Spustite delček Slovenije v svoj dom 

Ste pripravljeni na krilih domišljije poleteti v Slovenijo? Udobno se namestite v svoj najljubši domači kotiček in se podajte na virtualni sprehod po Sloveniji. Odkrivajte zaklade zanimivih slovenskih muzejev. S pomočjo virtualne tehnologije se sprehodite do kristalno čistih voda, vsrkajte lepoto razgledov z mogočnih vrhov ali pokukajte v skrivnostni podzemni svet. Pustite se zapeljati očarljivim mestnim ulicam in kulturnim znamenitostim. Shranite jih v svoje srce in se veselite dneva, ko jih boste lahko tudi v živo spoznali.

Odkrivajte bogastvo slovenskih zbirk

Z virtualno vstopnico oprite vrata v nekatere večje nacionalne muzeje in galerije ter si oglejte delček bogate zakladnice slovenske zgodovine in umetnosti. Spoznajte značaj, kulturno dediščino ter zgodovino slovenskih pokrajin z virtualnim obiskom pokrajinskih muzejev.

Zelena narava na dosegu rok 

Pogrešate razkošen razgled z alpskih vrhov na zeleno pokrajino pod seboj? Ali zenovske trenutke ob žuborenju bistrih voda?  Morda si želite osupljivosti podzemnega sveta? Doživite vse to kar iz zavetja svojih domov. Naj se vam te podobe zarišejo v srce in vas vzpodbudijo, da jih v prihodnje tudi zares občutite.

Najlepši razgledi pri vas doma 

Da bi uživali v nepozabnih razgledih, vam ni nujno treba nadeti pohodniških čevljev. Lahko uživate na slovenskih vrhovih tudi s pomočjo virtualne tehnologije. Naj vam bo to spodbuda, da začnete načrtovati svoje prihodnje pohodniške podvige.

Svežina kristalno čistih voda 

Slikovite podobe slovenskih voda vam pričarajo svežino tudi, če niste ravno ob njih. Modrina neba in okoliško zelenje ustvarjata mamljivo simfonijo barve voda, ki kličejo, da jih v prihodnje doživite, občutite.

Čudoviti jamski svet 

Svet pod kraškimi tlemi skriva številne mojstrovine, ki jih je s pomočjo podzemnih tokov rek oblikovala narava. Privoščite si virtualno dogodivščino in se spustite v nekatere najbolj markantne slovenske jame.

Odkrivajte izjemne stvaritve človeških rok

Slovenija premore veliko naravnih in kulturnih biserov. Vseh vam naenkrat ne moremo odkriti, lahko pa vam za spodbudo za nadaljnje raziskovanje in načrtovanje ponudimo nekaj virtualnih ogledov zanimivih točk in doživetij.

Grajsko razpoloženi? 

Od doma si lahko ogledate tudi številne slovenske gradove. Za namig vas vabimo na virtualni ogled nekaj najbolj prepoznavnih slovenskih gradov.

Od najstarejše šivanke do živega srebra

Odkrijte nekaj zanimivih sledi iz preteklosti. Podajte se v jamo ledenodobnega človeka, si oglejte markantne freske istrske cerkvice ali vstopite v  najstarejši ohranjeni vhod v rudnik v Evropi.

Na virtualni potep po mestnih ulicah 

Si želite užiti malo mestnega utripa? Podajte se na virtualni sprehod po katerem od slovenskih mest. Raziščite skrivnosti zgodovinskih mest in odkrivajte zgodbe iz preteklosti. Morda vas pritegnejo arhitekturne mojstrovine najbolj uglednih slovenskih arhitektov. Pustite se zapeljati romantiki obmorskih mest. Ali pa se v domišljiji poskusite zliti z domačini na sprehodu po mestnih ulicah, trgih in parkih.

Obišči stran

Sanjajte zdaj, obiščite kasneje

Morda ne boste lahko našli Slovenije na zemljevidu, zagotovo pa boste težko našli tako majhen prostor, ki ponuja tako veliko. Prepustite se njeni zeleni zgodbi, bogati naravni in kulturni dediščini in raznoliki gastronomiji. Da boste točno vedeli, kaj doživeti, ko jo boste lahko spet obiskali.

Zelena zgodba Slovenije

Načrtujte počitnice v zelenem.

Zelena zgodba Slovenije

Več

Gastronomija

Okusi Slovenije so okusi različnih pokrajin.

Gastronomija

Več

Naravni parki

Bogata zakladnica različnih rastlinskih in drevesnih vrst.

Naravni parki

Več

Top 10 znamenitosti

Znamenitosti, ki jih v zeleni Sloveniji res morate videti!

Top 10 znamenitosti

Več

Galerije in muzeji

Muzeji in galerije v Sloveniji – zakladnica umetnosti od pradavnine do danes.

Galerije in muzeji

Več

Gradovi

Slovenija je prepredena z gradovi, dvorci in trdnjavami.

Gradovi

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji