Energijska privlačnost

Zelena slovenska pokrajina že sama po sebi izžareva svežino in nas polni z novo energijo. A nekatere točke v naravi še posebej blagodejno vplivajo na naše počutje. Mest, kjer čista energija privre na plan, je v Sloveniji veliko. Izbrali smo nekaj zanimivih krajev, z obiskom katerih lahko dodate piko na i svojemu oddihu.

Življenjska moč med gozdovi in vrhovi

Ob obisku Bleda in Bohinja zavijte še na Pokljuko in se ustavite se na energijskih točkah na poti med Rudnim poljem in Uskovnico ali ob športnem centru v objemu pokljuških smrek. Na drugi strani Julijskih Alp, v Dolini Soče, poiščite dotok zdrave energije ob reki Soči in njenih pritokih ter preizkusite blagodejne učinke izvirov Grofove in Dicove vode. V zavetju Kamniško-Savinjskih Alp se sprostite v bio parku pri Šempetru. Potepanje po pohorskih gozdovih nadgradite z obiskom energijske poti Bolfenk v bližini istoimenskega hotela. Naberite sveže moči na Sveti Trojici v Slovenskih goricah.

Zdrave vode in zdrava energija

Slovenija je dežela zdravih voda in zdrave energije. Občutite zdravilno moč termalnih vrelcev v Thermani Laško in se sprehodite med energijskimi točkami v zdraviliškem parku. Pozitivne učinke termalnih vrelcev in izvorov zdravilne energije začutite tudi v parkih Term Lendava, Term Dobrna in Rimskih term. Razvajanje v Termah Čatež dopolnite s pohodom po Čateževi energijski poti. Po zdravilno energijo se podajte po Dunajski poti in se povzpnite na gradišče Dunaj nad Krškim. Obiščite Bukovniško jezero, kjer lahko doživite čare prekmurskih gozdov in pozitivnih učinkov vode bližnjega Vidovega izvira. Močne energijske točke najdete tudi ob reki Kolpi.

Energijska središča le korak iz prestolnice

Naj vas objamejo pozitivne zemeljske energije le nekaj kilometrov iz Ljubljane. Obiščite energijski park Manas v zavetju zelenih gozdov okoli prestolnice. Močno energijsko središče se nahaja tudi v bližini zgodovinskega mesta Kamnika, v Tunjicah. Med posebnostmi tamkajšnjega zdravilnega gaja je živa voda, ki ima najbolj podobno sestavo kot voda v našem telesu. Na poti med Medvodami in Kranjem vas bodo pozitivne energije zajele ob Trbojskem jezeru, kjer domuje redka ptica veliki žagar. Po njem jezero imenujejo tudi Žagarjeva solza.

Harmonija energij s pridihom Mediterana

Blago valovanje morja pomirja in pomaga vzpostaviti s samim seboj. Če k temu dodamo še izvore zdravilne energije, je pot do preporoda popolna. Doživite jo v krajinskem parku Strunjan z obiskom energijskega parka Salinera. Občutite naval življenjske energije nad slovitim Mesečevim zalivom ob Strunjanskem križu, kamor se lahko podate po razvajanju v bližnjem naravnem zdravilišču Talasu Strunjan.

Polni energije

Poiščite svoje notranje ravnovesje. Prepustite se razvajanju v termah ali se sprostite v neokrnjenih kotičkih narave.

Razvajanje in nega

Izberite razvajanje, sproščanje in obnovo moči v wellness centrih slovenskih term.

Razvajanje in nega

Več

Vode Slovenije

Spoznajte svežino in čistost slovenskih voda.

Vode Slovenije

Več

Naravni parki

Bogata zakladnica različnih rastlinskih in drevesnih vrst.

Naravni parki

Več

Joga oddih v naravi

Izberite zanimiva doživetja joge v zeleni naravi Slovenije.

Joga oddih v naravi

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji