Na smučanje v Slovenijo!

Aktivna in zdrava Slovenija je v zimskem času prava destinacija za ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa na snegu, saj razvaja z užitki na zasneženih pobočjih. Ljubiteljem zimskih aktivnosti so na voljo smučišča različnih zahtevnosti, dolžin in nadmorskih višin. Nekatera smučišča tako ponujajo smuko tudi globoko v spomladanskem času, saj zaradi nizkih temperatur in obilice naravnega snega ta obstane tudi takrat, ko so doline že zelene. Ni lepšega kot smučati ali deskati po urejeni progi na svežem snegu in uživati v razgledu.

Zimske radosti v Julijskih vršacih

Poleg smučarskih in deskarskih užitkov na smučišču je poskrbljeno tudi za kulinariko. Kanin se ponaša z najvišjo restavracijo v Sloveniji, tik poleg zgornje postaje gondole. Skozi vse leto vas razvajajo tako s kulinariko kot tudi z enim najlepših razgledov na bližnje ter daljne vrhove in ob jasnem vremenu celo na Jadransko morje. Če niste ljubitelji smučanja, se lahko spustite po urejeni progi s sankami, lahko tudi tečete na smučeh. Vas poganja adrenalin? Potem ste na pravem mestu. Turna smuka in prosti smučarski slog z najvišjih smučarskih točk sta pravšnja izbira za vas. Ne glede na vaš izbor zimskih aktivnosti pa si vzemite par minut zase ter se prepustite sončnim žarkom na terasi z razgledom najvišjega bara v Sloveniji.

Smučišča z razgledom

Poleg aktivnosti na snegu uživajte v izjemnih razgledih, ki jih poleg Kanina ponujajo tudi nekatera druga višje ležeča slovenska smučišča. Na Voglu nad Bohinjem se boste naužili lepot Triglavskega pogorja in skrivnostnega Bohinjskega jezera. Nedaleč stran od Ljubljane in mednarodnega letališča vas čaka Krvavec, eno najpriljubljenejših smučišč v Sloveniji, kjer se vam odpre pogled na Gorenjsko in prestolnico. Z najvišje točke pa se lahko zazrete tudi v sosednjo Avstrijo.

Z družino na smuči

Ne glede za katero smučišče se odločite, prav vsa nudijo snežno zabavo za vso družino. Raznolikost ponudbe, smučarske šole za začetnike in tiste, ki bi svoje znanje želeli le malo obnoviti, pestra kulinarika in zimske radosti poskrbijo, da nobenemu od družinskih članov ni dolgčas.

Kanin – smuka brez meja

Smučišče Kanin je 2.292 m nadmorske višine najvišje smučišče v Sloveniji. Od tu se vam odpre razgled na čudovito Soško dolino, ob lepem vremenu pa pogled seže od najvišjega slovenskega vrha Triglava vse do Jadranskega morja. Že sama vožnja z obnovljeno krožno kabinsko žičnico iz Bovca do smučišča je pravo doživetje. Zaradi nadmorske višine nad 2.000 metrov vas čaka nepozabna smuka na naravnem snegu vse do maja. Kanin je raj tako za družine kot za tiste, ki si drznejo več. Je pa smučišče povezano s sosednjim italijanskim smučiščem Sella Nevea, tako da lahko smučarji uživate brez meja na več kot 30 kilometrih urejenih prog z enotno smučarsko karto. Povezava obeh smučišč daje izjemno raznolikost terena in snežnih razmer, saj je bovška stran obsijana s soncem, medtem ko je italijanska bolj senčna. Smučišče v zimski sezoni 2023/2024 ne obratuje!

Bodite aktivni v zeleni Sloveniji!

Združite užitke na snegu tudi z drugimi aktivnostmi v naravi! Ko boste končali, pa si privoščite dober obed in svojemu telesu privoščite razvajanje.

Zimske aktivnosti

V Slovenijo po aktivna zimska doživetja na snegu in ledu.

Zimske aktivnosti

Več

Smučanje

Slovenija je dežela manjših smučišč, ki so prijazna družinam in primerna za začetnike, otroke in izkušene smučarje.

Smučanje

Več

Tek na smučeh

Namigi, kam po smučarsko-tekaške užitke v naravi.

Tek na smučeh

Več

Smučajte in razvajajte se v Sloveniji

Privoščite si smučarsko zabavo in poskrbite za svoje dobro počutje.

Smučajte in razvajajte se v Sloveniji

Več

Gastronomija

Okusi Slovenije so okusi različnih pokrajin.

Gastronomija

Več

Terme in zdravilišča

Po zdravo razvajanje v slovenske terme!

Terme in zdravilišča

Terme in zdravilišča

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji