Sladke sanje v edinstvenih nastanitvah

V Sloveniji se na relativno majhnem območju prepletajo štirje različni svetovi. Mediteran diši po morju, nekateri alpski vrhovi so celo leto prekriti s snegom, v Panonski Sloveniji pod zemljo brbotajo zdravilne vode. Skrivnostni kraški svet je posebnost v svetovnem merilu. Slovenci smo zaljubljeni v neokrnjeno naravo, ki nas obdaja na vsakem koraku. Vanjo smo umestili nenavadna prenočišča, ki se zdijo, da so del njene zgodbe.

posebne nastanitve_glampingi

Glamping – glamurozno spanje pod zvezdami

Glamping doživetje združuje najlepše iz vseh svetov - udobje hotela, neposreden stik z naravo,  mir in zeleno energijo. V Sloveniji glampingi rastejo kot gobe po dežju, vsak pa ima svojo edinstveno zgodbo. Tako lahko doživite udobje visoko v krošnjah dreves, bližje pticam in nebu, med sproščujočimi vonji zelišč in borovcev, med gozdovi, ob vodi, celo med vinogradi. Odkrije svoje najljubše doživetje luksuznega kampiranja.

Več

posebne nastanitve_nastanitve z bazenom

Najlepše vile z bazenom

Če je v vas vsaj kanček romantika, se boste zagotovo zaljubili v elegantne slovenske vile, ki jih najdete večinoma v mediteranskem svetu. Poletno vročino boste lahko preganjali v zasebnih bazenih in uživali v podeželskem razkošju. Tisti, ki bolj prisegate na pristno podeželsko življenje, pa lahko svoje sproščujoče zavetje najdete na prijetnih domačijah, ki imajo tudi lasten bazen.

Več

posebne nastanitve_gradovi_otocec

Prenočite v gradovih, ki so preurejeni v butične hotele

Bi se tudi vi radi počutili kraljevsko? Privoščite si vrhunsko razvajanje v zavetju slovenskih dvorcev in gradov! Mogočne zgradbe iz preteklosti so preurejene v sodobno opremljene hotele, a kljub temu še vedno lahko zaznate duh časa, v katerem so nastale.

Več

slovenia green accommodation label

Nastanitve, ki očarajo s trajnostnim pristopom

Slovenija je ena najbolj zelenih in v trajnost usmerjenih držav na svetu. In to uresničujemo tudi takrat, ko vam ponujamo počitek. Družina dobitnikov znaka Slovenia Green Accommodation se vztrajno širi. Vedno več nastanitvenih ponudnikov, od hotelov, do kampov, se odloča za trajnostne pristope v vsem, kar delajo. Bodite trajnostno naravnani tudi vi, ko boste izbirali svoj prihodnji oddih.

Več

 

posebne nastanitve_zidanice

Zidanice – vaš oddih med vinogradi

Zidanice, lesene ali zidane hiške med vinogradi z lastno vinsko kletjo, največkrat povezujemo z Dolenjsko, čeprav jih boste našli tudi na nekaterih drugih vinorodnih območjih Slovenije. Včasih so bila vrata odprta le za najboljše prijatelje, danes pa domačini svojo tradicijo in običaje delijo tudi z gosti. Tako se lahko za nekaj časa prelevite v lastnika in ob preživljanju vaših počitnic v kateri od zidanic spoznate, zakaj so domačini tako ponosni nanje.

Več 

posebne nastanitve_podezelje

Butične nastanitve na podeželju - udobje z lokalnim dotikom

Doživite slovensko tradicijo in življenje domačinov na sodoben način. Podeželske nastanitve, ki odražajo lokalno kulturo in tradicijo, ponujajo prijeten pobeg iz mestnega vrveža in vas crkljajo s svojo domačnostjo. Poleg tega boste deležni vsega sodobnega udobja, ki ga potrebujete.

Več

Edinstveno po vašem okusu

Tudi takrat, ko se ozirate za bolj »klasičnimi« nastanitvami, lahko v Sloveniji najdete takšne, ki vas bodo na takšen ali drugačen način očarale in vaše počitnice spremenile v prijetno in nepozabno doživetje.

Kampi v Sloveniji – vaš stik z naravo

Kampiranje nas vrača k koreninam, bližje naravi. Večina kampov v Sloveniji ponuja več kot zgolj parcele za prenočevanje. Poleg mest za šotore, prikolice in avtodome se vse več kampov odloča tudi za mobilne hišice in glamping nastanitve. Slovenski pet zvezdični kampi v Sloveniji vabijo na sproščene, udobne in zabavne počitnice.

Več

Kampi v Sloveniji – vaš stik z naravo

Kampi v Sloveniji – vaš stik z naravo

Kampiranje nas vrača k koreninam, bližje naravi. Večina kampov v Sloveniji ponuja več kot zgolj parcele za prenočevanje. Poleg mest za šotore, prikolice in avtodome se vse več kampov odloča tudi za mobilne hišice in glamping nastanitve. Slovenski pet zvezdični kampi v Sloveniji vabijo na sproščene, udobne in zabavne počitnice.

Več

Udobje za 5*zvezdic

Udobje za 5*zvezdic

Slovenija je dežela 5-zvezdičnih doživetij. In to lahko začutite v najboljših slovenskih hotelih, ki jih krasi 5 zvezdic. Doživetja niso povezana le z razkošjem hotelske sobe. Popoln servis hotela dopolnjuje pravo petzvezdično doživetje s prepletom visokih standardov storitev in najboljšega iz lokalnega okolja.

Več

Turistične kmetije z zeleno dušo

Turistične kmetije z zeleno dušo

Slovenske turistične kmetije so znane po svoji urejenosti, prijaznih gostiteljih in odlični hrani, ki na krožnik pride naravnost iz vrta. Nekatere izmed njih pripovedujejo prav posebne zelene zgodbe. Prisluhnite jim!

Več

Butični hoteli v mestih

Butični hoteli v mestih

Ko načrtujete svoje potovanje v katerega od slovenskih mest, pomislite na prijetne butične hotele, ki pripovedujejo vsak svojo zgodbo. Običajno jih najdete v starih mestnih središčih, od koder imate le korak do jutranje kavice, butičnih trgovinic in mestnih znamenitosti.

Več

Planinske koče – oddih na poti

Planinske koče – oddih na poti

Če radi obujete pohodniške čevlje ter premagujete višino in razdalje, vam bo na poti prav prišel počitek v kateri od planinskih koč. Večinoma boste dobili kaj za pod zob, ponekod pa lahko tudi prenočite. Čar planinskih koč je nedvomno njihova domačnost in sproščeno vzdušje med planinci, pri čemer boste zlahka pozabili na vsakdanje skrbi.

Več

Počitnice, ki se jih boste radi spominjali

Uresničite svoje sanje in prebudite otroka v sebi! Privoščite si nepozabna doživetja v zelenem objemu narave in poleg bivanja v edinstvenih nastanivah raziskujte okolico in posebne okuse top slovenskih kuharskih mojstrov.

Podeželje

Odkrijte čare slovenskega podeželja – za potep po naravi, okušanje domačih jedi in druženje s prijaznimi ljudmi.

Podeželje

Več

Top za gurmane

Odkrijte, zakaj Slovenija postaja vse bolj priljubljena destinacija za gurmane.

Top za gurmane

Več

Zelena zgodba Slovenije

Načrtujte počitnice v zelenem.

Zelena zgodba Slovenije

Več

Nastanitve

Od luksuznih hotelov do turističnih kmetij, od zasebnih sob do kampov. V Sloveniji boste našli prenočišča za vsak žep in vsak okus.

Nastanitve

Več

Pohodništvo in gorništvo

Slovenija je raj za pohodništvo. Več kot 10.000 km označenih in urejenih pohodnih poti.

Pohodništvo in gorništvo

Več

Kolesarjenje

Raziskujte Slovenijo s kolesom. Razgibane slovenske pokrajine s številnimi naravnimi lepotami so idealna izbira za kolesarske počitnice.

Kolesarjenje

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji