Ocenite ponudbo:

Maribor - Pohorje

Info KrajiNastanitveAtrakcijeAktivnostiDogodkiHrana in vinoVeč
Obarvaj svoj dan!

Maribor je kot štajerska prestolnica drugo največje mesto v državi, a hkrati simpatično majhno in zeleno. Živahen utrip z vrhunsko kulturo in prireditvami, bogata vinska tradicija z najstarejšo trto na svetu, izjemne možnosti za zabavo, sprostitev in gibanje v naravi ter sloves sproščene odprtosti in gostoljubnosti so pripeljali Maribor tudi do častnega naziva Evropska prestolnica kulture 2012.

Mesto Maribor se spaja s čudovito naravo gozdov Pohorja in slikovitih vinskih gričev v eno najprivlačnejših turističnih destinacij Slovenije.

Skok na Pohorje, zeleno posebnost slovenskega gorskega sveta, navdušuje pohodnike, kolesarje, adrenalinske privržence, pa tudi ljubitelje miru v naravi pohorskega pragozda, slapov, potokov in šotnih barij. Pozimi pa vabi v belo odeto Mariborsko Pohorje kot največji smučarski center v Sloveniji.

Na vinskih cestah, ki se iz samega mestnega jedra Maribora prepredajo po Slovenskih Goricah in obronkih Pohorja, pridete na svoj račun ljubitelji izvrstnega vina in kulinarike, etnološke dediščine, razgibane narave in izvrstnih razglednih točk, ki odpirajo pogled na zeleno podeželje in kulturno zgodovinska mest(ec)a. Turistične domačije in vinogradniki vas bodo pričakali z domačimi kulinaričnimi užitki in pristno gostoljubnostjo, pa če ste na kolesu, peš, z živim ali jeklenim konjičkom.

Maribor je gostitelj mnogih vrhunskih prireditev.

Ljubiteljem razvajanja so na voljo sodobni wellness programi, poslovnemu gostu tudi vrhunske kongresne storitve, ljubiteljem iger in zabave igralništvo.

Pri nas boste uživali v presenetljivo raznolikih naravnih in kulturnih zakladih, v pristni štajerski kulinariki in vrhunskih vinih, v zdravi pitni vodi in prijetni klimi z veliko sonca ter pozitivnih vplivih (še precej) umirjenega in vedrega načina življenja.

Vabljeni, še preden odkrijejo naše bisere množice turistov!
Obarvajte svoj dan na štajerskem koncu Slovenije, pa naj bo za uro, dan, teden ali več! Verjamemo, da se boste - prijetno presenečeni - radi vračali v vseh letnih časih.

Turistične informacije in rezervacije:
Zavod za turizem Maribor, TIC Maribor
 
Regija: Podravska
Destinacija: Maribor - Pohorje
Kraj: Maribor
na zemljevid

Zadnje publikacije

Športna destinacija - Slovenija

 
Ogled

Pohodništvo v Sloveniji

 
Ogled

Publikacije

Maribor - Mesto barvitih doživetij

 

Maribor - Pohorje - Svet doživetij

 

Maribor - Pohorje - A World of Experiences

 

Maribor - City of Colourful Experiences

 

Maribor - die Stadt der bunten Erlebnisse

 

Maribor - Pohorje - Welt der Erlebnisse

 

Maribor - Pohorje - Un mondo di esperienze

 

Maribor - Citta delle svariate esperienze

 

Maribor - Ville d'experiences hautes en couleur

 

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti