Kakšen bo vaš popoln smučarski dan?

Predstavljajte si lep, sončen zimski dan, ki vas svojo zapeljivo belino vabi, da ga preživite na snegu. Zberete potrebno opremo in se odpravite na smučišče. In tam se vam poleg mamljivih belih prog ponuja še cel kup doživetij na snegu. In si rečete: »vau, to bo res krasen smučarski dan.« Moči si lahko povrnete z gastronomsko ponudbo, utrujene mišice pa pocrkljate v najbližjih wellness centrih. Želeli si boste še in lahko poiščete svoje prenočišče kar na smučišču. Ustvarite si popoln smučarski dan po svojem okusu. Za namig vam predstavljamo bogato ponudbo na nekaterih slovenskih smučiščih.

Več

Rogla – zimska doživetja za vsak okus

Ne samo, da boste uživali v vsakem zavoju po belih pohorskih strminah podnevi in ponoči, na Rogli ne boste imeli časa za dolgčas. Lahko sproščate adrenalin v snežnem parku, z drznimi vožnjami s pasjo ali s skijoringom, ali pa se s tekaškimi smučmi, krplji ali pohodniškimi čevlji umaknete na zasnežene poti skozi gozd. Zakaj se ne bi sprehodili kar med krošnjami dreves! Po športnem dnevu se lahko zabavate kar v »pancarjih« na smučarskih zabavah, se sprostite v wellness centrih v hotelih na Rogli ali se prepustite razvajanju v bližnjih termah Zreče, svojemu telesu pa privoščite pošten obrok z Okusi Rogle.

Obišči stran

Vaša snežna pravljica v objemu Triglavskega narodnega parka

Ko se Vogel odene z belim ogrinjalom, se spremeni v pravo zimsko pravljico. Že sama vožnja z gondolo vam ponuja izjemen pogled na Julijske Alpe in divje Bohinjsko jezero  - kot nalašč za kakšen smučarski »selfie«. Na vrhu se vam odprejo številne možnosti za vijuganje po strminah – tako za izkušene smučarje kot začetnike. Na svoj račun pridejo tudi taki, ki radi zavijejo v nedotaknjen pršič – seveda z veliko mero previdnosti in spoštovanja. Adrenalinci se bodo zabavali tudi v snežnem parku. V ličnih kočah si lahko privoščite malico, v nekaterih lahko tudi prenočite. Po povratku v dolino pa lahko s posebno smučarsko karto skočite še na vodno zabavo v Vodni park Bohinj.

Obišči stran

Smučajte z razgledom na prestolnico in Gorenjsko

Na Krvavcu, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od osrednjega slovenskega letališča in prestolnice Ljubljane, si boste lahko na snegu res dali duška. Poleg dnevne in nočne smuke, turnega smučanja, adrenalinskih doživetij, kot sta na primer vožnja z zimskimi kolesi in ali snežne tube, ter še drugih zimskih dogodivščin, se vedno kaj zanimivega dogaja – od raznih koncertov do nenavadnih tekmovanj. Romantične duše bodo uživale v nočnem sankanju, pika na i pa je lahko večerja na zajli – enkratno gastronomsko doživetje v kabinski žičnici. 

Obišči stran

Zimsko veselje na Vitrancu

Kranjska Gora slovi kot eno najbolj prestižnih postaj karavane alpskih smučarjev v tehničnih disciplinah.  In če so ob tem zastrigli z ušesi predvsem izkušeni smučarji, naj tudi tiste z manj smučarskega znanja potolažimo, da se v Kranjski Gori najdejo proge za prav vsakogar. Tudi otrokom zagotovo ne bo dolgčas v družbi Kekca in njegovih prijateljev, vi pa si lahko oddahnete in kaj prigriznete na Snežni plaži.  S tekaškimi smuči se lahko zapodite po urejenih progah od Kranjske Gore do Planice. Sedite na sani in se prepustite užitkom ob spustu v dolino. Smučarski dan si lahko popestrite z drsanjem ali pa raje skočite v bazen v bližnjih hotelih.

Obišči stran

Smučišče in terme na enem mestu

Cerkno velja za eno najbolj priljubljenih slovenskih smučišč in je bilo večkrat nagrajeno s strani obiskovalcev.  Bi radi vedeli v čem je njegov čar? Poleg urejenih prog in čudovitih razgledov na Julijske Alpe je še posebej poskrbljeno za najmlajše smučarje. Alpske smuči lahko zamenjate tudi s tekaškimi ali se posvetite drugim zimskim aktivnostim. Na vrhu smučišča vas čaka izbrana gostinska ponudba in prenočišča. Posebnost Cerknega pa je v tem, da vas le korak loči od smučišča do termalnega razvajanja v edinih termah v objemu alpskega sveta.

Obišči stran

Po zimske užitke na Golte

Odmaknite se v zimsko idilo in pridite na Golte. Spuščanje po belih strminah s smučmi ali deskami dopolnite s sprehodi s krplji v okolico, sankanjem ali vožnjo s snežnimi kolesi. Morda vas zamika ledno plezanje, opremo p si lahko sposodite v hotelu na Golteh. Gostinske ponudbe in zabavnega programa ne manjka, poleg tega pa lahko svoj smučarski dan podaljšate in prenočite v hotelu,  prijetnih apartmajskih hišicah ali planinski koči.

Obišči stran

Z eno nogo v mestu, z drugo na smučišču

Ali veste, da je Maribor edino večje slovensko mesto, ki ima svoje smučišče? Do vzpenjače, ki vas popelje do užitkov na snegu, se lahko pripeljete z mestni avtobusom. Mariborsko Pohorje ponuja odlično smuko tik nad mestom. Še posebej zvečer, v soju luči, saj ima najdaljšo nočno progo v Sloveniji. Ko se boste dodobra razgibali na smučeh (alpskih in tekaških), deskah ali saneh, se lahko prepustite »po smučarski« zabavi ali pa poiščete sprostitev v najbližjem wellnessu ali mariborskih termah.

Obišči stran

Smučajte in začutite praznični utrip Slovenije

Če se odločite za smučarske počitnice v Sloveniji v času prazničnega decembra, ne zamudite pestrega dogajanja v praznično okrašenih mestih in krajih. V objemu tisočerih luči se sprehodite med prazničnimi stojnicami, uživajte v koncertih in prebudite kanček otroške domišljije s pravljičnimi junaki.

Mi smo pripravljeni na zimo! Kaj pa vi?

Čas je, da pripravite kovčke in pridete na zimski oddih v Sloveniji. Opremo za različne zimske dogodivščine si lahko tudi izposodite, znanje zimskih veščin pa se lahko tudi naučite. Torej, poženite se z nami v razigrane zimske dni.

Sedem razlogov, zakaj na zimske počitnice v Slovenijo

Spoznajte nekaj prednosti in namigov za izbiro zimskih počitnic v Sloveniji.

Sedem razlogov, zakaj na zimske počitnice v Slovenijo

Več

Tek na smučeh

Namigi, kam po smučarsko-tekaške užitke v naravi.

Tek na smučeh

Več

Zimsko pohodništvo in krpljanje v Sloveniji

Pohod s krplji ali pohodniškimi čevlji po zimski naravi je čudovito doživetje.

Zimsko pohodništvo in krpljanje v Sloveniji

Več

Najbolj priljubljene lokacije za sankanje v Sloveniji

Preživite razigrane urice na priljubljenih slovenskih sankališčih.

Najbolj priljubljene lokacije za sankanje v Sloveniji

Več

Zimske aktivnosti

V Slovenijo po aktivna zimska doživetja na snegu in ledu.

Zimske aktivnosti

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji