Nastanitev

HOTELI V SLOVENIJI
 
Tradicija slovenskega hotelirstva sega v začetek 19. stoletja, ko so bili zgrajeni prvi hoteli v Ljubljani. Do začetka 20. stoletja so jim sledili hoteli v tedaj priljubljenih letoviščih – zlasti v zdraviliških krajih, ki imajo v Sloveniji še posebej častitljivo tradicijo. Danes je hotelska nastanitev na voljo po vsej Sloveniji. Številni novi in obnovljeni hoteli, kategorizirani po mednarodnih standardih, ponujajo želeno udobje, pa tudi dodatne programe in storitve. 
 
Hoteli visokih kategorij poleg nastanitve in kulinaričnih doživetij marsikdaj ponujajo tudi wellness programe in kongresne storitve, opremo sob in apartmajev pa znajo prilagajati potrebam poslovnežev ali ljudi s posebnimi potrebami. 
 
Poleg zabaviščnih programov so v nekaterih hotelih na voljo igralnice – tako klasične kot igralnice ameriškega tipa, ki srečanja s srečo izraziteje povezujejo s sproščujočo zabavo.
 
Gostoljubni hoteli so v Sloveniji tako v večjih mestih kot v številnih manjših krajih, kjer so vse pogostejši tudi manjši družinski hoteli in penzioni. V Sloveniji je tudi nekaj mladinskih hotelov oz. hostlov, ob prometnicah pa so popotnikom na voljo moteli.
 
 
ZASEBNE NASTANITVE
   
Na slovenski obali, v zdraviliških krajih in na območju Julijskih Alp je turistom na voljo pestra ponudba zasebnih sob in apartmajev, ki jih običajno tržijo posamezne lokalne agencije. Drugod je možnosti zasebnih nastanitev manj, zato pa je po vsej Sloveniji toliko več možnosti za bivanje na turističnih kmetijah, ki po ugodnih cenah prav tako ponujajo vse več apartmajskih in celo bungalovskih nastanitev. Več kot 230 kategoriziranih kmetij je vključenih v Združenje turističnih kmetij Slovenije.
V Ljubljani je poleg običajnega turističnega najema mogoč tudi daljši najem poslovnih apartmajev, v nekaterih turističnih krajih pa obstajajo tudi apartmajska naselja.
 
Zasebne sobe lahko najamete v vseh turističnih krajih prek turističnega urada, turistične agencije ali neposredno. Na razpolago so sobe z eno, dvema ali tremi zvezdicami.
 
KAMPI
 
Slovenija je dežela, prepredena s kampi, saj lahko nanje naletite skoraj na vsakem koraku. Slovenski kampi, večinoma majhni, a dobro opremljeni, so idealno izhodišče za vse, ki radi sami načrtujejo svoje počitnice in se na kraju samem odločajo za ta ali oni izlet in za ogled te ali one turistične znamenitosti.

Čeprav danes počitnice v kampu pomenijo sodobnemu človeku predvsem neposreden stik z naravo, pa so v slovenskih kampih mislili tudi na to, da oddih njihovih gostov ne bi bil nikoli enoličen. Za ljubitelje športa in rekreacije je večina kampov ali vsaj njihova okolica opremljena z različnimi športnimi igrišči. Da se bodo v kampih počutili dobro tudi otroci, imajo številni med njimi urejena otroška igrišča.

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti