Ocenite ponudbo:

2.Jesenice- Skupaj s Savo Dolinko po dolini

Izvajalec:
LTO Kranjska Gora
Naslov:
Kolodvorska ulica 1 b 4280 Kranjska Gora
Telefon:
04 588 50 20, 04 580 94 40
Faks:
04 588 50 21, 04 580 94 41
e-mail:
Podobna pot kot na vzhod proti Ratečam nas pelje trasa bivše železnice proti zahodu na Jesenice. Zaradi nezahtevnosti poti je zelo »družinsko« naravnana . Edino kar naredi naš izlet težaven je dolžina ture, ki se za nazaj tudi rahlo vzenja ob toku Save Dolinke proti Kranjski Gori.
Ves čas kolesarimo blizu vode, kar poleti omogoča na trenutke prijeten hlad in možnost osvežitve. Po dolini, med zeleno gozdnatimi Karavankami in skalnatimi,visokimi Julijskimi Alpami,se vije naša pot. Lep razgled na Špikovo skupino se nam pokaže že kmalu po tem, ko zapustimo Kranjsko Goro in za Gozdom Martuljkom prečkamo Savo in takoj za mostom zavijemo nazaj na kolesarsko pot. Teh nekaj metrov je edinih na poti do Jesenic, ki jih moramo prevoziti po glavni cesti, zato nekaj previdnosti ne bo odveč.
Naslednja vas, skozi katero se peljemo je Mojstrana, od koder se na jug proti vznožju Triglava zajedajo mogočne tri doline Vrata, Kot in Krma. Pa tudi po dolini Radovne lahko v tej smeri prikolesarimo do Bleda.
V Mojstrani gremo zopet na desni breg Save in pod strmimi pobočji Mežaklje se ob avtomobilski cesti pripeljemo do Jesenic. Zdaj nas čaka še povratek po isti poti, le da na žalost proti toku in rahlo navkreber.
 Težavnost: 5-najbolj primerno...1-ni primerno
srednje zahtevno 

Dolžina izleta : 25 km

Ogledi
individualni 

Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : LTO Kranjska Gora | 04 588 50 20 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti