Konjeništvo in jahanje imata v Sloveniji po zaslugi kobilarne Lipica, zibelke svetovno znanih lipicancev, večstoletno tradicijo. Doživetje Slovenije v konjskem sedlu vam nudijo številni konjeniški centri, turistične kmetije in ranči. Na konju lahko jezdite po ograjenih območjih kmetij ali pa vas vodniki konj povedejo na travnike in v gozdove. Jezdite lahko tudi po krajinskih parkih in Triglavskem narodnem parku. Možne so daljše jahalne ture

V Lipico, kraj slovenskega konjeniškega ponosa

Ljubitelji konj ne smete izpustiti ogleda kobilarne Lipica, kjer že več kot štiristo let vzgajajo plemenite bele konje, lipicance. Lipicanci navdušujejo ljubitelje klasičnega jahanja po načelih španske jahalne šole z Dunaja, posebno doživetje predstavljata tudi ogled športne dresure in vprežna vožnja. Lipica je danes pomembno turistično središče, ki poleg tečajev jahanja, ogledov treningov in predstav ter pomembnih mednarodnih konjeniških prireditev omogoča tudi svojevrstne oglede kraške pokrajine iz sedla.

Od predstav do tečajev, od jahanja do voženj s kočijo

Če še ne znate jezditi, vam v konjeniških centrih in na rančih omogočajo začetne in nadaljevalne tečaje ter tečaje dresurnega jahanja. Marsikje so na voljo poniji za otroško zabavo, vse več pa je tudi jahalnih klubov, ki ponujajo ježo z islandskimi konji. Večina konjeniških centrov omogoča tudi vožnjo s kočijo. Te so na voljo v več turističnih krajih po Sloveniji, tudi na Bledu.

Na kasaške dirke v Ljutomer

Pomemben konjeniški in jahalni kraj v Sloveniji je Ljutomer, kjer so skozi stoletja razvili pasmo ljutomerski kasač. To so hitri konji, ki jih uporabljajo za kasaštvo. Na hipodromu v Ljutomeru vsako leto priredijo deset pomembnih kasaških dirk. Odhod na hipodrom je priljubljeno nedeljsko razvedrilo domačinov, obiskovalci pa si radi ogledajo tudi trening kasačev in Muzej ljutomerskega kasača.

Od kulinarike do naravnih znamenitosti

Obiščite bisere Slovenije, poskusite lokalne specialitete, prepustite se razvajanju v termalnih zdraviliščih.

Jahanje

Konjeniški centri, turistične kmetije in ranči nudijo različne možnosti za jahanje.

Jahanje

Več

Top 10 znamenitosti

Znamenitosti, ki jih v zeleni Sloveniji res morate videti!

Top 10 znamenitosti

Več

Gastronomija

Okusi Slovenije so okusi različnih pokrajin.

Gastronomija

Več

Terme in zdravilišča

Po zdravo razvajanje v slovenske terme!

Terme in zdravilišča

Terme in zdravilišča

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji