Ocenite ponudbo:

Dom pod Reško planino

Telefon:
03 572 37 23, 041 783 391
Kategorija
*** 

Oskrbnik planinske koče : Stanislav Pišek 
Nadmorska višina : 664 m

Informacije o obratovanju
odprto ob sobotah, nedeljah in praznikih 

Dom je odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih ter po dogovoru.
 
 
Število skupnih ležišč : 30 
Število sedežev znotraj : 100 
Dom stoji na prisojnem pobočju Reške planine v severnem delu Posavskega hribovja nad Savinjsko dolino. V dveh gostinskih prostorih je 100 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 80 sedežev; na skupnem ležišču je 30 ležišč; WC in umivalnica z mrzlo vodo; manjši gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika, telefon. 
Razgled:
Od koče ni razgleda proti zahodu in severu, ker ga zakriva Reška planina; zato priporočamo vzpon na Reško planino, od koder je obširen razgled. Proti vzhodu se nad Savinjsko dolino dvigajo hribi in nižji vrhovi severnega dela Posavskega hribovja s koničasto Golavo v ospredju; od jugovzhoda do jugozahoda se vleče osrednji greben Posavskega hribovja od Gozdnika prek Mrzlice, Podmejskega vrha in Svete planine ter Javorja do Velike planine; na zahodu je hribovit svet severnega dela Posavskega hribovja s Šmiklavškimi hribi v bližini, Savinjsko dolino ter Dobrovljami, Goro Oljko in Goltmi nad njo; proti severu se za Savinjsko dolino s Polzelo in Gomilskim širi Ponikevska planota, za njo pa se dvigajo Paški Kozjak, Uršlja gora in Pohorje.
Dostop Avto:
po regionalni cesti Latkova vas-Prebold-Podmeja-Trbovlje, od katere se pri Kranjčevem mlinu, 5km od Prebolda, odcepi proti domu lokalna asfaltna cesta, 3,5km; parkirni prostor je pri domu. AP Prebold in Gomilsko: iz Prebolda mimo Druškovičevega mlina, Gradišča in Laznika 2h, ali mimo Počivalnika, Završnika in Laznika 2h30; z Gomilskega mimo Šmiglove zidanice 3h.
Zanimivejše ture
Reška planina (925 m) 45 minut; Mrzlica (1122 m) mimo Urankarja, Lize in čez preval Vrh 3h; Sveta planina (1011 m) mimo Urankarja in Lize 2h30; Krvavica (909 m) po Savinjski poti mimo Urankarja, čez Vrhe in mimo Zajčeve koče 3h.
Prehodi do drugih postojank
Planinski dom na Mrzlici (1093 m) 3h; Počitniški dom Franca Šalamuna na Sveta planina (1011 m) 2h30; Zajčeva koča (742 m)po Savinjski poti mimo Popela in Urankarja ter čez Vrhe 2h15, ali mimo Popela, Puberja, Zimoharja, Božečka, Veterška in Šnepa 2h15; Dragov dom na Homu (605 m)mimo Podbregarja, Strgarja, Huša, Kočeta, Uplaznika, Baloha in skozi Zahom 4h.
 
GPS Northing (N) : 46,2049 
GPS Easting (E) : 15,058 

Prebold

Regija: Savinjska
Kraj: Prebold
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : TIC Luče | 03 839 35 55 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti