Po zadnjih dostopnih podatkih je na slovenskih prehodih čez 22 milijonov tujih potnikov, kar predstavlja velik potencial za slovenski turizem. Slovenska turistična organizacija je tako zasnovala kampanjo, ki nagovarja tiste potnike, ki potujejo skozi Slovenijo, a se v njej ne ustavijo. Ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, sodelujočih destinacij in ponudnikov Lipice, Postojnske jame in Predjamskega gradu, Maribora in Ptuja je nastala celovita kampanja, ki potencialnim turistom sporoča, da smo destinacija, v kateri se velja ustaviti. Slovenska turistična organizacija in MGRT se posebej zahvaljujeta družbi za avtoceste Dars, MOL Slovenija d.o.o., Petrol d.d., Kompas Shop d.d. in OMV Slovenija, d.o.o., ki v projektu sodelujejo z distribucijo letakov ob prodaji tedenskih in mesečnih vinjet.

POTEK KAMPANJE

STO bo od 15. februarja do 15. maja letos z digitalno kampanjo ciljano nagovarjala Avstrijce, Italijane, Madžare, Poljake in Čehe, ki s svojim digitalnim odtisom izražajo jasen interes za potovanje v naše sosednje države, do septembra pa bo tudi druge tranzitne goste obveščala z letaki, ki jih bodo prejeli ob nakupu mesečne ali tedenske vinjete. Letake bodo delili Dars, MOL, Petrol in OMV, omejeno število pa jih bo na voljo tudi na turistično informativnih centrih po vsej Sloveniji.

Digitalna kampanja poteka na ključnem potovalnem portalu in na dveh družbenih medijih. Preko največjega potovalnega portala TripAdvisor bomo ustvarili prek 13,5 milijona prikazov oglasov in poslali prek 6,5 milijona e-sporočil naročnikom na e-novice TripAdvisorja, prek spletnih družbenih medijev Facebook in Instagram pa je predvidenih skoraj 350.000 klikov na oglase. Pristajalne strani so prevedene v nemški, italijanski, madžarski, češki in poljski jezik.

Skladno z Operativnim načrtom trženja kulturnega turizma v tej pilotni kampanji sodelujejo kulturne ikone in kulturne destinacije. Vsaka od njih potniku ob določenih pogojih, med katerimi je ključen ta, da pokažejo račun kupljene mesečne ali tedenske vinjete, nudijo ugodnosti. Na ta način nujnost nakupa vinjete pretvarjamo v pozitivno izkušnjo na več ravneh in dajemo potnikom vedeti, da smo turistom prijazna dežela

UGODNOSTI, KI JIH PRINESE NAKUP TEDENSKE ALI MESEČNE VINJETE

LIPICA

Lipica je s kobilarno, ki deluje že več kot 400 let, kraj slovenskega ponosa. Najstarejša evropska kobilarna, ki brez prekinitve vzreja isto pasmo konj, je kulturno-zgodovinski spomenik, ki ob obisku navduši tako s konji kot presenetljivo krajino.

UGODNOST: Z računom kupljene tedenske ali mesečne vinjete lahko družina ali družba, ki je pripotovala z enim avtom, brezplačno vstopi v park.

Več informacij

POSTOJNSKA JAMA IN PREDJAMSKI GRAD

Predjamski grad je največji jamski grad na svetu. Že več kot 800 let stoji v skalni steni, 123 metrov visoko. S skrivnostnimi podzemnimi rovi je povezan z jamo pod njim. 

Postojnsko jamo si je doslej ogledalo že več kot 38 milijonov obiskovalcev z vsega sveta. Svoj obisk so začeli na vstopnem peronu edinstvene jamske železnice. Za turistične obiske je opremljenih 5 kilometrov podzemne poti.

UGODNOST: Z računom kupljene tedenske ali mesečne vinjete ter z nakupom vstopnic za Predjamski grad ali Postojnsko jamo si dva odrasla in dva otroka lahko brezplačno ogledajo poučno, interaktivno in zabavno razstavo EXPO Postojnska jama kras, ki ponudi podroben pogled v kraški svet.

Več informacij 

MARIBOR

Maribor je mesto najstarejše trte na svetu in drugo največje mesto v Sloveniji.

UGODNOST Pri Hiši Stare trte ob tem, ko pokažejo račun mesečne ali tedenske vinjete, potniki prejmejo kupone 3+1 (tri plačam, četrto prejmem brezplačno) za slaščičarno, prevoz z gondolo na Pohorje, za vstop v muzej in za jed v eni izmed sodelujočih restavracij.

Več informacij

PTUJ

Ptuj je najstarejše mesto v Sloveniji. Nad mestom stoji mogočen Ptujski grad, ki nudi krasen razgled daleč naokrog, v gradu pa se nahaja Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, kjer je predstavljena celotna zgodovina mesta skozi tisočletja.

UGODNOST: družba, ki pripotuje z enim avtom, si z enim računom od mesečne ali tedenske vinjete lahko brezplačno ogleda etnografsko zbirko v muzeju, dva odrasla si lahko brezplačno ogledata Dominikanski samostan, za eno osebo pa je ob najavi brezplačen ogled vinske kleti.

Več informacij

 

 

V skladu s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021 sodi med ključne cilje slovenskega turizma in Slovenske turistične organizacije (STO) tudi desezonalizacija in geografska razpršitev turističnih tokov. V jedru promocijskih aktivnosti STO je tudi izvajanje jasne, ciljno usmerjene in intenzivne sodobne promocije, v središču katere je vsebinski digitalni marketing.

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji

Dodaj med priljubljene Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na LinkedInu Deli na Pinterestu Deli na Vkontakte Pošlji prijatelju