Ocenite ponudbo:

Idrija - enodnevni izleti

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Informacije : TIC Idrija

Naslov: Mestni trg 2 5280 Idrija
Telefon: 05 374 39 16
Faks: 05 374 39 15
e-mail:
Datum začetka: 1.7.2008
Datum zaključka: 26.10.2018
www.visit-idrija.si
Prizorišče : Idrija 
S svojo bogato, več kot petstoletno tradicijo, Idrija - mesto naravoslovne in tehniške kulture - obiskovalcem ponuja nešteto možnosti za zanimive in poučne izlete v mestu in okolici. Za vas smo pripravili nekaj okvirnih možnosti za enodnevne obiske mesta in okolice. Obenem vam ponujamo tematska izhodišča in predloge za programe, ki jih po vaših željah in potrebah lahko pripravimo.


Na izbiro so vam raznovrstni programi s področja tehniške, naravne in kulturne dediščine Idrije in njene okolice za zanimive enodnevne izlete.


Idrija - Splošni program
V dopoldanskih urah ogled mesta in muzejskih zbirk na gradu Gewerkenegg ali Antonijevega rova. Po kosilu s tipično idrijsko kulinariko še ogled Kamšti, Rak in Botaničnega vrta J.A.Scopolija, nato pa v Magazinu ali Mednarodnem centru idrijske čipke ogled razstave čipk in predstavitev klekljanja.

Zeleni dan - Naravoslovni program
Obisk Idrijskega se začne ob Divjem jezeru, nato sledi ogled Antonijevega rova in krajši ogled mestnega središča, v popoldanskih urah pa obisk Vojskarske planote, mrazišča Smrekove draga in ledenice Paradana.

Tehnična dediščina in rudnik
Spoznajte zgodovino drugega največjega rudnika živega srebra na svetu z obiskom Antonijevega rova, ogledom Kamšti, zbirke rudniških lokomotiv in vodnega kanala Rake, v popoldanskih urah pa sledi še ogled restavriranih rudniških naprav v Jašku Frančiške in muzejskih zbirk na gradu Gewerkenegg.

Kulturna dediščina in čipka
Obisk Idrije se začne z ogledom muzejskih zbirk na gradu Gewerkenegg in tematskim vodenjem po mestu, predstavitvijo izdelave idrijske čipke in ogledom 'knapovske' hiše, po tipičnem idrijskem kosilu pa še obisk Vojskarske planote in Partizanske tiskarne Slovenija.

Dediščina 2. svetovne vojne
Vlogo in pomen Idrijsko-Cerkljanske regije v času druge svetovne vojne boste spoznali na vodenem ogledu partizanske bolnice Franja v dopoldanskih urah in tiskarne Slovenija na robu Vojskarske planote popoldne. Na vmesni poti pa vam ponujamo še voden ogled središča mesta Idrije in vojnega muzeja.

Idrija – Cerkno
Celotno Idrijsko-Cerkljansko regijo vam bomo predstavili na obisku Partizanske bolnice Franja v dopoldanskih urah in ogledom mesta Idrija, muzejskih zbirk Mestnega muzeja Idrija ter Čipkarske šole po kosilu. 
Skrbnik : Center za idrijsko dediščino | 05 374 39 16 | | last modified: 10.11.2014

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti