolge in zahtevne proge, primerne za kolesarje vseh starosti. Na voljo je kolesarska karta z opisi predlaganih izletov. Športno doživljanje pokrajine ob Muri pa lahko popestrimo še z vožnjo s kanuji po reki ali pa s konjskega hrbta odkrijemo še katero skrito lepoto. Možnosti nastanitve so v Termah Lendava ali v številnih zasebnih sobah. V termah s parafinsko hipertermalno vodo lahko bivamo v hotelu ali v kampu, za zdravje in razvedrilo pa poskrbijo bazeni in letno kopališče, savna, studio za fitnes in športna igrišča. 


GPS Northing (N) : 46,5512 
GPS Easting (E) : 16,4753 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Turistična zveza Lendava vabi | 02 578 83 90 | | www.lendava-vabi.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti