Koper - Evropska destinacija odličnosti 2017

Objavljeno: 1.9.2017

Nazaj na novice

Koper - Evropska destinacija odličnosti 2017

Slovenska turistična organizacija je 31. avgusta destinacijo Koper razglasila kot zmagovalko izbora Evropske destinacije odličnosti 2017.

Koper - Evropska destinacija odličnosti 2017

Odziv na letošnje povabilo k oddaji prijav za naziv Evropske destinacije odličnosti je bil največji doslej. Na razpis se je prijavilo 14 destinacij, ki zajemajo kar 35 slovenskih občin. Evropska komisija je za letošnjo temo izbora izbrala kulturni turizem. Strokovna komisija je na podlagi ocenjevanja in meril v finale uvrstila pet destinacij, ki so zbrale največje število točk: Koper, Ptuj, Slovenske Konjice, Radol'ca in Kras. V okviru terenskega ocenjevanja je strokovno komisijo prepričala destinacija Koper, kot odličen primer sobivanja zgodovine, kulture, narave, turizma in sodobnosti.

Slovenska turistična organizacija bo novo Evropsko destinacijo odličnosti vključila v različne promocijske aktivnosti, ki jih bodo deležne tudi finalistke. Zmagovalna destinacija bo vključena tudi v promocijo Evropske komisije. Skupaj s finalistkami bo Koper postal član slovenske mreže EDEN destinacij in pridobil možnost za včlanitev v evropsko združenje EDEN destinacij, ki spodbuja promocijo, izmenjavo dobrih praks, povezanih s trajnostnim razvojem turizma, in povezovanje.

Slavnostna podelitev nagrad za zmagovalko in finalistke bo v Sloveniji predvidoma konec jeseni,  nagrado Evropske komisije pa bo Koper prevzel v Bruslju v začetku leta 2018.

V okviru projekta Evropske komisije,  ki ga podpira Slovenska turistična organizacija, vsaki dve leti odkrijemo nove, skrite bisere slovenske turistične ponudbe - vabljeni, da jih obiščete.

https://www.slovenia.info/sl/zgohttps://www.slovenia.info/sl/zgodbe/eden-evropske-destinacije-odlicnosti-v-sloveniji dbe/eden-evropske-destinacije-odlicnosti-v-sloveniji 

https://www.slovenia.info/sl/destinacije/mesta/koper 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji