Globalna digitalna kampanja ponovno presegla vsa pričakovanja in dosegla 117 milijonov ljudi

Objavljeno: 24.11.2017

Nazaj na novice

Globalna digitalna kampanja ponovno presegla vsa pričakovanja in dosegla 117 milijonov ljudi

Globalna digitalna kampanja ponovno presegla vsa pričakovanja in dosegla 117 milijonov ljudi

Ljubljana, 24. novembra 2017 –  Globalna digitalna kampanja za dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave turistične destinacije, promocijo atraktivnih turističnih produktov in povečevanja konkurenčnosti slovenskega turizma se je tudi letos zaključila z izjemnimi rezultati. Med 19. aprilom in 15. novembrom je prek različnih digitalnih kanalov dosegla skoraj 117 milijonov ljudi.

O presežkih lahko govorimo tudi v letošnji kampanji, ki je tako kot v prejšnjem letu potekala v sodelovanju Slovenske turistične organizacije (STO) s slovenskim turističnim gospodarstvom. Potekala je med 19. aprilom in 15. novembrom v 21 državah in v 13 jezikih, in sicer v  obliki prikaznega (bannerji, video oglasi, ozadja ipd.) in vsebinskega oglaševanja (članki, mikrostrani, infografike, kvizi ipd.), na 10 vrstah digitalnih kanalov in v 41 različnih medijih z najvišjim dosegom (kot na primer Der Spiegel v Nemčiji, Kleine Zeitung v Avstriji, BBC v Veliki Britaniji in na Irskem, CNN v ZDA in Kanadi) ali v specializiranih medijih (na primer Bergfex v Nemčiji).

Kampanja je na različni portalih dosegla skoraj 37 milijona ljudi, prek Facebooka več kot 50 milijona (in več kot 107.000 novih všečkov), Instagrama pa več kot 14 milijona, kar je bilo več kot presenetljivo. Cilj je bil prek tega vedno bolj priljubljenega omrežja doseči vsaj 1,5 milijona uporabnikov in 10.000 novih sledilcev, s kampanjo pa smo jih dejansko dosegli 14 milijonov in pridobili nekaj deset tisoč novih sledilcev.

Odzivi so bili presenetljivi tudi na kanalu YouTube: skoraj 10 milijona prikazov oglasov (namesto pričakovanih treh milijonov) in več kot 4 milijone vseh ogledov. Vsa pričakovanja sta presegla tudi VKontakte s končnim dosegom prek 10 milijonov uporabnikov (namesto predvidenih pet) in Linkedin z doseženimi prek 3 milijona prikazi oglasov (predvidenih je bilo 800.000). Iskalno oglaševanje prek Googla in ruskega Yandexa je doseglo več kot 600.000 uporabnikov (predvidenih je bilo vsaj 300.000). Novost letošnjega digitalnega oglaševanja je bilo vključevanje nativnega oglaševanja in video programatičnega oglaševanja ter nagovarjanje uporabnikov družbenih omrežij s temi, bolj kredibilnimi vsebinami.

V času trajanja digitalne kampanje se je obisk na spletni strani www.slovenia.info, kamor so vodili oglasi, povečal za 200% glede na obdobje pred tem. Največji obisk je bil zaznan v juniju, ko smo zabeležili tudi skoraj 48.000 spletnih obiskovalcev v enem dnevu. Izsledki kampanje kažejo, da so največji odzivi na digitalno kampanjo na trgih Italije, ZDA, Kanade in Španije. Zaradi povečane uporabe pametnih telefonov se povečuje tudi dostop do vsebin prek mobilnikov. Oglaševanje prek mobilnikov dosega boljše rezultate in višjo stopnjo interakcij.

Dodana vrednost realizirane digitalne kampanje je predvsem v vzajemnem sodelovanju STO s slovenskim turističnim gospodarstvom preko predstavitve skoraj 400 različnih turističnih paketov ponudnikov na pristajalnih straneh digitalne kampanje in prevod v 6 svetovnih jezikov.

»Veseli me, da je tudi letošnja kompleksna globalna digitalna kampanja presegla vse zastavljene cilje in da se je izkazala za več kot uspešno pri promociji Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave turistične destinaciji ter dvigu njenega ugleda in prepoznavnosti. Države digitalnemu vsebinskemu marketingu namenjajo vse več sredstev, saj postaja eno najpomembnejših promocijskih orodij. Na Slovenski turistični organizaciji sledimo temu trendu v promociji in bomo tudi v prihodnje vsebinskemu digitalnemu marketingu posvečali posebno pozornost. Tako bomo tudi v naslednjem letu na premium portalih nadaljevali s tovrstno obliko nativnega oglaševanja z interaktivnimi vsebinami. Še večjo pozornost bomo namenili Instagramu, saj število njegovih uporabnikov raste, in pa prilagojenim oglasom za mobilnike. Letošnja kampanja je namreč pokazala, da se je kar 46 % klikov zgodilo prav z uporabo mobilnih telefonov,« je dejala mag. Maja Pak,  direktorica STO.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji