Slovenija ima športno srce

Ko gre za Slovenijo, je ena stvar, ki še posebej izstopa. V Sloveniji obožujemo šport. Imamo celo praznik, posvečen športu: Dan slovenskega športa praznujemo 23. septembra. Najbolj priljubljeni športi na prostem v Sloveniji so pohodništvo, kolesarjenje, tek ter pozimi smučanje. Več kot dve tretjini prebivalstva se rekreativno ukvarjata s športom, zdrav in aktiven način življenja pa prežema vse vidike vsakdana. Čeprav je Slovenija majhna po površini, je glede na športne uspehe na število prebivalcev velika. Imamo kar 7.000 profesionalnih športnikov, mnogi med njimi osvajajo medalje na najvidnejših športnih dogodkih. Zakaj smo Slovenci tako srčni navijači?

Preverite tukaj!

Zapišite v koledar: Navijamo v Sloveniji in po svetu za slovenske športnice in športnike!

Slovenija vsako leto gosti nekaj pomembnih mednarodnih tekmovanj, kjer se zberejo najboljši športniki in športnice v Evropi in v svetu. Izpostavljamo še nekaj poletnih športnih vrhuncev, kjer boste za svoje favorite lahko navijali v Sloveniji ali po svetu.

Več

Pridružite se virtualnemu navijanju za vse slovenske športnice in športnike!

Navijači so tisti, ki vrhunskim športnicam in športnikom v najbolj odločilnih trenutkih dajo še tisto posebno motivacijo, ki jih popelje do vrhunskega nastopa. Navijaške pesmi in ritmi so vir energije, ob kateri se nam naježi koža. Z virtualnim navijanjem slovenskim športnicam in športnikom pomagamo do vrhunskih nastopov kjerkoli in kadarkoli.

Z le nekaj kliki ustvarite navijaško sporočilo, ki bo prek družbenih omrežij sestavljalo slovenski virtualni navijaški val!

Kako lahko sodelujete?

  • Ustvarite fotografijo ali video svojih navijaškega vzdušja za slovenske športnice in športnike in jo objavite v Instagram zgodbi.
  • Pred objavo dodajte še virtualne navijaške rekvizite, ki jih najdete v GIF zbirkah v Instagram zgodbah in jih objavite s ključnikom #ifeelsLOVEnia.

Kako poiščete #ifeelsLOVEnia filter za uporabo na Instagram Story?

  • Pritisnite na ikono Your Story ali Camera v aplikaciji Instagram. Lahko tudi podrsate zaslon levo. Na dnu zaslona se pojavi vrsta efektov oziroma filtrov.
  • Podrsajte zaslon desno, dokler ne pridete do konca vrstice in protisnite na Browse Effects.
  • Vtipkajte "Fans of Slovenia" in preizkusite najnovejši AR filter, ki smo ga za vas ustvarili pri @feelslovenia!

Strava klub Cycling fans of Slovenia

Pridružite se najbolj strastnim kolesarjem in kolesarkam Slovenije. Spodbujajte vrhunske slovenske kolesarje na največjih dirkah po svetu in spoznavajte slovenske kolesarske poti!

Pridruži se klubu!

Vročica športnih tekmovanj

Občutite še nekaj tekmovalnega duha. Sodelujete lahko na številnih rekreativnih kolesarskih in tekaških prireditvah. Tudi če niste športno aktivni, imate v Sloveniji priložnost podpreti svoje favorite na številnih mednarodnih tekmovanjih.

Svetovni športniki in športnice - ambasadorji Slovenije in slovenskega turizma

Slovenski športniki s svojimi dosežki nosijo ime Slovenije v svet. Spoznajte naše največje ase, ki so tudi ambasadorji slovenskega turizma.

Interaktivna publikacija Slovenija na prostem

Interaktivna publikacija Slovenija na prostem

Vzemite si čas in pobrskajte po interaktivni različici Slovenia Outdoor. Za aktivnosti na prostem je Slovenija v vseh štirih letnih časih prava izbira. Najljubšo obliko gibanja tu povezujemo zdaj z visokimi gorami zdaj z morsko obalo, pa z rečnimi dolinami in naslednjič z vinorodnimi griči. Po vsej Sloveniji nas čakajo odlična središča za gibanje na prostem. Do skrivnostnih kotičkov, ki jih še ne poznamo, nas loči nikoli predolga pot. Raziščimo zeleno igrišče Evrope. Izberimo svoje aktivnosti za zdravje in dobro počutje.



Slovenija – naravno igrišče Evrope

Mnogi se sprašujejo, kako je lahko država z dvema milijonoma prebivalcev  tako uspešna in vsestranska v športu. Razlogov je več, eden od njih pa je vsekakor geografska raznolikost države. Težko je najti deželo, ki bi na tako majhnem območju združevala tako različne pokrajine. V Sloveniji se srečujejo alpski, sredozemski, kraški in panonski svet. Razdalje so razmeroma kratke, narava pa vam je blizu tudi v mestih. Naravne danosti zagotavljajo odlične pogoje za številne aktivnosti na prostem 365 dni v letu.

Deset razlogov za kolesarjenje po Sloveniji

Odkrijte, zakaj izbrati Slovenijo za svoj kolesarski oddih.

Deset razlogov za kolesarjenje po Sloveniji

Več

Slovenia Green Gourmet Route – kolesarska pot z gastronomskimi postanki

Kolesarska tura po zelenih destinacijah Slovenije, na kateri boste tudi dobro jedli.

Slovenia Green Gourmet Route – kolesarska pot z gastronomskimi postanki

Več

Slovenija - top destinacija za pohodništvo

Pohodništvo v Sloveniji je »zakon«! Odkrijte zakaj je temu tako.

Slovenija - top destinacija za pohodništvo

Več

V naravi

Občutite blagodejne vplive zelenega naravnega okolja v Sloveniji.

V naravi

Več

Gastronomija

Okusi Slovenije so okusi različnih pokrajin.

Gastronomija

Več

Aktivne počitnice

Odkrijte svet aktivnih doživetij na prostem v Sloveniji.

Aktivne počitnice

Več

Navijajmo z vsem srcem …

... in podprimo naše športne junakinje in junake. Delite svoje navijaške trenutke z nami in poskrbite, da jih vidi svet. Kot pravi rek: Če želiš biti hiter, pojdi sam. Če pa želimo iti daleč, pojdimo skupaj. Gremo skupaj?

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji