Ocenite ponudbo:

Šmarna gora

Naslov:
Ljubljana-Šmartno
Telefon:
01 5116 555
Šmarna gora je osamelec na severu Ljubljanskega polja. Ima dva vrhova: manjšo Šmarno goro (669 m) in višjo, Grmado (676 m). Zaradi lege in razgleda je postala priljubljen izletniški cilj. Z gore se ob lepem vremenu vidi Triglav, Stol ali koroški Obir, v južni smeri se vidi Krim, Snežnik ali Trdinov vrh na Gorjancih. Bližnje vzpetine pa so Golo Brdo, Toško Čelo, Rožnik, Rašica in hribovje vzdolž reke Save. 
Ena izmed legend, ki izhaja še iz časov turških vpadov govori, da naj bi se Turki odločili, da bodo zavzeli tabor s cerkvijo, ki je ščitil ljudi in njihovo imetje. Zadali so si, da cerkev osvojijo pred poldnem, sicer se bodo enostavno obrnil in vrnil v Turčijo. To naj bi slišala sv. Marija, ki se je prikazala ljudem v cerkvi in so ljudje v upanju, da se bo Turek držal zarečenega zvonili pol ure prej. Turki so se dejansko obrnili in odšli. V spomin zvon še danes bije pol ure pred poldnem. 


Gostilna Ledinek 
Šmarna gora 4 
1211 
Ljubljana-Šmartno 
Telefon : 01 5116 555 
Spletna stran : www.smarnagora.com 


individualni
Brezplačno
GPS Northing (N) : 46,1295 
GPS Easting (E) : 14,4638 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Občina Medvode, TIC Medvode | 01 361 43 46 | | www.medvode.info...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti