Gremo po mestu s kolesom

Izberite trajnosten način raziskovanja mestnih središč. Združite prijetno s koristnim in se podajte na raziskovanje slovenskih mest s kolesom. Pridružite se vodenim turam, ki vam bodo na zanimiv način približali mestne znamenitosti, zgodbe in skrivnosti. Lahko pa jo po mestu uberete na povsem svoj način in odkrivate njegove najlepše skrite kotičke. Tudi če s seboj nimate kolesa, si ga lahko izposodite s pomočjo sistema izposoje koles, ki je vzpostavljen v številnih mestih.

Nimate kolesa? Nič zato! Izposodite si ga!

Če radi raziskujete mesta po svoje, potem si izposodite kolo na eni od postaj javnega sistema izposoje koles in se zapeljite po mestnih ulicah in trgih. Sistema avtomatske izposoje navadnih in električnih koles se poslužuje vedno več slovenskih mest. Za vožnjo s kolesom po Ljubljani se prijavite v sistem BicikeLJ in si s pridobljeno kodo izposodite kolo na eni od postaj sistema.  Spoznavajte Maribor in njegovo okolico z električnimi kolesi, ki si jih s pomočjo aplikacije izposodite v sistemu OVeNtura. Tudi po Kranju greste lahko KR s kolesom – tako se namreč imenuje njihov sistem izposoje koles. V Novem mestu je vzpostavljen sistem Gonm, v Celju pa je izposoji koles namenjen sistem KolesCE, v katerega se lahko registrirate preko aplikacije Nextbike. Po Ravnah na Koroškem se lahko zapeljete s kolesi iz sistema PiciklSicer pa si kolo lahko izposodite na ustaljen način v Turistično informacijskih centrih in pri drugih ponudnikih.

Kolesarite med mestnimi posebnostmi

Odkrivajte mesta na drugačen način. Pridružite se vodenim ogledom mest na kolesih.

S kolesom na izlet tudi v okolico mest

Ko se boste naužili mestnih doživetij na kolesu, se podajte še na raziskovanje okolice. Zapeljite se v naravo, ki je le nekaj korakov oddaljena od mestnih središč.   

Raziskujte mesta po svoje

Odpravite se na potep po mestnih središčih in si oglejte mestne znamenitosti. Na svoj način. Začutite kulturni utrip mest, obiščite galerije in muzeje, spoznajte zanimivosti iz zgodovine, vpete v sodobni čas. V mestih vam na bo nikoli dolgčas.

Mesta in destinacije

Majhna mesta za velika doživetja.

Mesta in destinacije

Več

Najbolj nenavadna mestna potepanja

Spoznajte slovenska mesta skozi drugačne oči. Pridružite se najbolj nenavadnim vodenim ogledom po njihovih ulicah.

Najbolj nenavadna mestna potepanja

Več

Festivali

Na festivalih po Sloveniji lahko spremljate najpomembnejše izvajalce z vsega sveta.

Festivali

Več

Galerije in muzeji

Muzeji in galerije v Sloveniji – zakladnica umetnosti od pradavnine do danes.

Galerije in muzeji

Več

Družinska doživetja v zgodovinskih mestih

Zgodovinska mesta vabijo z zabavnimi družinskimi doživetji.

Družinska doživetja v zgodovinskih mestih

Več

Aktivnosti v slovenskih mestih

Zelena slovenska mesta ponujajo bilo možnosti za aktiven oddih.

Aktivnosti v slovenskih mestih

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji