Inovativnost STO pri virtualnem komuniciranju s poslovno javnostjo nagrajena na WEBSI

Objavljeno: 16.9.2022

Nazaj na novice

Inovativnost STO pri virtualnem komuniciranju s poslovno javnostjo nagrajena na WEBSI

Slovenska turistična organizacija (STO) je na največjem tekmovanju za digitalne projekte v Sloveniji WEBSI dosegla drugo mesto v kategoriji Turizem za inovativen pristop k virtualnemu komuniciranju s tujo poslovno javnostjo prek spletne platforme My way of escaping to Slovenia in z izobraževalnimi on-line treningi Feel sLOVEni@.   

Inovativnost STO pri virtualnem komuniciranju s poslovno javnostjo nagrajena na WEBSI

STO je junija 2021 zaradi omejitev v povezavi s pandemijo covida-19 lansirala inovativno spletno izobraževalno platformo My way of escaping to Slovenia, ki v privlačni in igrivi obliki ter z inovativnimi, kreativnimi in interaktivnimi vsebinami navdušuje tuje poslovne partnerje za pridobitev novih in poglobitev obstoječih znanj o Sloveniji. Platforma omogoča virtualno popotovanje po najbolj edinstvenih zgodbah Slovenije in navdihuje za prihodnji obisk Slovenije. Personalizirana izkušnja virtualnega odkrivanja Slovenije omogoča tujim organizatorjem potovanj in potovalnim agentom, da na svoj način odkrivajo skrivnosti Slovenije, uživajo v njenih lepotah in najdejo navdih za kreiranje nepozabnih počitnic za svoje stranke. Spletna izobraževalna platforma, na voljo v angleškem jeziku, nudi tudi različno gradivo in redno preverjanje znanja o Sloveniji. Pravilni odgovori na vprašanja v posebnem testu omogočajo pridobitev naziva in certifikata I feel Slovenia Certified Expert.

»STO je tudi v času pandemije in strogih ukrepov negovala stike  s ključnimi tujimi partnerji.  Da bi se še uspešneje prilagodili novim razmeram, smo iskali edinstvene, inovativne virtualne rešitve, kako partnerjem predstaviti Slovenijo kot privlačno, zeleno, varno destinacijo za butična doživetja in jih tako podpreti pri aktivnostih za navduševanje obiska naše dežele in oblikovanja turističnih programov. Veseli me, da so bili igrificirani on-line treningi Feel sLOVEni@ prek spletne platforme My way of escaping to Slovenia  uspešni.  Prav tako smo ponosni na uspeh na tekmovanju WEBSI. To je za STO že četrta nagrada WEBSI za odličnost na področju digitalnega komuniciranja, ki ga STO že vrsto let nadgrajuje na osnovi najnovejših globalnih smernic,« izpostavlja mag. Maja Pak, direktorica STO.

Foto: Rok Mlinar

Glavna značilnost spletne platforme My way of escaping to Slovenia z izobraževalnimi on-line treningi Feel sLOVEni@ sta njena igrivost in dostopnost kjer koli in kadar koli do poglobljenega znanja o Sloveniji, prilagojenega za tuje organizatorje potovanj in potovalne agente. Skozi celotno izobraževanje se Slovenija predstavlja kot zelena, varna, aktivna, edinstvena destinacija za 5-zvezdična doživetja. Kombinacija izobraževalnih videov in vprašanj predstavlja odličen način za osvajanje novih vsebin o Sloveniji skupaj z njenimi glavnimi turističnimi znamenitostmi, skritimi kotički in nepozabnimi aktivnostmi. S pravilnimi odgovori na vprašanja igralci – organizatorji potovanj in agenti – pridobivajo točke; njihovo ustrezno število omogoča pridobitev naziva in certifikata I feel Slovenia Certified Expert.

Poleg osebnega in zabavnega raziskovanja Slovenije lahko uporabniki platforme oblikujejo svoj itinerarij, imenovan Escape Plan (kar ima dvojni pomen: pobeg iz vsakdanjega življenja ali počitnice), tako da vključijo informacije, ki so se jim zdele najbolj zanimive. Po končanem izobraževanju lahko preberejo več o krajih, ki so jih vključili, in se o njih še bolj poglobljeno podučijo. Escape Plan lahko služi kot turistični vodnik ob obisku Slovenije, lahko pa ga tudi delijo s svojimi strankami.

S predstavitvijo podrobnih informacij o Sloveniji in njenih štirih makro destinacijah – Alpska Slovenija, Ljubljana & Osrednja Slovenija, Termalna Panonska Slovenija, Sredozemska in Kraška Slovenija – uporabniki na igriv in privlačen način spoznajo številne zanimive zgodbe o Sloveniji. Korak za korakom razkrivajo edinstvene zgodbe in izkušnje slovenskega turizma in pridobivajo dragocena znanja o destinaciji.

Spletna platforma My way of escaping to Slovenia z izobraževalnimi on-line treningi Feel sLOVEni@ je  hibrid zabave in izobraževanja, saj uporabnikom prinaša tako pridobivanje in nadgrajevanje znanja kot ustvarjanje uporabnih materialov za njihove stranke.

Tako v slovenskem kot širše v regionalnem prostoru ne poznamo primerljive on-line spletne izobraževalne platforme, ki bi na igriv in zabaven in  hkrati profesionalen in poglobljen način predstavljala državo kot turistično destinacijo ter s tem omogočala tujim organizatorjem potovanj in potovalnim agentom pridobivanje potrebnih znanj za nadaljnje podajanje informacij o Sloveniji tujim gostom in pospeševanje prodaje Slovenije kot atraktivne turistične destinacije. Privlačnost platforme je vsekakor njena dostopnost od kjer koli in ob katerem koli času. Dodatna motivacija sta poleg novo osvojenega znanja tudi naziv in certifikat I feel Slovenia Certified Expert, ki organizatorjem potovanj in agentom dviguje ugled in kredibilnost na trgu, kjer nudijo Slovenijo kot turistično destinacijo.

STO je za svojo odličnost v digitalnem komuniciranju v preteklih letih prejela še te nagrade WEBSI:

  • Spletni portal www.tasteslovenia.si, ki predstavlja celostno gastronomsko zgodbo Slovenije, je leta 2021 v kategoriji Turizem zasedel 2. mesto. Žirija ga je še izpostavila kot spletno mesto z najboljšo uporabniško izkušnjo.
  • Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija. je leta 2020 osvojila 1. mesto v kategoriji Turizem.
  • Globalna digitalna kampanja Slovenia. Make New Memories. je leta 2017 osvojila 1. mesto kot Naj digitalna kampanja.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji