Izključite naprave, priklopite srce!

Nenehno zvonenje telefona, poplava elektronskih sporočil, bombardiranje z informacijami, izkrivljenimi podobami življenja in občutek, da postajamo roboti – imate dovolj vsega tega? Čas je za odklop. Dobesedno. Brez elektrike, brez tehnologije. Samo vi in prvinska narava. Kjer telefone zamenja ptičje petje, šumenje potoka, kjer pred vami vzniknejo čudovite podobe resnične naravne lepote in kjer lahko preprosto »date možgane na pašo«. Čas je, da pridete v Slovenijo in si privoščite doživetja, kjer je vse našteto v prvem planu.

Tri, dva, ena…odklop!

Ste pripravljeni na povsem drugačno doživetje sveta? Izklopite svoje vsakdanje skrbi in se priklopite na zabavna doživetja v naravnem okolju in v stiku s pristnim življenjem.

digital detox_dolina soce

Aktiven odklop v objemu reke Soče

Zamenjajte svoje elektronske naprave za kajak, raft, kolo ali pohodniške čevlje in se prepustite nepozabnim doživetjem v Dolini Soče. Naj vas poganja adrenalin na smaragdnih rečnih brzicah ali v zraku nad slikovito gorsko pokrajino. Napolnite svoja pljuča s svežim zrakom ob kolesarjenju ali pohodu skozi nedrja Triglavskega narodnega parka in Julijskih Alp. Začutite svežino in čisto naravno energijo, ki vas zajame ob skrivnostnem slapu Kozjak in osupljivih Tolminskih koritih. Ustavite čas v dolini Trente, poiščite sledove Soške fronte in odkrijte skrivnosti tradicionalne izdelave lokalnih sirov.

Več

Zajemite zrak pred novim delovnim tednom

Menite, da nimate časa za sprostitev in odklop? Izkoristite vikend in sprostite svoje misli z raziskovanjem lepot Bele krajine in Krasa. Odložite svoje telefone. Posvetite se sebi in poiščite svoje notranje ravnovesje. Raziskujte okolico in njene naravne danosti. Ustvarjajte na kulinaričnih delavnicah. Prenočite v luksuznih hišicah ali na urejeni domačiji. Izberite svojo pot odklopa s pomočjo posebnih doživetij digitalnega detoxa.

digital detox_kocevsko

Znate preživeti v naravi ?

Poznamo odličen kraj, kjer se lahko tega naučite! Obsežni kočevski gozdovi še vedno v sebi skrivajo neokrnjene kotičke narave, kjer lahko preizkusite svojo iznajdljivost brez vseh tehnoloških naprav. Sami poiščite vodo in si priskrbite hrano v naravi, zakurite ogenj brez vžigalnika, zgradite preprosta bivališča in izdelajte pripomočke iz naravnih materialov, ki so vam pri roki, odkrivajte sledi gozdnih živali in zveri. Začutite mogočnost narave in spoznajte svojo resnično bit.

Obišči stran

Brez elektrike in z vonjem po morju

Ob obisku ljubkih istrskih vasic vas bo zagotovo mikalo, da bi ustavili čas in zaživeli kot nekoč. Brez nepotrebnega stresa in drvenja. V sobivanju z naravo. Le 15 minut iz Kopra lahko vsaj deloma uresničite svoje sanje. Lične Hiške slovenske Istre vas popeljejo v čas šavrink, istrskih žensk, ki so nekoč hodile v večja obalna mesta prodajat svoje izdelke. Tu ne boste našli vtičnic, boste pa našli tradicionalno pohištvo in predmete, ki so jih uporabljale šavrinke. Ko se boste zjutraj prebudili, vas bosta pričakala osupljiv razgled na morje in pravi Istrski zajtrk.

Obišči stran

digital detox_vila planinka

Pobegnite betonski džungli v naročje gora

Če iščete popolno gorsko zavetje daleč stran od mestnega vrveža, potem se vam plača podati se na Jezersko. Narava tu ne skopari z lepotami. In tu boste našli Vilo Planinko, ki vam stopi naproti pri osvoboditvi od vsakdanjih skrbi in iskanju notranjega ravnovesja. Tu imajo glavno besedo nežni zvoki narave, vaša pljuča polni svež gorski zrak, oči pa počivajo na zeleni barvi travnikov in gozdov. Moč narave lahko občutite na energijskih točkah na vrtu vile ali ob bližnjem izviru jezerske slatine.

Obišči stran

digitaldetox_gozdni selfness

Popolno darilo sebi

Narava je naš največji zaveznik pri iskanju notranjega ravnovesja. Doživite to na lastni koži v zavetju cerkljanskih gozdov. Privoščite si gozdni selfness. Začutite smrekove iglice pod svojimi bosimi nogami, odkrijte eliksir mladosti in lepote s sirotko, očistite svoje telo z rjavo glino. Sprostite svoje misli ob edinstveni simfoniji narave – ob vršanju vetra v krošnjah dreves, žuborenju potočka in petju ptic.

Obišči stran

Zavetje v divji lepoti Bohinja

Bohinj je svojo neokrnjeno naravo Triglavskega narodnega parka že sam po sebi odlično zatočišče pred mestno naglico. Zdaj lahko odklopite skrbi in sprostite svoje misli v butičnem hotelu Sunrose 7, v bližini Bohinjskega jezera. Tu se tradicija in sodobno udobje stapljata v harmonijo, ki prinaša popoln oddih.

Obišči stran

Posvetite se sebi

Vi ste najpomembnejša oseba v svojem življenju in zato je prav, da skrbite za svoje notranje ravnovesje. A to se v današnjem tempu življenja velikokrat podre, zato si morate včasih vzeti trenutke zase in zadihati s polnimi pljuči. Povrnite si energijo z bivanjem v neokrnjeni naravi ali poiščite najboljše načine za celostno sprostitev v slovenskih termah in zdraviliščih.

Sprostitev je v zraku

Slovenija ponuja vrsto skritih kotičkov, kamor se lahko zatečete v mir in tišino. Svoje misli in telo lahko sprostite v naravnih zdraviliščih, ob rekah in jezerih, z obiskom podeželskih kmetij in še kje.

Skriti kotički Slovenije

Odkrivajmo skupaj skrite kotičke Slovenije!

Skriti kotički Slovenije

Več

Vode Slovenije

Spoznajte svežino in čistost slovenskih voda.

Vode Slovenije

Več

Naravni parki

Bogata zakladnica različnih rastlinskih in drevesnih vrst.

Naravni parki

Več

Podeželje

Odkrijte čare slovenskega podeželja – za potep po naravi, okušanje domačih jedi in druženje s prijaznimi ljudmi.

Podeželje

Več

Edinstvene nastanitve v Sloveniji

Preživite svoje sanjske počitnice z vrhunskim udobjem in v pristnem stiku z naravo.

Edinstvene nastanitve v Sloveniji

Več

Top wellness doživetja v Sloveniji

Razvajanja v Sloveniji, ki jih morate dodati na svoj seznam!

Top wellness doživetja v Sloveniji

Več

Razvajanje in nega

Izberite razvajanje, sproščanje in obnovo moči v wellness centrih slovenskih term.

Razvajanje in nega

Več

Kam po sveže domače izdelke?

Okusite žlahtne darove slovenske zemlje in okusne pridelke slovenskih kmetij.

Kam po sveže domače izdelke?

Več

Slovenija skozi oči obiskovalcev

Oglejte si podobe Slovenije, ki so jih v svoje objektive ujeli obiskovalci. Ujemite tudi vi nepozabna doživetja in jih delite z nami na družbenih omrežjih.

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji