Moj način doživljanja romantike

Slovenski gradovi so del različnih zgodovinskih zgodb in na njihovih hladnih hodnikih lahko začutite skrivnostni Srednji vek, pogled skozi okno pa vam bo pričaral zgodbo iz renesančnega romana. Mnogi izmed slovenskih gradov so preurejeni v hotele, ki z edinstveno ponudbo privabljajo goste iz vsega sveta. Starodavne gradove boste našli v vseh slovenskih pokrajinah. Romantični vrtovi, izvrstna kulinarika in grajske stene, ki šepetajo zgodbe iz zgodovine, so odlična kulisa za aktiven dopust s pridihom romantike in zgodovine.

Grad Otočec na Dolenjskem

Grad Otočec je edini grad na vodi v Sloveniji. Poseben je v svoji legi in lepoti. Obdaja ga čudovit zelen grajski park, kjer med avtohtonimi drevesnimi sortami svoj grajski vsakdan živijo labodi grbci. Hotel grad Otočec in je eden izmed najprivlačnejših hotelov v Sloveniji. Član prestižnega združenja hotelov in restavracij Relais & Châteaux vas vabi s svojo butično ponudbo sob in suit najvišje kategorije. Preživite noč med grajskimi stenami in se prebudite ob pogledu na igro labodov na nabrežju zelene reke Krke.

Obišči stran

Lambergh, Château & Hotel na pragu Karavank

V Begunjah, gorenjski vasici v bližini Radovljice se nahaja renesančni dvorec. Lambergh, Château & Hotel, ki harmonično povezuje zgodovinske zgodbe in sodobno udobje. Graščakom so med drugim pripadali tudi najlepši razgledi. V 16. stoletju je v pogledu na prelep grajski park, zelene travnike in Julijske Alpe s Triglavom v ozadju užival grof Lamberg, ki je dal na spominsko ploščo na pročelju dvorca vklesati svoje življenjsko vodilo: »Bog daj srečen konec!« Srečne dni lahko na dvorcu preživite ob vrhunski wellness ponudbi, izvrstni kulinariki, prelepi naravi in dovršenih grajskih sobah.

Obišči stran

Foto: Robert Zabukovec

Kendov dvorec pri Idriji

Podeželski baročni Kendov dvorec je kraj, kjer dnevi potekajo počasneje. Ob kozarcu izvrstnega hišnega vina in krožniku dobrot, ki s prefinjeno skromnim slogom ohranjajo starodavno tradicijo, boste začutili užitek in preprostost življenja. Sprehodite se po okoliških gozdovih ter odkrijte  kulturno in tehnično dediščino Idrije. Obiščite Antonijev rov, najstarejši vhod v rudnik  v Sloveniji, ki je vpisan na seznam Unesco svetovne dediščine. Privoščite si krožnik avtohtonih Idrijskih žlikrofov, ki spominjajo na Napoleonov klobuk. Na bregovih reke Idrijce in v bližnji neokrnjeni naravi si spočijete svojo dušo, srce pa razvedrite s čudovitimi zelenimi razgledi po okolici.

Obišči stran

Hotel Golf Grad Mokrice ob Brežicah

Skrivnostni gozdovi Gorjancev in skrbno negovan angleški vrt obdajata grad Mokrice. V grajskih legendah sta zapisani živahna zgodovina in razkošni vsakdan grajske gospode. Danes je v gradu hotel visoke kategorije, ki navdušuje z odlično restavracijo in stilno opremljenimi sobami. Tik ob gradu je razgibano golf igrišče, ki čaka na vaše zelene zamahe. Po dodatno sprostitev se podajte v nekaj minut oddaljen wellness center in številne termalne bazene v Terme Čatež.

Obišči stran

Grad Strmol na Gorenjskem

Grad Strmol spada med najstarejše in najbolj ohranjene gradove na Slovenskem in je ponosni član znane zbirke hotelov in dvorcev Schlosshotels & Herrenhauser. Je eden izmed dveh slovenskih gradov, ki ima še vedno originalno opremo. Na posestvu Strmol lahko organizirate poslovna srečanja v navdihujočem okolju ali se sprostite ob igri golfa. Grad je tudi idealen prostor za romantične poroke.  

Obišči stran

Grad Gredič v Brdih

Če sodite med nepoboljšljive romantike, morate prenočiti v Grediču, več kot 400 let stari zgradbi, ki bdi nad idilično briško pokrajino. Med njegovimi lastniki je bil tudi baron Anton Codelli, znan kot vsestranski izumitelj pionirskega duha in izjemne drznosti ter prvi, ki se je v prestolnico Ljubljano pripeljal z avtomobilom. Gredič je danes je preurejen v romantičen hotel z vrhunsko restavracijo in lastno vinoteko.

Obišči stran

Grad Grad na Goričkem

Doživite čare največjega grajskega kompleksa na Slovenskem. Grad v osrčju Goričkega, obdan z mogočnimi drevesi, že več kot 800 let kljubuje času. Nekoč je imel graščak na gradu možnost vsako noč v letu prespati v drugi sobi. Del teh soban je danes urejen tudi za obiskovalce, ki si želijo začutiti romantiko nekdanjih dni in hkrati uživati v sodobnem razkošju. Grad je odlično izhodišče za raziskovanje Krajinskega parka Goričko.

Obišči stran 

Grad Podsreda

Prenočite kot graščaki v objemu Kozjanskega parka. Grad Podsreda je bil nekdaj zatočišče za bojevnike danes pa je romantično okolje za grajske počitnice. Tu boste našli svoj intimen trenutek in udobje med grajskimi zidovi, zunaj njih pa uživali v razkošju kozjanske narave.

Obišči stran 

Dvorec Rakičan

Nedaleč od Murske Sobote vas pričakuje dvorec iz 15. stoletja. Tu lahko doživite čar spanja med grajskimi zidovi z vsem sodobnim udobjem. Dvorec bo očaral vse družinske člane. Medtem ko otroci lahko ustvarjajo na različnih delavnicah ali se družijo s konji v konjeniškem centru, lahko odrasli poklepetajo v grajski kavarni. Dvorec je tudi odlična lokacija za poroke ali za poslovna srečanja.

Obišči stran

Ustvarite pravljično vzdušje z grajsko poroko

Sanjate o pravljični poroki na mogočnem gradu ali romantičnem dvorcu? Slovenija ponuja veliko možnosti za to, da uresničite te sanje. Obdani z zeleno okolico, nepozabnimi razgledi, odlično kulinariko in sodobnim udobjem so slovenski gradovi, dvorci in vile prava izbira za začetek skupne življenjske poti.

Več

Dežela gradov

V slovenskih gradovih si ogledate razstave in predstave, prisluhnete koncertom, prespite in doživite sanjsko poroko. Privoščite si večerjo z izbrano jedačo in pijačo, po tem pa pojdite na lov za duhovi.

Gradovi

Slovenija je prepredena z gradovi, dvorci in trdnjavami.

Gradovi

Več

Ustvarite pravljično vzdušje z grajsko poroko

Dahnite svoj usodni »da« na slovenskih gradovih in posestvih.

Ustvarite pravljično vzdušje z grajsko poroko

Več

Romantična doživetja

Slovenija ima ljubezen v svojem imenu, zato je to pravi raj za romantična doživetja.

Romantična doživetja

Več

Umetnost in kultura

Slovenija se ponaša z bogatim kulturnim izročilom.

Umetnost in kultura

Več

Gastronomija

Okusi Slovenije so okusi različnih pokrajin.

Gastronomija

Več

Dogodki in doživetja, ki jih v letu 2024 ne smete izpustiti

Ustvarite si nepozabno leto z zanimivimi dogodki in doživetji v Sloveniji!

Dogodki in doživetja, ki jih v letu 2024 ne smete izpustiti

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji