Spoznajte letošnjo mentorico in predavatelje osnovnega nivoja digitalne akademije

september do november 2019, Gospodarska zbornica Slovenije, Ljubljana

 

Veseli nas, da bodo tudi letos z nami priznani mednarodni strokovnjaki, ki bodo delili svoje znanje, nasvete in izkušnje, da bo naše in vaše delo na globalnih digitalnih komunikacijskih platformah še bolj uspešno.

Če ste slučajno spregledali program, je na voljo na sledeči povezavi.

dr. Ljubica Knežević Cvelbar Linkedin

izredna profesorica, Ekonomska fakulteta v Ljubljani - mentorica Digitalne akademije 

Ljubica Knežević Cvelbar je profesorica Turizma na Ekonomski fakultetiUniverze v LjubljaniAvtorica je več kot 30 znanstvenih člankov na področju turizma. Je član uredniškega odbora 6-tih mednarodnih turističnih revijah in predavala na več kot 30-tih univerzah po celem svetuNjeno delo je bilo nagrajeno s številnimi nagradami na nacionalni in mednarodni ravni

Alenka Pahor Žvanut Linkedin

vodja strateških projektov, Slovenska turistična organizacija 

"Digitalni marketing je potrebno vedno razumeti v luči sprememb."

Alenka Pahor Žvanut je vzpostavila Sektor za vsebinski digitalni marketing na Slovenski turistični organizaciji pred štirimi leti in ga dvignila na napredno tehnološko raven.  Pripravila je več konceptov digitalnih kampanj, promocijskih akcij in drugih komunikacijskih projektov, ki so bili nagrajeni doma in v tujini. Je iniciator in sodeluje pri pripravi različnih strateških in drugih razvojnih projektov na digitalnem področju znotraj STO.  Sodelovala je pri več projektih vplivnostnega marketinga.

Ana Savšek Linkedin

vodja sektorja za vsebinski digitalni marketing, Slovenska turistična organizacija 

Ana Savšek je v skoraj desetih letih dela v Razvojnem centru Srca Slovenije pridobila izkušnje z vodenjem različnih evropskih projektov, predvsem s področja turizma in podjetništva, v okviru katerih je izvajala tudi komunikacijske aktivnosti v sodelovanju z mednarodnimi partnerji. Bila je skrbnica znamke Srce Slovenije in skrbela za celostno grafično podobo znamke. Navdušuje se nad spremljanjem svetovnih digitalnih trendov in novih tehnologij.
Ekipi Slovenske turistične organizacije se je Ana pridružila v letu 2018.

Barbara Zmrzlikar Linkedin

vodja področja raziskav na sektorju za raziskave, razvoj in evropske projekte, Slovenska turistična organizacija 

Barbara Zmrzlikar, strokovnjakinja na področju marketinga, je bogate izkušnje pridobivala kot direktorica marketinga, odgovora za strateško trženje, razvoj spletnega poslovanja, programe zvestobe ter učinkovitost aktivnosti tržnega komuniciranja in pospeševanja prodaje. V okviru STO svoje delo usmerja v številne raziskovalne projekte ter razvoj turističnega produkta gastronomija.

Zenel Batagelj Linkedin

ustanovitelj, Valicon d.o.o. 

"Persone slovenskega turizma predstavljajo enega najbolj sistematičnih primerov, oblikovanja person, ki so namenjene lažjemu usklajevanju deležnikov v kompleksnem turističnem poslu. Kaj to pomeni v praksi? Seveda, včasih potrebujemo tudi persono za kako konkretno storitev, kar presega dane. Pogledali si bomo, kako priti do nje, kdo vse naj bo v proces vpleten in kje morda potrebujemo dodatni vpogled s strani potrošnika."

Zenel Batagelj je eden od ustanoviteljev družbe VALICON, kjer se ukvarja s svetovanjem ključnim naročnikom na področju trženja, znamčenja in strategij rasti. Na tem področju je eden najbolj vidnih strokovnjakov v JVE. V zadnjem času se poglobljeno ukvarja z arhitekturo, identiteto in upravljanjem znamk, ter integracijo znamčenja z upravljanjem potrošniške izkušnje v najširšem pomenu besede. Znamkam pomaga spet vdahniti smisel. Posebej ga privlačijo start-upi s poudarkom na distribuiranih sistemih, kot je npr. blockchain. Z uporabo inovativnih metod kot je LEGO® SERIOUS PLAY®, strategij v realnem času in aplikacijo arhetiopov je prišel do občutnih pohitrev strateških odločevalskih procesov. Je dober poznavalec tako slovenskega kot regionalnega potrošnika, pa tudi širše. Je aktiven član Društva za marketing Slovenije ter pogost predavatelj na večjih trženjskih dogodkih v regiji in širše (SMK, SEEMAR, SKOJ, Marketing Summit, ESOMAR), je največkrat nastopil na SMK, dvakrat z najboljšim prispevkom na konferenci (nagrada se je podeljevala štirikrat), Oglaševalska osebnost v letu 2015... Na svojem področju ima tudi objave v številnih mednarodnih strokovnih revijah, med drugim tudi soavtor poglavja dela izdanega v prestižni založbi Wiley.

Igor Pauletič Vir

partner, Frodx d.o.o.

Ustanovitelj FrodXa in dolga leta tudi direktor ter prepoznavni obraz podjetja je svoj vodstveni položaj zamenjal s svetovalskim. Z neusahljivo energijo raziskuje in išče različne rešitve na področju marketinga in prodaje ter sledi najnovejšim tehnološkim, poslovnim in družbenim trendom. Nova spoznanja deli z vsemi zaposlenimi, skupaj s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pa razvija (včasih tudi revolucionarne) strategije, s katerimi so stranke podjetja FrodX vedno vsaj korak pred konkurenco. 

dr. Maja Konečnik Ruzzier Linkedin

redna profesorica, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

"Uspešne blagovne znamke pripovedujejo edinstvene zgodbe."

Maja Konečnik Ruzzier je redna profesorica in predstojnica katedre za trženje na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Je nosilka trženjskih predmetov ter avtorica mnogoštevilnih člankov in knjig. Sodelovala je pri več svetovalnih projektih s področja trženja v turizmu in blagovnih znamk, med ostalimi tudi pri izgradnji znamke I feel Slovenia. 

Nina Colarić Cvirn Linkedin

vodja družbenih omrežij, Slovenska turistična organizacija

»Kreativno. Odzivno. Jasno. Analitično. Upravljajte družbena omrežja učinkovito za grajenje iskrenih odnosov in povečanje zaupanja uporabnikov vaših storitev, znamke ali produktov.«

Nina ima že 10-letne izkušnje na širšem področju družbenih omrežjih, kjer s strastjo spremlja novosti in vključuje nove možnosti za učinkovitejšo komunikacijo v aktivnosti STO.

Igor Savič Linkedin

ustanovitelj, partner in direktor, PM, poslovni mediji d.o.o. 

"Ozaveščeni kupci ne želimo biti manipulativna žrtev vsebin, ki nas v resnici ne zanimajo in nam neizboljšujejo kakovosti življenja, še posebej, če se to dogaja ob času in na način, ki nas moti. In tu nastopiprostor in čas za vsebinski marketing."

Igor Savič je začetnik in eden ključnih razvijalcev ideje vsebinskega marketinga v Sloveniji. Svoje dolgoletne komunikatorske iskušnje, ki segajo od novinarskih in uredniških projektov, prek zahtevnih izzivov na področju odnosov z javnostmi in strateškega komuniciranja, do kreativnih in inovativnih marketiških akcij in projektov, uspešno povezuje v zanimive, uporabne in učinkovitovite komunikacijske rešitve. Je ustanovitelj agencije PM,  poslovni mediji in začetnik mednarodne komunikacijske konference POMP FORUM.

Tom Strojnik Instagram

videografer in vizualni pripovedovalec zgodb

"Vizualno pripovedovanje zgodb je vaša prednost na socialnih omrežjih. Izstopajte iz množice z unikatnimi in relevantnimi vsebinami."

Tom Strojnik je specialist za ustvarjanje promocijskih video izdelkov, ki skozi dinamično zgodbo predstavijo  posamezne turistične destinacije, javne osebe, storitve in izdelke. Ustvarja video in foto vsebine, ki oglaševalcem pomagajo biti opaženi na socialnih omrežjih. Strast do vizualnega pripovedovanja zgodb je odkril v Kuvajtu in Švici, kjer je kot osebni trener in vodja fitnesa med svojim delom spoznal, kako pomembne so video in foto vsebine za izpeljavo uspešnih marketinških kampanj. Danes kot videografer in fotograf sodeluje s priznanimi oglaševalskimi agencijami, podjetji in javnimi osebami v Sloveniji in tujini. Njegova največja strast je ustvarjanje video in foto vsebin iz področja turizma.

Jaka Repanšek Linkedin

ustanovitelj, RePublis d.o.o.

Jaka Repanšek se poklicno in strokovno ukvarja z medijskim pravom, internetnim pravom, pravom oglaševanja in pravom informacijskih tehnologij. Več kot desetletna poklicna pot na področju t.i. "TIME" podjetij (telecoms, itnernet, media, entertainment) je privedla do ustanovitve svetovalne družbe RePublis d.o.o., ki nudi podporo poslovanju tehnološkim, internetnim, oglaševalskim in medijskim podjetjem. Je univerzitetni diplomirani pravnik na Pravni fakulteti v Ljubljani z zaključenim specialističnim študijem evropskega prava (Univerza v Camebridgeu in Pravna fakulteta v Ljubljani) in MBA (CIMBA, University of Kansas) ter član domačih in mednarodnih strokovnih srečanj. Pridobljen ima tudi strokovni certifikat pooblaščene osebe za varstvo podatkov 8DPO), kjer je aktiven tudi v turističnih organizacijah.

Nikola Jellačič Linkedin

vodja poslovnega segmenta, Google Adriatics 

Nikola je začel svojo kariero v T-Comu v oddelku za internetno promocijo, kjer je bil odgovoren za oblikovanje trženjske strategije za T-Portal in druge različne razvojne projekte. V začetku leta 2008 je začel delati kot vodja internetnega marketinga za Hrvaško v Studio Moderni, nato pa je odšel v Valamar kot vodja prodaje in marketinga. Trenutno deluje kot Vodja za področje poslovnega segmenta v Google Adriatics. 

Matej Kalan Linkedin

direktor, Agencija Forward d.o.o., Google partner

"Skozi spletno analitiko lahko vaše goste spoznate v vseh korakih njihovega odločanja in spremljate kaj jih zanima in kaj ne."

Kako učinkovito uporabljati Google Analytics vam bo predaval bo Google Cetified Trainer Matej Kalan, direktor Google Partner agencije Forward iz Kranjske Gore. Poznavanje vaših gostov je za uslugo na višjem nivoju ključnega pomena. 

Blaž Regina Linkedin

specialist za strategijo spletnega nastopa, Spletnik

Blaž Regina prihaja iz vodilne slovenske digitalne agencije Spletnik, ki s celostnim spletnim nastopom in strategijo skrbi za uresničitev spletne prisotnosti in uspešno spletno prodajo tako domačih kot mednarodnih SMB podjetij. Zadnja leta kot specialist za strategijo spletnega nastopa, kot eden redkih posameznikov digitalnega področja v Sloveniji, s holističnim pristopom podjetjem predvsem pomaga razumeti pomen digitalne prisotnosti in vrhunske uporabniške izkušnje skozi oči prodaje in posla. Bogate izkušnje ima tudi na področju digitalizacije turizma in z njim povezanimi dejavnostmi. Sodeloval je npr. pri uspešnem zagonskem turističnem projektu Megabon in pri snovanju celostne marketinške strategije za digitalni nastop Postonjske jame. Pred prihodom v digitalno agencijo Spletnik je več let uspešno deloval v vlogi prodajnega strokovnjaka in vodje prodaje na projektih v mednarodnih podjetjih Studio Moderna in Bisnode.

dr. Marko Bajec Linkedin

redni profesor, Fakulteta za računalništvo in informatiko

Marko Bajec je redni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, kjer predava predmete s področja informacijskih sistemov in podatkovnih baz. Je vodja Laboratorija za podatkovne tehnologije in Demo centra za internet stvari. Raziskovalno in aplikativno se ukvarja s podatkovno intenzivnimi sistemi, njihovim razvojem in obvladovanjem. V svoji karieri je vodil številne domače in mednarodne razvojno-raziskovalne projekte ter za svoj doprinos k razvoju stroke prejel domača in mednarodna priznanja.

Nick Hall Linkedin

ustanovitelj, Digital Tourism Think Tank

Nick je eden izmed vodilnih strokovnjakov na področju destinacijskega marketinga v svetovnem merilu. Kot ustanovitelj platforme Digital Tourism Think Tank, ki na področju digitalnih trendov in digitalne transformacije povezuje destinacije po vsem svetu, je v preteklih desetih letih sodeloval z več sto destinacijami in jim svetoval pri krmarjenju skozi kompleksnost vse bolj izkušenih in poučenih uporabnikov turističnih portalov. S svojo ekipo o digitalnih trendih na področju destinacijskega marketinga predava na glavnih svetovnih turističnih dogodkih; #DTTT Global, #DTTT Content Campus in na največjih svetovnih turističnih borzah, WTM London, ITB Berlin, ATM Dubaj in WTM Afrika.

Digitalna akademija s ponosom nosi DIMAQ akreditacijo in jo podpira IAB Slovenija.

Nosilcem DIMAQ certifikata udeležba na Digitalni akademiji prinese 30 točk.

Kontakt:

Sektor za vsebinski digitalni marketing
Slovenska turistična organizacija

e-naslov: eposlovanje@slovenia.info

Deli s prijatelji