TTA - Turistična tiskovna agencija

TTA / 26.11.2012
Po končnih podatkih SURS v septembru za 1 % več prihodov in za 1% manj prenočitev

V turističnih nastanitvenih objektih je bilo v septembru 2012 zabeleženih več kot 322.000 prihodov turistov in več kot 850.000 njihovih prenočitev. Prihodov turistov je bilo za 1 % več, njihovih prenočitev pa za 1 % manj kot pred enim letom; prihodov in prenočitev domačih turistov je bilo manj (za 12 % oziroma za 10 %), prihodov in prenočitev tujih turistov pa več (za 7 % oziroma za 3 %).

Tuji turisti so pri nas v septembru 2012 ustvarili 68 % vseh turističnih prenočitev; največje deleže prenočitev tujih turistov so prispevali turisti iz Nemčije (16 %), iz Avstrije (13 %), iz Italije (12 %), iz Ruske federacije (7 %), iz Združenega kraljestva (5 %) in iz Združenih držav (4 %).

Več prenočitev kot v septembru 2011 so v septembru 2012 ustvarili turisti iz Ruske federacije (za 53 %), iz Združenih držav (za 20 %), iz Češke republike (za 14 %), iz Avstrije (za 3 %) ter iz nekaterih drugih držav. Manj prenočitev kot leto prej pa so ustvarili turisti iz Združenega kraljevstva (za 14 % manj), iz Nizozemske (za 4 % manj) ter Italije in Nemčije (prvi za 3 % manj, drugi za 1 % manj).

Več informacij je na voljo tukaj.SURS

 

Svetovna uspešnica »SPG Moments« v Sloveniji

Four Points by Sheraton Ljubljana je letos ponovno gostil svetovno uspešnico »SPG Moments«, nepozabne trenutke, ki jih ni mogoče doživeti v redni prodaji.
več
 

Škotski prvak Celtic na pripravah v Sloveniji

Poletne priprave bo v Sloveniji izvedel legendarni nogometni klub Celtic s Škotske. Med dvotedenskim bivanjem bo odigral prijateljske tekme z NK Celje, Maribor in Olimpija.
več
 

Naročilo na novice TTA

* Naziv:
* Ime:
* Priimek:
* E-mail:
* Država:
Jezik:
Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju STO), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je STO. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu STO in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je STO, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@slovenia.info.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo Slovenska turistična agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na STO po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.
 

Slovenija je družabna

             
Urad vlade za komuniciranjeSlovenijo čutimSlovenska tiskovna agencija
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti