Osvežujoče in odgovorno

Visoke poletne temperature kličejo k osvežitvi v kristalno čistih jezerih in rekah ali v sinjem morju. Pri svojih vodnih aktivnostih sledite zeleni miselnosti. Obiščite slovenske destinacije, ki so še posebej zavezane zelenemu in trajnostnemu razvoju in so dobitnice znaka Slovenia Green. Predstavljamo vam nekaj možnosti za aktivno osvežitev v izbranih destinacijah ob vodi, ki spodbujajo tajnostne načine vodnih doživetij.

Več

Sprehodite se skozi našo zeleno zgodbo

Oglejte si interaktivni video in spoznajte nekaj najbolj zanimivih dejstev in zelenih zgodb, ki vam razkrivajo trajnostno pot Slovenije.

Predvajaj interaktivni video

Privoščite si svoje osvežujoče doživetje

Vam je še vedno vroče in iščete prijetno osvežitev v čistih vodah? Preverite izbor vodnih doživetij, ki vas bodo prijetno ohladila, a vas po drugi strani ne bodo pustila hladnih.

Spoznajte čare blejskih voda

Na Bledu se osvežite v urejenih kopališčih ob jezeruNa različnih koncih ob obali si izposodite čoln in zaveslajte po jezerski gladini. Po Savi Dolinki in Savi Bohinjki se spustite z raftom ali kajakom. Blejsko jezero in okoliške reke so tudi odlična destinacija za ribolov. Pri vseh dejavnostih ravnajte odgovorno z odpadki. Koristite javne prevoze s kartico Julijske Alpe: Bled ali se zapeljite z električnimi kolesi. Natočite pitno vodo iz pitnikov ob jezeru.

Obišči stran

Doživite morski Koper

Združite spoznavanje zgodovine in bogate kulturne dediščine največjega slovenskega obmorskega mesta Kopra in zelenega istrskega zaledja z raznovrstnimi aktivnostmi na morju. V Parku vodnih športov izberite svojo najljubšo aktivnost – veter v laseh na windsurfu ali jadrnici, sproščeno veslanje po morski gladini s kajaki, kanuji ali supi, svojevrstno »meditacijo«ob morskem ribolovu ali pa se podajte na lov za potopljenimi skrivnostmi s potapljaško opremo. 

Obišči stran

Skočite v najtoplejšo slovensko reko

Reka Kolpa, velja za najtoplejšo slovensko reko, ki poleti postane priljubljena točka za različne vodne aktivnosti. Sedite v čoln, kajak, kanu ali raft, se zapeljite vzdolž rečnega toka in spoznavajte pestrost življenja ob reki. Neokrnjeno naravno okolje je pravi raj tudi za ribiče. Lahko pa se preprosto poženete v vodo in zaplavate, saj voda v poletnem času doseže do 30°C.

Več

Raziskujte bistre vode Bohinja

S kartico Julijske Alpe: Bohinj se lahko do osvežitve v Bohinju pripeljete z brezplačnimi avtobusnimi prevozi. Zaveslajte po Bohinjskem jezeru s supi ali kajaki, lahko pa se podate na izlet s turistično ladjico. Poiščite svežino ob slikovitih Triglavskih jezerih, veličastnem slapu Savica in osupljivih koritih Mostnice. Uživajte v muharjenju na Savi Bohinjki ali na butičnem ribolovnem doživetju na Mostnici.

Obišči stran

Zmenek s smaragdno lepotico

Reka Soča s svojo značilno barvo kar kliče k vodnim aktivnostim. Adrenalina željni boste zagotovo sedli v raft, kajak ali kanu in se »spopadli« z divjimi brzicami v njenem zgornjem toku. Ribiči bodo zavihteli svoje ribiške palice in poskusili s srečo pri ribolovu na soške postrvi. Lahko pa se preprosto poženete v smaragdno reko in zaplavate. V Kanalu ob Soči poiščite svoj kotiček ob reki, kjer se lahko kopate ali pa sanjarite na rečnem bregu.

Več

Doživite zeleno Slovenijo

Kamorkoli se v Sloveniji ozrete, boste naleteli na zelene zgodbe. Odkrijte skrite bisere naravne in kulturne dediščine. Uživajte v svežini bistrih voda in zavetju naravnih parkov. Okusite lokalne dobrote in preživite prosti čas v dobri družbi.

Zelena zgodba Slovenije

Načrtujte počitnice v zelenem.

Zelena zgodba Slovenije

Več

EDEN - devet destinacij odličnosti v Sloveniji

Zelena narava, bogata kulturna dediščina, pristni okusi = Evropske destinacije odličnosti

EDEN - devet destinacij odličnosti v Sloveniji

Več

Vode Slovenije

Spoznajte svežino in čistost slovenskih voda.

Vode Slovenije

Več

Osvežite se v slovenskih naravnih kopališčih

Uživajte v kristalno čistih vodah in čudoviti naravni kulisi slovenskih naravnih kopališč.

Osvežite se v slovenskih naravnih kopališčih

Več

Naravni parki

Bogata zakladnica različnih rastlinskih in drevesnih vrst.

Naravni parki

Več

Kam po sveže domače izdelke?

Okusite žlahtne darove slovenske zemlje in okusne pridelke slovenskih kmetij.

Kam po sveže domače izdelke?

Več

Odlične prireditve v destinacijah odličnosti

Obiščite najbolj zanimive poletne prireditve v Evropskih destinacijah odličnosti v Sloveniji.

Odlične prireditve v destinacijah odličnosti

Več

Adrenalinske vodne aktivnosti, ki jih velja izkusiti v Sloveniji

Doživite osvežujočo in drzno zabavo na brzicah slovenskih rek.

Adrenalinske vodne aktivnosti, ki jih velja izkusiti v Sloveniji

Več

Delite svoje vtise na @FeelSlovenia

Odkrijte svoje doživetje svežine. Ujemite najlepše odseve na slovenskih vodah. Delite svoje fotografije in videe s #ifeelslovenia & #myway.

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji