TTA - Turistična tiskovna agencija

TTA/3.3.2014
Turizmu pomaga lastna glava - Mladi predstavljajo turistične »zgodbe« prihodnosti

Turistična zveza Slovenije že 28. leto zapored izvaja osnovnošolski festival Turizmu pomaga lastna glava, letos na temo NA ZABAVO V NARAVO.

Mladi so v skupinah sestavili program, ki bo prikazal njihov kraj, kot eno od možnih destinacij za njihove vrstnike, nedeljskega turista ali pa tujca, ki v Sloveniji išče nekaj česar mu številni programi/vodniki ne morejo ponuditi. Tako so se učenci pod vodstvom mentorjev širom cele Slovenije lotili iskanja načinov eno ali dvodnevnega dogodka v naravi. Odmik od vsakodnevnega sevanja računalnikov in pametnih telefonov je nujen, in to so prepoznali tudi mladi sami, ki so preko ankete sami predlagali naslov povezan z naravo.

Svoje ideje bodo predstavili marca in aprila na 10 tržnicah po Sloveniji in vsi obiskovalci večjih Mercatorjevih centrov bodo imeli priložnost v živo videti in spoznati nove zgodbe o slovenskem turizmu, ki jih pišejo mladi. Vabljeni na turistično tržnico v torek, 11. marca 2014 ob 15. uri v Mercator center Ljubljana – Šiška.

Več informacij o tržnicahTuristična zveza Slovenije

 

Glasovanje za video film »Kurent«

Video ekipa slovenskih študentov, ki se je letos uvrstila na največje indie filmsko tekmovanje na svetu, želi s filmom »Kurent« na moderen način razširiti slovensko kulturno dediščino in obenem zmagati na tekmovanju.
več
 

Ob 25-letnici slovenske državnosti v Ženevi na ogled razstava "I Feel Slovenia – 25 let samostojnosti"

V čast 25. obletnice slovenske državnosti je v Palači narodov v Ženevi do 15. julija na ogled razstava najlepših fotografij Slovenije z naslovom "I Feel Slovenia – 25 let samostojnosti".
več
 

Naročilo na novice TTA

* Naziv:
* Ime:
* Priimek:
* E-mail:
* Država:
Jezik:
Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju STO), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je STO. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu STO in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je STO, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@slovenia.info.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo Slovenska turistična agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na STO po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.
 

Slovenija je družabna

             
Slovenijo čutimUrad vlade za komuniciranjeSlovenska tiskovna agencija
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti