Ocenite ponudbo:

Idrija - enodnevni izleti

1.7.2008 Do26.10.2018
Informacije:
TIC Idrija
Naslov:
Mestni trg 2 5280 Idrija
Telefon:
05 374 39 16
Faks:
05 374 39 15
e-mail:
Datum začetka:
1.7.2008
Datum zaključka:
26.10.2018
Prizorišče : Idrija 
S svojo bogato, več kot petstoletno tradicijo, Idrija - mesto naravoslovne in tehniške kulture - obiskovalcem ponuja nešteto možnosti za zanimive in poučne izlete v mestu in okolici. Za vas smo pripravili nekaj okvirnih možnosti za enodnevne obiske mesta in okolice. Obenem vam ponujamo tematska izhodišča in predloge za programe, ki jih po vaših željah in potrebah lahko pripravimo.


Na izbiro so vam raznovrstni programi s področja tehniške, naravne in kulturne dediščine Idrije in njene okolice za zanimive enodnevne izlete.


Idrija - Splošni program
V dopoldanskih urah ogled mesta in muzejskih zbirk na gradu Gewerkenegg ali Antonijevega rova. Po kosilu s tipično idrijsko kulinariko še ogled Kamšti, Rak in Botaničnega vrta J.A.Scopolija, nato pa v Čipkarski šoli ali Mednarodnem centru idrijske čipke ogled razstave čipk in predstavitev klekljanja.

Zeleni dan - Naravoslovni program
Obisk Idrijskega se začne ob Divjem jezeru, nato sledi ogled Antonijevega rova in krajši ogled mestnega središča, v popoldanskih urah pa obisk Vojskarske planote, mrazišča Smrekove draga in ledenice Paradana.

Tehnična dediščina in rudnik
Spoznajte zgodovino drugega največjega rudnika živega srebra na svetu z obiskom Antonijevega rova, ogledom Kamšti, zbirke rudniških lokomotiv in vodnega kanala Rake, v popoldanskih urah pa sledi še ogled restavriranih rudniških naprav v Jašku Frančiške in muzejskih zbirk na gradu Gewerkenegg.

Kulturna dediščina in čipka
Obisk Idrije se začne z ogledom muzejskih zbirk na gradu Gewerkenegg in tematskim vodenjem po mestu, predstavitvijo izdelave idrijske čipke in ogledom 'knapovske' hiše, po tipičnem idrijskem kosilu pa še obisk Vojskarske planote in Partizanske tiskarne Slovenija.

Dediščina 2. svetovne vojne
Vlogo in pomen Idrijsko-Cerkljanske regije v času druge svetovne vojne boste spoznali na vodenem ogledu partizanske bolnice Franja v dopoldanskih urah in tiskarne Slovenija na robu Vojskarske planote popoldne. Na vmesni poti pa vam ponujamo še voden ogled središča mesta Idrije in vojnega muzeja.

Idrija – Cerkno
Celotno Idrijsko-Cerkljansko regijo vam bomo predstavili na obisku Partizanske bolnice Franja v dopoldanskih urah in ogledom mesta Idrija, muzejskih zbirk Mestnega muzeja Idrija ter Čipkarske šole po kosilu. 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Center za idrijsko dediščino | 05 374 39 16 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti