Ocenite ponudbo:

Dom Petra Skalarja na Kaninu

Naslov:
Bovec
e-mail:
Kategorija
** 

Nadmorska višina : 2260 m

Informacije o obratovanju
zaprto 

V letu 2014 možnost obiska s slovenske strani pogorja samo peš!
Žičnica Kanin zaradi tehničnih težav v sezoni 2014 ne obratuje.
Možnost dostopa z žičnico iz italijanske strani (Sella Nevea) vsakodnevno do 14.9.2014.
 
Informacije o obratovanju : V sezoni 2014 je dom ZAPRT!
 
Število postelj : 42 
Število skupnih ležišč : 40 
Število sedežev znotraj : 80 
Dom stoji na sedlu pod Konjcem (2287 m) v Kaninski skupini Zahodnih Julijskih Alp, ki delno leži na našem ozemlju.
Za skupine najmanj 10 oseb ga odprejo po dogovoru tudi izven tega časa.V gostinskem prostoru je 80 sedežev, točilni pult; v 8 sobah je 42 postelj, na skupnem ležišču pa 40 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski in spalne prostore ogrevajo s pečmi; voda kapnica, agregat in fotovoltaični sistem za elektriko.
Razgled
Od severovzhoda do jugovzhoda se za Bovško kotlino dvigajo Vzhodne Julijske Alpe z vrhovi od Razorja prek Triglava do Krna; južno vidimo pobočja Kanina, ki padajo v Soško dolino in spodnji del glavnega grebena Kaninske skupine z vrhovi Vrh Laške Planje, Kamen in Velika Baba, v tej smeri pa se na levem bregu Soče dviga Polovnik, na desnem pa Stol, še naprej pa se za Matajurjem širi Furlanska nižina, ob dobri vidljivosti pa vidimo tudi Jadransko morje s Tržaškim zalivom; zahodno in severno se v bližini vleče glavni greben Kaninske skupine z Visokim Kaninom in Prestreljenikom, desno od grebena pa se za vzhodnimi pobočji Kanina kažeta vrhova Mangrta in Jalovca.
Dostop Avto, avtobus:
do spodnje postaje gondolske žičnice pri Bovcu, z gondolsko žičnico do zgornje postaje ( priporočamo, da poprej, zlasti poleti, poprašate za vozni red žičnice), od koder je skozi Veliki graben poleti 40 minut, pozimi 1h. AP Bovec: z žičnico do zgornje postaje in skozi Veliki graben poleti 40 minut, pozimi 1h; iz Bovca po cesti proti vasi Plužna in po poti prek Planine na Pečeh, pod stenami Turna v Skednju, mimo ostankov stare koče pod Krliščem in prek Kaninskih podov 6 do 7h.
Zanimivejše ture
Visoki Kanin (2587 m) čez Dolge prode 2h30; Prestreljenik (2499 m) mimo zgornje postaje žičnice 2h; Rombon (2208 m) mimo zgornje postaje žičnice, čez sedlo Prevala (2067 m) in prevala pod Vrhom Ribežnov 6h (z Rombona spust v Bovec 4h).
Prehodi do drugih postojank
Na naši strani Kaninske skupine ni drugih planinskih postojank; sporazum o prehodu državne meje za dostop do postojank na italijanski strani še ni sprejet.
 
GPS Northing (N) : 46,3539 
GPS Easting (E) : 13,4684 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : LTO Bovec | 05 384 19 19 | | www.bovec.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti