Ocenite ponudbo:

Cerkniško jezero

Naslov:
Cerknica
e-mail:
Ob izhodu iz prostranih mešanih gozdov Notranjske se obiskovalcu odpre veliko kraško polje s presihajočim Cerkniškim jezerom. Kadar je jezero polno vode ga zlahka najdete saj meri do 29 km² in je največje v Sloveniji. Na svetu morda ni jezera, ki bi ponujalo toliko različnih vtisov kakor ravno Cerkniško jezero. Na njem lahko opazujete ptice, preizkušate svojo ribiško srečo, lovite ravnotežje na zamrznjenih ledenih ploskvah, zaužijete lepoto sončnega vzhoda in še bi lahko naštevali.
 
Vendar pa se rado tudi zgodi, da stojite na jezeru in ga ne vidite. Takrat se razkrijejo s pisanim cvetjem posejani mokrotni travniki in osupljivi požiralniki s pomenljivimi imeni, kot so Vodonos, Rešeto, Retje, Kotel, Mala in Velika Bobnarica, ter ponorni jami Velika in Mala Karlovica. Skozi slednji voda ponikne in ponovno priteče na plan v kraški dolini Rakov Škocjan. Cerkniško jezero je del porečja kraške Ljubljanice.

Notranjski regijski park leži znotraj meja občine Cerknica in obsega dobrih 222 km2. Ustanovljen je bil leta 2002 z namenom da se ohranjajo, varujejo in raziskujejo naravne in kulturne vrednote tega območja. Odlikujejo ga visoka stopnja ohranjenosti naravnih življenjskih prostorov, številni naravni spomeniki, izjemna pestrost živih bitij, na drugi strani pa razpoznavna kulturna krajina, ki jo je zaznamoval dolgotrajen kakovosten preplet človeka in narave in se ponaša z veliko ekološko, biotsko in krajinsko vrednostjo.

http://zelenikras.si/si/

Cerkniško jezero 1 (360°)


Cerkniško jezero 2 (360°)
 


TIC Cerknica 
Cesta 4. maja 51 
1380 
Cerknica 
Telefon : 01 709 36 36 
E-pošta :  
Spletna stran : www.cerknica.si 


individualni
GPS Northing (N) : 45,7959 
GPS Easting (E) : 14,3624 
Destinacija: Kras
Kraj: Cerknica
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : RDO Postojnska jama - Zeleni Kras | 05 72 12 249 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti