Termalna doživetja za vso družino

Zdrave slovenske vode so povezane s številnimi legendami in pripovedkami, ki presenetijo odrasle, ob pripovedovanju animatorjev pa navdušijo še otroke. Prav vsa slovenska naravna zdravilišča imajo eno skupno značilnost: vzbujajo veselje do življenja odraslim in otrokom. Za slednje je poskrbljeno s številnimi animacijami, zabavnimi maskotami in posebnimi oblikami nastanitev. Ponekod pa jim posebno pozornost namenjajo tudi pri snovanju wellness programov.

Doživetja, ki jih morate izkusiti

Ne glede na to, v katere slovenske terme se boste odpravili, povsod boste naleteli na bogato ponudbo za brezskrbne družinske počitnice. Ponujamo vam nekaj namigov, kje vas čakajo še posebej zanimiva termalna doživetja.

terme catez_gusarska dozivetja

Med gusarji v Termah Čatež 

Razplamtite otroško domišljijo in preživite počitnice kot pravi gusarji v Termah Čatež. Prenočite v simpatičnih lesenih hišicah na vodi v Gusarskem zalivu. Otroci se bodo razveselili tudi dogodivščin s škratom Čatežem, celotna družina pa se bo zabavala na poletni Termalni rivieri s številnimi vodnimi atrakcijami.

Obišči stran

Rimske počitnice v Termah Ptuj

V Termah Ptuj vas čaka imperij termalnih doživetij za vso družino. Medtem ko se odrasli prepuščajo razvajanju v slogu starih Rimljanov, bodo otroci svojo energijo usmerili predvsem v vodno zabavo. Pisani tobogani ponujajo vse – od spustov z vodnimi blazinami do prostega pada in skokov v osrednjem delu tobogana. Za tiste, ki se šele privajajo na vodo, so primerni umirjeni bazeni v Grand Hotelu Primus. Seveda pa ne gre brez aktivnega raziskovanja okolice ter spoznavanja zgodovine najstarejšega slovenskega mesta od Rimljanov do danes

Obišči stran

Čari Prekmurja s štrkom Vilijem v Termah 3000 Moravske Toplice

V deželi štorkelj stopite v svet edinstvenih vodnih in drugih doživetij v Termah 3000 Moravske Toplice. Ko se boste dodobra napolnili z adrenalinom na najbolj divjem toboganu Aqaloopu in na drugih vodnih atrakcijah, se odpravite še na raziskovanje Prekmurja. Otroci se bodo zabavali na igrišču štrka Vilija, odrasli pa se lahko prepustijo razvajanju telesa in brbončic, preizkusijo različne programe vadb in se pridružijo družabnim aktivnostim.

Obišči stran

Od vrtoglavega kačona do levčka Olimka v Termah Olimia

Ko boste z družino obiskali Terme Olimia, boste morali čimprej zaviti v vodni park Aqualuna, kjer vas čaka odbita vodna zabava z atrakcijami, kot je drzni tobogan Kobra, gusarji in afriškimi živalmi. In tudi če dežuje, ni izgovorov za dolgčas, saj se za vsakega družinskega člana najde kaj zabavnega in sproščujočega v Family wellnessu Termalija.  Družinske počitnice bo popestril bogat animacijski program z ustvarjalnimi delavnicami, otroškimi igricami in zabavnimi aktivnostmi. Če boste imeli res srečo, pa morda naletite na zabavnega levčka Olimka.

Obišči stran

Srčkova doživetja na obrobju pohorskih gozdov v Termah Zreče

V Termah Zreče otroke privablja prav poseben svet doživetij – Srčkova dežela. Poleg čofotanja v bazenih bodo lahko ustvarjali na delavnicah, se pomerili v igrah brez meja, iskali gusarski zaklad ali se igrali kavboje in Indijance.

Obišči stran

terme za druzine_thermana lasko

Družinska doživetja pod stekleno kupolo v Termani Laško 

Prepustite se vodnim doživetjem pod pomično stekleno kupolo Thermane Laško. Medtem ko se bodo starši razvajali v medenem ali pivovskem wellnessu, se otroci družijo z maskotama Vodomčkom in Vodomčico  oziroma skupaj z animatorji sproščajo ustvarjalno energijo. Sproščeni in polni energije se podajte na virtualno doživetje in poskrbite za srečen konec ljubezenske zgodbe celjskega grofa Friderika in njegove izvoljenke Veronike.

Obišči stran

terme za druzine_terme_dolenjske_toplice

Zabavne dogodivščine za vse generacije v Dolenjskih Toplicah

Zakaj preživeti družinski oddih v Dolenjskih Toplicah? Ker se lahko prepustite zabavnim doživetjem v vodnem parku Balnea Fun s štirimi divjimi tobogani, gusarsko ladjo in dobrovoljnim Medom Tedom, s katerim bodo otroci in morda tudi kak starš »ušpičili« kaj dobrega. Če vas vodna zabava ne izčrpa popolnoma, morda zvečer prisluhnete še glasbenim gostom na intimnih koncertih.

Obišči stran

Sproščen in zabaven oddih na obali v Termah Portorož

V Termah Portorož veliko dajo na dobrem počutju in celostni poti do tega, da se boste dobro počutili v svoji koži. To velja tudi za najmlajše goste, za katere so pripravili mehurčkaste kopeli, sproščujoče masaže za lahko noč in vdihavanje zdravilne slanice. Kaj pa zabava? Brez skrbi, za to poskrbi morski junak Mini-ION, ki se bori proti negativnimi ionom v zraku in vam pomaga zadihati s polnimi pljuči. Tu je še igralnica Neptun in zabaven animacijski program.

Obišči stran

Prepustite se zabavnim vodnim doživetjem

Vratolomni tobogani, bazeni z valovi, hitre ali počasne reke in druge vodne atrakcije bodo vaše družinske počitnice v slovenskih termah spremenili v nepozabno dogodivščino. Pridite na vodno zabavo v najbolj atraktivne termalne vodne parke v Sloveniji.

Več

Gusarske počitnice v Termah Banovci

Ste pripravljeni na gusarsko dogodivščino? Arrr! V Termah Banovci vas čaka gusar Edi, ki vam bo skozi pesmi, igro in šport razkril lokalne zanimivosti in legende. Pa to še ni vse! Tudi otroci se bodo prelevili v prave gusarje s čisto pravo gusarsko opremo. Za sladke trenutke bo poskrbela navihana Banovička, ki peče najboljše palačinke!

Obišči stran

Družinske počitnice tudi v drugih termah

Na družinam prilagojene namestitve, termalne programe in doživetja boste naleteli tudi drugod po Sloveniji.

Približajte za več lokacij

Destinacije za vodno zabavo

V vseh slovenskih termah in zdraviliščih so raznovrstni bazeni, v nekaterih pa so na voljo tudi vodni parki za zabavne vodne dni.



Moje najboljše družinske počitnice

Ob plavanju, masažah ter zabavnih in adrenalinskih privlačnostih lahko v Sloveniji odkrijete tudi druge aktivnosti, ki bodo popestrile vaše družinske počitnice.

Poletna doživetja v slovenskih vodnih parkih

Pripravite se na zabavne družinske počitnice in vodna doživetja v termalnih parkih slovenskih term in zdravilišč.

Poletna doživetja v slovenskih vodnih parkih

Več

Vodne aktivnosti

Oddih ob rekah, jezerih, v termalnih zdraviliščih ali na morju.

Vodne aktivnosti

Več

Družinske počitnice

Imenitna zabava za otroke – kjer se vse zgodi prvič.

Družinske počitnice

Več

Obiščite živalske vrtove, kmetije in ranče

Obiščite simpatične slovenske mini živalske vrtove in se družite z živalmi na kmetijah.

Obiščite živalske vrtove, kmetije in ranče

Več

Družinska doživetja v zgodovinskih mestih

Zgodovinska mesta vabijo z zabavnimi družinskimi doživetji.

Družinska doživetja v zgodovinskih mestih

Več

Dodajte družinskim počitnicam kanček adrenalina!

Popestrite družinske počitnice z edinstvenimi pustolovskimi doživetji.

Dodajte družinskim počitnicam kanček adrenalina!

Več
Slovenska naravna zdravilišča in terme

Slovenska naravna zdravilišča in terme

Vsi razlogi za obisk Slovenije kot dežele zdravih voda in vsa verificirana zdravilišča v eni publikaciji!



Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji