TTA - Turistična tiskovna agencija

TTA/12.04.2013
Predstavitev Evropskega prvenstva 2013 v košarki v prestolnici Lombardije

SPIRIT Slovenija, sektor za turizem, predstavništvo v Milanu, je pretekli konec tedna v prestolnici Lombardije organiziral niz promocijskih dogodkov, katerih namen je bil italijanski javnosti predstaviti največji športni dogodek leta - Evropsko prvenstvo v košarki 2013, ki bo potekalo od 4. – 22. septembra v štirih slovenskih mestih: Ljubljani, Celju, Kopru in Jesenicah.

Več informacij v sporočilu za javnostSPIRIT Slovenija

 

Prva svetovna konferenca o turizmu za razvoj v Pekingu

V okviru delovnega obiska ministra Počivalška v Pekingu konec prejšnjega tedna sta se minister Počivalšek in direktorica STO Maja Pak srečala s predsednikom Kitajske nacionalne turistične administracije (CNTA), Lijem Jinzaojem (lani sta MGRT in STO ob robu BSF gostila srečanje visokih predstavnikov s področja turizma 16 držav in Kitajske, ki ga s strani Kitajske vodi CNTA). Tema pogovora je bila ...
več
 

Ta teden Slovenija gosti letno skupščino članov evropskega združenja ECTAA

Slovenija bo med 25. in 27. majem 2016 gostiteljica letne skupščine članov združenja ECTAA, najvišjih in najvplivnejših predstavnikov evropskih organizatorjev potovanj in turističnih agencij.
več
 

STO prepoznana kot primer dobre prakse na največji tehnološki konferenci v Sloveniji

Prejšnji teden se je pod okriljem globalnega podjetja Microsoft v Portorožu odvijala največja konferenca informacijskih tehnologij v Sloveniji z več kot 1.500 udeleženci, med katerimi so bili tudi strokovni sodelavci Slovenske turistične organizacije (STO). Na otvoritveni slovesnosti je zbrane goste nagovorila tudi direktorica STO mag. Maja Pak. Spregovorila je o tem, kako informacijska ...
več
 

Oddajte ponudbo turističnih paketov v sklopu digitalne kampanje STO: Slovenia. Make new memories.

Slovenska turistična organizacija objavlja javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva v okviru digitalne kampanje Make new memories, z namenom promocije slovenske turistične ponudbe in prodaje konkretnih turističnih storitev neposredno pri ponudnikih.
več
 

Predstavitev slovenske turistične ponudbe v Seulu

24. maja bo v Seulu, v Južni Koreji, potekala turistična delavnica oz. workshop slovenskega turističnega gospodarstva. Workshop bo izveden v sodelovanju s Hrvaško turistično organizacijo pod skupnim sloganom »FEEL SLOVENIA & EXPERIENCE CROATIA«.
več
 

Srečanje predstavnikov projekta EDEN v Bruslju

18. maja 2016 je v Bruslju potekalo srečanje mreže Evropskih destinacij odličnosti – European Destinations of Excellence — EDEN Network. Srečanja se je udeležilo 17 predstavnikov EDEN projekta iz štirinajstih različnih držav, tudi iz Slovenije, ki zelo uspešno sodeluje pri projektu že od leta 2008, s prestižno nagrado EDEN je bilo do sedaj nagrajenih že 6 slovenskih destinacij: Brda, Laško, ...
več
 

Objava poziva Sejalec

Želeli bi vas opomniti, da je odprt razpis Slovenske turistične organizacije za podelitev priznanja Sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu.
več
 

V 2015 v Sloveniji tudi uradno prvič nad 10 milijonov, v hotelih pa prvič nad 6 milijonov prenočitev turistov

V Sloveniji smo v 2015 zabeležili 3,9 milijona prihodov turistov in 10,3 milijona njihovih prenočitev. Tuji turisti so ustvarili 6,6 milijona prenočitev, kar je 9 % več kot v 2014, domači turisti pa 3,7 milijona prenočitev, kar je 6 % več kot v 2014.
več
 

Oddaja Na lepše, 20. maj 2016

Ekipa oddaje Na lepše je tokrat šla v hribe. Navdih za izlet je projekt Slovenija hodi, produkt ki je nastal v organizaciji Združenja za pohodništvo in kolesarjenje giz v želji po promociji pohodništva.
več
 

Podpis listine Zelena politika slovenskega turizma in odprtje polnilnice za električne avtomobile

Občini Ajdovščina in Vipava sta se kot destinacija Vipavska dolina v maju skupaj vključili v Zeleno shemo slovenskega turizma ter s tem pridobitev znaka Slovenia Green Destination.
več
 

Vrednost izvoza potovanj v prvem četrtletju rekordna

Vrednost izvoza potovanj je po podatkih Banke Slovenije v mesecu marcu glede na leto 2015 narasla za kar 14,3 %. Prav tako je precej narasla tudi v prvih treh mesecih leta 2016 (+ 9,4 % v primerjavi z enakim obdobjem 2015).
več
 

Teden Unesco globalnega geoparka Idrija

V mesecu maju in juniju (med 20. 5. in 5. 6.) v Idriji in njeni okolici poteka t. i. »Teden Unesco globalnega geoparka Idrija«.
več
 

Sobe z zgodbo Pr’Gavedarjo prejele prestižno proznanje Travelife za trajnostni turizem

V turizmu se trendi vse bolj usmerjajo k dolgoročnemu trajnostnemu razvoju in temu sledijo tudi nekatere turistične namestitve, ki s tem dopolnjujejo svojo običajno ponudbo za goste. Ena takih je tudi prenovljena domačija Pr’Gavedarjo v vasi Podkoren, v neokrnjenem okolju Kranjske Gore. V maju so kot ena prvih turističnih namestitev v Sloveniji za svoj trud in dosežke prejeli prestižno priznanje: ...
več
 

Nova letalska povezava Ljubljana - Atene z Aegean Airlines

S 15. junijem bo Aegean Airlines povezal Ljubljano in Atene z direktnim letom. Leteli bodo dvakrat tedensko, ob sredah in sobotah, zadnji let bo 24. septembra 2016.
več
 

Nova publikacija o naravnih parkih Slovenije

Izšla je monografija z naslovom Naravni Parki Slovenije, delo kar 57 avtorjev in 54 fotografov. Knjiga zajema 290 fotografij, 51 ilustracij in pregledno karto, na voljo pa je v sloveski in angleški jezikovni različici.
več
 

Zvezde v sanjski službi pastirja

V Eko resortu pod Veliko planino so izbrali smo naslednja dva kandidata, ki se bosta preizkusila v vlogi pastirke in pastirja.
več
 

Projekt Ven iz digitalnega sveta/Out of digital noise – preživite 5 dni v samostanu

V Posavju, v dolini gradov, so ustvarili edinstveno doživetje za tiste, ki bodo dobili priložnost sodelovati v originalni zgodbi: poustvarjenju meniške skupnosti v zgodovinskem okolju Gradu Sevnica.
več
 

Naročilo na novice TTA

* Naziv:
* Ime:
* Priimek:
* E-mail:
* Država:
Jezik:
Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju STO), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je STO. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu STO in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je STO, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@slovenia.info.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo Slovenska turistična agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na STO po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.
 

Slovenija je družabna

             
Slovenijo čutimSlovenska tiskovna agencijaUrad vlade za komuniciranje
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti