TTA - Turistična tiskovna agencija

TTA/2.1.2013
Slovenija se predstavi na borzi Vakantiebeurs Utrecht

Slovenija se bo od 8. do 13. januarja predstavila na sejmu Vakantiebeurs Utrecht.

Vakantiebeurs je največji sejem v Državah Benelux. V letu 2012 je sejem obiskalo 126.500 obiskovalcev poslovne in splošne javnosti, predstavilo pa se je 1400 razstavljavcev iz celega sveta.

Za obiskovalce z Nizozemske je značilno, da Slovenijo radi obiskujejo z lastnim avtomobilom (t.i. individualne touring počitnice) in so na svojih počitnicah aktivni (predvsem kolesarjenje in pohodništvo). Zaradi slednjega je velika večina turističnih prenočitev s strani gostov iz Beneluksa  v Sloveniji ustvarjenih v času poletne sezone.

Slovenija se bo predstavila v hali 9, na 96 m2, na stojnici št. B052. Nosilno temo bo prevzel Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, za vinsko degustacijo na stojnici pa bo poskrbela LTO Prlekije Ljutomer.

Na slovenski stojnici se bo predstavilo 15 predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva: Turizem Ljubljana, LTO Prlekija Ljutomer, Sava Hotels & Resorts, Terme Olimia, Terme Čatež, Združenje kampov Slovenije, Julijske Alpe, LTO Bovec, Smaragdna pot, Kompas, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Postojnska jama, Adria Airways, Bernardin Group in HIT Nova Gorica.Slovenska turistična organizacija

 

Slovenija postala prva Zelena destinacija sveta, Ljubljana dvakrat med sto najbolj trajnostnimi

Slovenija je postala prva Zelena destinacija na svetu, Ljubljana pa je kar dvakrat umeščena med sto najbolj trajnostnih na svetu. V okviru mednarodne konference Global Green Destinations Day razglašene še druge najboljše prakse zelenega in trajnostnega turizma s celega sveta. Na Ljubljanskem gradu slavile tudi različne slovenske destinacije in ponudniki.
več
 

Naročilo na novice TTA

* Naziv:
* Ime:
* Priimek:
* E-mail:
* Država:
Jezik:
Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju STO), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je STO. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu STO in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je STO, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@slovenia.info.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo Slovenska turistična agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na STO po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.
 

Slovenija je družabna

             
Slovenijo čutimSlovenska tiskovna agencijaUrad vlade za komuniciranje
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti