Ana Roš 7. na lestvici najboljših kuharjev sveta

Objavljeno: 16.9.2021

Nazaj na novice

Ana Roš 7. na lestvici najboljših kuharjev sveta

Kuharska mojstrica Ana Roš se je po izboru The Best Chefs Awards uvrstila na 7. mesto med najboljšimi kuharji na svetu, Maša Salopek s slaščičarsko ekipo Hiše Franko je bila nagrajena za najboljšo slaščičarko na svetu.

Ana Roš 7. na lestvici najboljših kuharjev sveta

V Amsterdamu se je 15. septembra že 5. leto zapored odvila prireditev The Best Chefs Awards, kjer podeljujejo nagrade najboljšim kuharjem na svetu. Kuharska mojstrica Ana Roš se je tokrat povzpela na 7. mesto in tako izboljšala lansko uvrstitev za kar 11 mest. Hkrati je posebno nagrado za najboljšo slaščičarko sveta dobila Maša Salopek s slaščičarko ekipo Hiše Franko. Maša je vodja slaščičarske sekcije v kuhinji Hiše Franko vse od leta 2018.

The Best Chef je zamisel, ki se je rodila leta 2015, in predstavlja visoko kulinariko preko digitalnih platform in družbenih omrežij. Poslanstvo tega projekta je vzpostavitev skupnosti ljubiteljev hrane, kjer lahko posamezniki/ce delijo znanje in izkušnje, obravnavajo aktualne teme in se splošno pogovarjajo o visoki kulinariki. Poleg nagrad The Best Chef organizira tudi izobraževalne dejavnosti, kot sta Food Meets Science in Area Talks, kjer sta letos kot edini Slovenki nastopili Ana Roš in slovenska novinarka Kaja Sajovic.

Vir in foto: Hiša Franko

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji