Šotorjenje za ljubitelje udobja

Imate radi udobje in hkrati želite preživeti počitnice v naravi? Potem je prava izbira glamping. Glamurozno šotorjenje oziroma luksuzno kampiranje je osvojilo vse, ki od dopustovanja želijo še več – butično ponudbo in nastanitev z zgodbo sredi osupljive narave. Slovenija je na tem področju zagotovo unikat. Čeprav majhna, se lahko pohvali z razvejano mrežo večjih in manjših glampingov ter drugih inovativnih in tematskih nastanitev. Nekatere stavijo na preprosto udobje slovenskega lesa in neposreden stik z naravo, druge na butičnost in vrhunsko kulinarično ponudbo z lokalnim podpisom. Izberite svojo in doživite čar razkošnega bivanja pod zvezdami!

Obišči stran

Razkošje v objemu narave

Izberite svoje doživetje udobja in narave. Spoznajte slovenske glamping resorte z edinstvenimi zgodbami in doživetji, ki bodo vaš oddih spremenili v nepozabno izkušnjo bivanja pod zvezdami.

Garden Village, Bled 

Prespite bližje zvezdam, v krošnjah dreves, ob zvokih žuborenja potočka pod vami. Odkrijte svojstven svet nekdanje vrtnarije le streljaj od Blejskega jezera, kjer vam v restavraciji postrežejo kar na travi. Preživite svoj oddih v glampingu, ki je prvi na svetu prejel šest zvezdic po kriteriju World of Glamping.

Obišči stran

Vir: Chocolate Village by the River

Chocolate Village by the River, Maribor  

Če spadate med čokoholike, ste gotovo našpičili ušesa ob omembi Chocolate Village. Edinstvena čokoladna zgodba glampinga ob reki Dravi nedaleč od Maribora je prepričala številne tuje medije. Bo prepričala tudi vas?

Obišči stran

Glamping Olimia Adria Village, Podčetrtek

Razvajanje v zasebnem jacuzziju pred šotorom ali v bazenih enega najsodobnejših spa centrov v Evropi? V Termah Olimia si lahko privoščite oboje. Termalne užitke čez dan nadgradite s čarobnostjo trenutkov pod zvezdami v glamuroznih šotorih.

Obišči stran

Chateau Ramšak, Maribor

Doživite svojo pravljico v osrčju štajerskih vinogradov. Prižgite iskrice v očeh v prijetnih poletnih večerih pred udobnimi šotori ali hišico na drevesu ob kozarčku katerega od žlahtnih vin iz vinske kleti dvorca Ramšak.

Obišči stran

Vir: Herbal Glamping Resort, Foto: Jošt Gantar

Herbal Glamping Resort, Ljubno

Predstavljajte si, da vas vonj svežih zelišč spremlja na vsakem koraku: pri razvajanju z naravno kozmetiko ali masaži, sproščanju v naravnem bazenu ali zasebni kopeli, uživanju v slastnih grižljajih lokalne kulinarike, in zvečer, ko vas zaziblje v sladek sen.

Obišči stran

Vir: Theodosius Forest Village, Foto Jan Čermelj

Theodosius Forest Village, Vipava

Med dišečimi borovci, skrita pred mestnim vrvežem, se nahaja edinstvena gozdna vasica, kjer boste našli razkošen mir v objemu narave in le najboljše iz Vipavske doline. Oddahnite si v prijetnih lesenih hiškah Theodosiusa, ki se ponaša tudi z nazivom Snovalec leta 2019.

Obišči stran

Green Resort Glamping, Radlje ob Dravi

Pobegnite v zeleno zavetje med koroškimi gozdovi in reko Dravo. Zaplavajte med lokvanji v prvem naravnem biološkem bazenu v Sloveniji in prenočite v ličnih hišicah v obliki mlinov. V kraju, ki sledi zeleni in trajnostni zgodbi in se ponaša s srebrnim znakom Slovenia Green.

Obišči stran

Forest Glamping Resort Blaguš

Poiščite svoj mir v objemu gozda ob Blaguškem jezeru. Vdihnite svežino gozda ob branju svoje najljubše knjige v gozdni knjižnici. Umirite svoje misli pogledu na modrino lesketajočega se jezera. Prenočite v unikatnih hišicah in šotorih, narejenih v sozvočju z naravo.

Obišči stran

Pikolova jezerska vasica

Kaj pravite na romantični oddih med lokvanji na jezeru? Ja, prav ste slišali. V Vipavski dolini lahko prenočite v prvi plavajoči glamping vasici v Sloveniji. Ljubke hiške na vodi vas umirijo in navdajo z občutkom svobode. Za piko na i pa vas čaka še romantično razvajanje s kulinaričnimi kreacijami v Pikolovi restavraciji, ki je prejela Michelinov krožnik.

Obišči stran

Moj način popolne sprostitve pod zvezdami

Združite termalno razvajanje in luksuzno bivanje v naravi. Zanimivi tematski glampingi vas čakajo v nekaterih slovenskih termah. Vas zanima, kako je spati v vinskem sodu? Prebudite otroka v sebi z bivanjem v indijanskih tipijih in piratskih kolibah. Morda vas zapelje zgodba o ajdi. Oddahnite si v sončni vasi ali pa preživite počitnice v hiškah v obliki čebelnjakov.

Več

Nenavadne hiške za nepozaben oddih

Ste kdaj pomislili, da bi lahko svoje počitnice preživeli v satovju? Bi v dolini občutili čare pastirskega življenja? Ali pa se preprosto prebudili s čudovitimi razgledi na okoliško naravo? Doživite bivanje v nekaterih ličnih glamping hiškah, ki pripovedujejo vsaka svojo zgodbo.

Občutite spokojnost pod krošnjami dreves

Poleti se prileže prijetna senca dreves. Poiščite zeleno svežino v glampingih, kjer vas v sen zaziblje šelestenje listja ali prijeten vonj borovcev in smrek.

Iščete glamping ob vodi?

Kaj je lepšega, če lahko poletni vročini kljubujete  osvežitvijo v jezerih, rekah ali na morju. Izberite glampinge, kjer boste tovrstno osvežitev imeli na dosegu rok.

Luksuzni oddih med vinorodnimi griči

Si predstavljate, da sedite pred svojim šotorom ali leseno hiško med vinogradi, uživate v razgledu na zaobljene gričke v okolici in si zraven privoščite še kozarček odličnega lokalnega vina? V Sloveniji lahko uživate tudi v takšnih glampingih.

Približajte za več lokacij

Poiščite svoje udobje sredi narave

Kateri glamping je najbolj po vašem okusu? Poiščite ga na interaktivnem zemljevidu. 



Bi raje spali v hotelu ali v kampu?

Slovenija ponuja vse. Luksuz petzvezdičnih hotelov v mestnih središčih ali spanje pod zvezdnim nebom v kampih. Izberite svojo nastanitev.

Uživajte v udobju 5*kampov

Preživite sproščene počitnice v udobju 5*kampov v Sloveniji.

Uživajte v udobju 5*kampov

Več

Z avtodomom po Sloveniji

Raziskujte Slovenijo v udobju avtodoma.

Z avtodomom po Sloveniji

Več

Petzvezdični hoteli v Sloveniji

Doživetje petzvezdičnega udobja in edinstvenih doživetij v najboljših slovenskih hotelih.

Petzvezdični hoteli v Sloveniji

Več

Spanje v gradovih

Privoščite se vrhunsko razvajanje v romantičnem okolju slovenskih gradov.

Spanje v gradovih

Več

Edinstvene nastanitve v Sloveniji

Preživite svoje sanjske počitnice z vrhunskim udobjem in v pristnem stiku z naravo.

Edinstvene nastanitve v Sloveniji

Več

Kampi v Sloveniji – vaš stik z naravo

Slovenija je odlična destinacija za ljubitelje kampiranja.

Kampi v Sloveniji – vaš stik z naravo

Več

Odkrijte lokacije za sproščujoče pobege v naravo

Izberite svojo oazo miru in sprostitve.

Odkrijte lokacije za sproščujoče pobege v naravo

Več

Butični turizem v mestnih jedrih

Načrtujte svoj butični mestni oddih v Sloveniji na svoj način.

Butični turizem v mestnih jedrih

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji