EDEN 2008: Dolina Soče

www.dolina-soce.com

ZGODBE SOČE OB POTI MIRU

 

Mogočna TRDNJAVA KLUŽE je vsako leto prizorišče ZGODB SOČE: družabnega oživljanja nekdanjih dni v dolini reke Soče od etnoloških posebnosti do ostalin dediščine krute vojne. Zgodbe presenetljive doline vabijo na Pot miru, ki povezuje lepote narave s spomini na 1. svetovno vojno in na soško fronto. Miroljubno sporočilo odmeva med alpskimi vršaci nad smaragdno reko in do vseh kotičkov TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA.Kdor prehodi Pot miru od Loga pod Mangartom na Bovškem do Drežnice na Kobariškem in do Mengor na Tolminskem, zaveze miroljubnosti zagotovo ne pozabi! Zgodbe Soče so dogodek pomladi, v vseh letnih časih pa v dolino vabijo aktivna doživetja. Eno med najbolje ohranjenimi območji Evrope je privlačen cilj pohodnikov, kolesarjev, ljubiteljev vodnih športov (kajakaštvo, rafting, soteskanje), ribičev, planincev in športnih plezalcev, padalcev, smučarjev in drugih iskalcev aktivnega oddiha.Ne zamudite

Pravljične lepote reke Soče :: Triglavski narodni park s posebnostmi alpskega sveta :: Doživetja zgodb soške fronte po Poteh miru

Za več informacij obiščite spletno stran www.dolina-soce.com.Dolina Soče: Bovec, Kobarid, Tolmin
LTO Bovec

telefon: +386 5 389 64 44
www.dolina-soce.com

V letih 2008 – 2015 je bilo v Sloveniji izbranih šest evropskih destinacij odličnosti (Dolina Soče, Solčavsko, Reka Kolpa, Idrija, Laško in Brda) ter 12 finalistk.

Evropske destinacije odličnosti - EDEN destinacije v Sloveniji so podrobneje predstavljene tudi na turističnih straneh portala www.slovenia.info:

EDEN 2008: Dolina Soče
EDEN 2009: Solčavsko
EDEN 2010: Reka Kolpa
EDEN 2011: Idrija
EDEN 2013: Laško
EDEN 2015: Brda

Zadnje novice

Vse novice
 

Kako učinkovito tržiti »Evropske destinacije odličnosti«?

V ponedeljek, 23. maja 2016, je Slovenska turistična organizacija v sklopu projekta EDEN — European Destinations ...več
 

Projekt EDEN se nadaljuje

Prvič so se destinacije v Sloveniji potegovale za naziv Evropske destinacije odličnosti v letu 2008. Do sedaj je ...več

Publikacije

EDEN 2008 - Dolina Soče

 

EDEN 2008 - Dolina Soče - ENG

 

EDEN 2008 - Dolina Soče - GER

 

EDEN 2008 - Dolina Soče - ITA

 
EDEN 2008 - Dolina Soča - FRA

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti