Ocenite ponudbo:

Dom na Paškem Kozjaku

Telefon:
03 586 12 92, 041 368 842
Kategorija
*** 

Oskrbnik planinske koče : Remšak Olga 
Nadmorska višina : 960 m

Informacije o obratovanju
odprto 

Dom je odprt vsak dan, razen ob ponedeljkih.
 
 
Število postelj : 16 
Število skupnih ležišč : 18 
Število sedežev znotraj : 100 
Dom stoji na južni strani Špika, najbolj zahodnega vrha Paškega Kozjaka.
V dveh gostinskih prostorih in pokriti verandi je 100 sedežev, točilni pult; v 6 sobah je 16 postelj, na skupnem ležišču pa 18 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.
Razgled
Iz bližine doma je razgled le proti zahodu na Šaleško dolino z Velenjem in Šoštanjem, na Smrekovec, Golte, Menino planino in Dobrovlje ter na Savinjske Alpe z Ojstrico. S Špika pa je razgled na vse strani: proti vzhodu na greben Paškega Kozjaka z najvišjim vrhom Basališčem, na Stenico, Konjiško goro, Boč in Donačko goro; proti jugovzhodu na Celjsko kotlino in Posavsko hribovje na Kozjanskem z Bohorjem; na jugu je Gora Oljka, za njo pa veriga Posavskega hribovja; proti jugozahodu sta Dobrovlje in Menina planina, proti zahodu pa Golte in Savinjske Alpe; na zahodni strani je v bližini Graška gora, proti severozahodu pa vidimo Peco in Uršljo goro, zadaj pa Svinško planino; na severu je bližnje Pohorje, zadaj pa Košenjak in Golica. Zelo lep in širok razgled imamo tudi z bližnjega travnatega vrha Visoko.
Dostop Avto:
do doma po lokalni cesti, ki se v Paki pri osnovni šoli odcepi od ceste Velenje-Dravograd, 7km. ŽP, AP Velenje; AP Paka, Gornji Dolič, Vitanje, Socka, Dobrna in Vinska Gora: iz Velenja po Šaleški poti mimo Gonžarja in Ramšaka 3h30; od šole v Paki mimo Blažiča 1h30; od avtobusne postaje pri gostilni Meža v Paki po poti XIV. divizije prek Loke 2h15; iz Gornjega Doliča skozi Potoški graben in čez Globoko 3h; iz Gornjega Doliča po cesti do Srednjega Doliča, po dolini Glažarice in mimo cerkve sv. Mohorja 2h; iz Vitanja čez pečino Kozjek ter mimo Javorja in pod Basališčem 3h30; iz Socke po poti XIV. divizije 3h30; z Dobrne čez Klanec in mimo Ramšaka 3h30; z Vinske Gore po Poti Vinske gore mimo lovskega doma na Lopatniku 3h30.
Zanimivejše ture
Sv. Jošt (1063 m) 15 minut; Špik (1108 m) 30 minut; Visoko (991 m) 15 minut; Basališče (1272 m) 1h15; Javorje (1252 m) 1h45.
Prehodi do drugih postojank
Na območju Paškega Kozjaka ni drugih planinskih postojank.
 
GPS Northing (N) : 46,3829 
GPS Easting (E) : 15,1896 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Velenje - TIC Velenje | 03 896 18 60 | | www.velenje-tourism.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti