Ocenite ponudbo:

Planinski dom na Jančah

Telefon:
01 898 41 91, 01 367 10 29
Kategorija
*** 

Oskrbnik planinske koče : Ana Mohar 
Nadmorska višina : 792 m

Informacije o obratovanju
odprto 

Dom je stalno odprt, obratovalni čas od 8. do 22. ure.
 
 
Število postelj : 21 
Število skupnih ležišč : 25 
Število sedežev znotraj : 80 
Dom stoji na kopastem Janškem hribu, najvišjem vrhu Janškega hribovja, na katerem je pri bližnji cerkvi tudi jedro razložene vasice enakega imena. V dveh gostinskih prostorih je 80 sedežev, pri mizah pred domom pa 150, točilnica; v 6 sobah je 21 postelj, na skupnem ležišču pa 25 ležišč; WC, umivalnica in prha s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, voda kapnica, elektrika, telefon. 
Razgled:
Proti vzhodu vidimo Posavsko hribovje s Kumom, pred njim Ostrež z vasico Polšnik, proti jugovzhodu pa Dolenjsko gričevje, v ozadju Gorjance ter v smeri proti jugu Kočevski Rog, Goteniški Snežnik in Veliki Snežnik, v tej smeri so v bližini vasice Javorje, Pristava in Obolno ter vrh Kuclja, pred njim pa še vas Prežganje s cerkvijo; proti zahodu je v ospredju Ljubljanska kotlina z Ljubljano, proti jugozahodu Kurešček, Mokrec in Krim, zadaj pa Javorniki in Nanos; zahodno se za Ljubljansko kotlino dvigajo Polhograjsko hribovje, Šmarna gora in Rašica, zadaj je Škofjeloško pogorje in na obzorju Julijci s Triglavom; severozahodno vidimo zahodni greben Karavank s Kepo, Golico, Stolom, Vrtačo, Begunjščico in Košuto, pred njim Dobrčo, Kriško goro in Storžič; na severnem obzorju so Kamniške Alpe, pred njimi Krvavec, Velika planina, Lepenatka, Veliki Rogac, Menina planina in Dobrovlje, povsem v ospredju so gore in vrhovi Posavskega hribovja severno od Save: Murovica, Cicelj, Miklavž, Slivna in proti severozahodu Zasavska sveta gora, Čemšeniška planina, Sveta planina in Mrzlica.
Dostop:
Avto: do doma po lokalnih cestah iz Jevnice 8km; iz Litije 15km; s Trebeljevega 8km in iz Srednje Besnice 4km. Avtobus: s Trebeljevega do Tujega grma. ŽP Laze, Jevnica; ŽP, AP Litija; AP Dolsko, Senožeti, Trebeljevo, Srednja Besnica: iz Laz 2h15; z Dolskega skozi Laze 2h45; iz Jevnice 2h; iz Senožeti skozi Jevnico 2h15; iz Litije čez Širmanski hrib in skozi Malo Štango 3h30; od AP Trebeljevo čez Prežganje 1h45; iz Srednje Besnice čez Gabrje 1h45.
Zanimivejše ture
Obolno (776 m) čez Trebeljevo 3h15; Kucelj (748 m) čez Trebeljevo 2h45.
Prehodi do drugih postojank
Turistična kmetija Franca Berčona na Obolnem 3h15; Lavričeva koča na Gradišču (510m), čez Trebeljevo in Obolno 5h30.

 
GPS Northing (N) : 46,0522 
GPS Easting (E) : 14,7115 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Razvojni center srca Slovenije d.o.o. | 01 896 27 10 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti