Julijske Alpe med top destinacijami Lonely Planeta

Objavljeno: 26.10.2017

Nazaj na novice

Julijske Alpe med top destinacijami Lonely Planeta

Medijski velikan na področju popotniških vsebin Lonely Planet je Julijske Alpe uvrstil na visoko tretje mesto na lestvico desetih regij, ki bi jih popotniki morali obiskati v letu 2018. Julijske Alpe so se v knjigi Best in Travel, ki jo enkrat na leto izdajo pri Lonely Planetu, znašle takoj za Belfastom in obalo Causeway na Severnem Irskem ter Aljasko.

Julijske Alpe med top destinacijami Lonely Planeta

Izbor med destinacijami opravijo številni pisci, uredniki in blogerji, končno odločitev pa sprejme strokovna komisija, ki jo sestavljajo pisci in popotniški strokovnjaki pri medijski hiši Lonely Planet.

Ob objavi lestvice Lonely Planet’s Best in Travel 2018 Top Regions, torej desetih regij, ki bi morale biti na seznamu želja popotnikov za naslednje leto, so zapisali: »Z očarljivostjo Chamonixa ali Zermatta, vendar z manj gneče, Julijske Alpe nudijo izjemno gorsko doživetje v delu Evrope, ki je prepogosto spregledan. Več kot dve tretjini območja je pod zaščito Triglavskega narodnega parka, v katerem skrbijo za premišljen razvoj turizma. Julijske Alpe, nekoč rezervirane le za drzne, v zadnjem času nežno odpirajo vrata različnim popotnikom. Naraščajoče število lokalnih ponudnikov pa združuje pulz dvigajoče pohodništvo z nadstandardnimi nastanitvami v imenitnih pastirskih kočah.«

»Biti med prvimi tremi na znameniti lestvici top desetih regij, ki jih je treba obiskati v prihodnjem letu, je izjemna čast za Slovenijo in bistveno vpliva na njeno prepoznavnost. Lahko smo ponosni, da je vodilen in eden najbolj referenčnih medijev s področja potovanj Julijske Alpe prepoznal kot neokrnjen košček tiste Evrope, ki se še vedno ponaša z izjemnimi naravnimi lepotami. To je tudi velika nagrada zavezanosti slovenskega turizma k trajnosti in izpolnjevanju obljube po zelenih, aktivnih, zdravih doživetjih v naši deželi,« je ob razveseljivi novici dejala mag. Maja Pak, direktorica STO.

Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj, pa je v imenu Skupnosti Julijskih Alp poudaril: »Destinacije na območju Julijskih Alp se povezujemo že več kot četrt stoletja. Naše sodelovanje smo nadgradili tudi z obsežnim dokumentom Razvojnim načrtom biosfernega območja kot trajnostne turistične destinacije Julijske Alpe, zato smo še toliko bolj veseli umestitve na lestvico Lonely Planeta. To potrjuje, da gredo naša prizadevanja v pravo smer

Lonely Planet je vodilna medijska hiša v svetu na področju potovalnega založništva in popotniških vodnikov. Od leta 1973 zagotavlja navdihujoče, a verodostojne informacije za vse vrste popotnikov. V preteklih desetletjih je izdala več kot 145 milijonov izvodov vodnikov in si zgradila zvesto skupino sledilcev po vsem svetu.

Slovenija si prizadeva za trajnostni turizem, da bi zaščitila edinstvene raznolikosti, značilne za to območje. Ponaša se s številnimi naravnimi lepotami, izjemno pokrajino in bogato kulturno dediščino; to so bili tudi glavni razlogi, da so pri Lonely Planetu odločili, da gre za destinacijo, ki jo je v letu 2018 treba obiskati.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji