Ocenite ponudbo:

Turistična kmetija Perkovič

Naslov:
Tržaški hrib (Vid Ivanuševa 20) 3250 Rogaška Slatina
Telefon:
03 581 46 34
 
Nadmorska višina : 300 m
Velikost kmetije : 14 ha

Kategorija
3 jabolka 

Možen dostop z avtobusom
Le 200 m je potrebno peš do kmetije. 
Leži ob vinski cesti : Se ureja. 

Aktivnosti na kmetiji
ribolov, smučanje, pohodništvo 

Aktivnosti v okolici
tenis, namizni tenis, kopanje v pokritem bazenu, balinanje, smučanje, konjeništvo, golf, kolesarjenje, savna, pohodništvo, kopanje v odprtem bazenu, ribolov 

Število sedežev : 50 
Število sedežev znotraj : 50 
Število sedežev zunaj : 50 

Dovoljene živali
pes, mačka 

samo zunaj 
Dostop : Ko se pripeljete v Rogaško Slatino, zavijete pri Mizarstvu (lesna tovarna)  v Tržaški hrib. Od zdravilišča je do kmetije le kilometer. 
Informacije o obratovanju : Celo leto. Priporočajo predhodno najavo skupin.
 

Šport in prosti čas
tenis -na prostem, tenis - pokrit, squash, sprostitveni center, finska savna, parna savna, parna kopel, solarij, masaže, whirlpool, pokriti bazen - termalna voda, bazen na prostem - termalna voda, odprti bazen, pokriti bazen, namizni tenis, kegljanje, fitnes, aerobika, golf, mini golf, smučišče/žičnica, kolesa na izposojo, izposoja športne opreme 

Pogled na
planine 

Gostinska ponudba
klet 

Lega
na podeželju, obrobje mesta 

Možnost plačila
samo z gotovino 

Jeziki sporazumevanja
slovenski, angleški, nemški, hrvaški, italijanski 

Na kaj pomislite, ko slišite za Rogaško Slatino? Ali na zdravilišče ali pa na mineralno vodo, bi se glasil odgovor. In bil bi pravilen, kajti pojma sta tesno povezana. Gostje to vedo in po nekajletni krizi, ki je prizadela slovensko zdravilišče z najčastitljivejšo tradicijo, se vračajo. Od vsepovsod prihajajo z eno željo: da bi iz Rogaške Slatine odšli čili in krepki.

K temu pripomoreta tudi dobro počutje in pristna domača hrana. Kje ju dobiti, če ne prav na kmetijah? Šestčlanska družina Perkovičevih skuša skrbeti za to, da bi povečini zdraviliški gostje Rogaško spoznali še z druge plati. Ponudijo jim domačo hrano in pijačo: mesne in mlečne izdelke, kruh, potico, vino, domače žgane pijače.
 
Povabijo jih, da jim pomagajo pri kmečkih delih, posebej v času trgatve in kolin. Z njimi pokušajo vino ali jim svetujejo, naj si nabirajo moči na pobočjih Boča, Janine ali Donačke gore. Naučijo jih jahati ali pa jih napotijo na kopanje v Rogaško oziroma Atomske toplice. V omenjenih zdraviliščih pa so savne, dvorane za fitnes, masažni saloni, saloni za oblikovanje telesa …
 

 
Dodatni opis : Na kmetiji se ukvarjajo z vinogradništvom, čebelarstvom, jabolka starih sort predelujejo v kis, žganje ali pa jih prodajo za svežo porabo. Poskusite lahko kruh iz kružne peči, suhe salame, skuto in za posladek sirovo ali orehovo potico. 
GPS Northing (N) : 46,2343 
GPS Easting (E) : 15,6293 

Foursquare 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti