Uspešna in odmevna digitalna kampanja SLOVENIA. Make New Memories tudi v letošnjem letu

Objavljeno: 1.3.2018

Nazaj na novice

Uspešna in odmevna digitalna kampanja SLOVENIA. Make New Memories tudi v letošnjem letu

Po uspešni izvedbi globalne digitalne kampanje v preteklih dveh letih Slovenska turistična organizacija (STO) letos v skladu z najnovejšimi trendi v digitalnem oglaševanju nadgrajuje enega najpomembnejših tržno-komunikacijskih projektov.

Uspešna in odmevna digitalna kampanja SLOVENIA. Make New Memories tudi v letošnjem letu

Globalna digitalna kampanja ki se je pričela 1. marca in bo potekala v šestih oglaševalskih valih, od 1.3.2018 do 15.11.2018, z vmesno prekinitvijo v času visoke sezone, od junija do vključno avgusta. S tem želimo povečati turistični obisk pred in po visoki sezoni in slediti cilju uravnoteženosti turističnih tokov 365 dni v letu.

Digitalna kampanja STO bo v letošnjem letu potekala v kar 17 državah. V Evropi bomo prisotni v Nemčiji, Italiji, Avstriji, Veliki Britaniji in Irski, v Franciji, v Rusiji, državah Beneluksa, na češkem in poljskem trgu, v Švici ter na skandinavskih trgih (Finska, Danska). Digitalno bomo komunicirali tudi na prekomorskih trgih v Združenih državah Amerike in v Kanadi.

V letošnjem letu je za globalno digitalno kampanjo namenjenih 1,4 milijona evrov, od tega več kot pol milijona evrov za promocijo preko najpomembnejših družbenih kanalov Facebook in Instagram. Kampanja se osredotoča na vsebino v okviru katere bo objavljenih kar 39 člankov na globalnih in prepoznavnih digitalnih medijih kot so CNN, Kleinezeitung.at, Repubblica.it in ostali, kjer je komunikacija usklajena z značilnostmi opredeljenih ciljnih skupin.

»Tudi letos namenjamo na STO  v skladu s trendi vsebinskemu digitalnemu marketingu največji, skoraj 40% delež promocijskih sredstev. Danes začenjamo z letošnjo osrednjo in najobširnejšo digitalno kampanjo 'SLOVENIA. Make New Memories.', ki je v preteklih dveh letih ne samo presegla zastavljene cilje, temveč je tudi ključno prispevala k povečanju prepoznavnosti in želenem pozicioniranju Slovenije kot butične, zelene, aktivne in zdrave destinacije za 5* doživetja. Letošnjo kampanjo smo nadgradili s še bolj podrobnim segmentiranim oglaševanjem prek vseh kanalov, kar se izraža tudi v kreativah kampanje. To bo omogočilo še učinkovitejše nagovarjanje ciljnih skupin slovenskega turizma, ki smo jih opredelili lani v okviru obsežne raziskave. S kampanjo začenjamo letos že v začetku marca, saj želimo vplivati na povečevanje obiska predvsem izven glavne sezone, « pravi mag. Maja Pak, direktorica STO.

Skupen cilj kampanje je v okviru letošnjega finančnega načrta doseči vsaj 33 milijonov prikazov oglasov na izbranih spletnih in mobilnih portalih. Na Facebooku želimo doseči vsaj 15 milijonov uporabnikov in prikazati vsaj 41 milijonov oglasov. Na Instagramu, kjer bomo letos oglaševali tudi s formatom Stories, želimo doseči vsaj 18 milijonov uporabnikov in prikazati čez 63 milijonov oglasov. Na iskalnikih Google in Yandex je cilj doseči vsaj 330.000 klikov in posledično obiskov na portalu slovenia.info, na ruskem družbenem omrežju Vkontakte pa želimo ustvariti vsaj 65.000 klikov na naše oglase. Novost letos je Gmail oglaševanje, prek katerega bomo s promocijo paketov, ki jih oblikuje gospodarstvo, STO pa zagotovi prevode v 6 jezikov, komunicirali tudi konkretne možnosti preživljanja oddiha v Sloveniji. Na kanalu YouTube je načrtovanih vsaj 8 milijonov prikazov video oglasov.

Ključna cilja digitalne kampanje SLOVENIA. Make New Memories sta dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot odlične turistične destinacije za  zelena, aktivna, zdrava doživetja pri izbranih ciljnih skupinah na izbranih ciljnih trgih ter povečanje možnosti izbire Slovenije kot preferenčne turistične destinacije. Poleg tega je globalna digitalna kampanja usmerjena k promociji atraktivnih turističnih produktov, ki temeljijo na trajnostnem razvoju, povečanju števila tujih turistov in njihovih prenočitev ter povečanju dosega, interakcij in različnih vrst konverzije. Glavne ciljne skupine digitalne kampanje so družine z otroki, aktivni posamezniki, pari in seniorji ter trajnostno aktivni posamezniki s skrbjo za sonaravne aktivnosti.

Več informacij o digitalni kampanji na: www.slovenia.info/digitalnakampanja.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji