Slovenski predstavniki Joker Out so v finalu Evrovizije

Objavljeno: 12.5.2023

Nazaj na novice

Slovenski predstavniki Joker Out so v finalu Evrovizije

Sinoči se v je Liverpoolu odvil drugi del predizbora za pesem Evrovizije. Znani so vsi nastopajoči v sobotnem finalu, med njimi je tudi Slovenija, ki jo zastopa zasedba Joker Out. Kot običajno, za svojo državo iz nje ne morete glasovati, lahko pa za slovensko predstavnico navijate.

Slovenski predstavniki Joker Out so v finalu Evrovizije

Carpe Diem bo tako v izvedbi Joker Out v slovenskem jeziku znova odmeval v drugi polovici sobotnega finala.

"Ponosni smo na to, kar smo naredili, in verjamemo, da so ponosni tudi naši oboževalci in Slovenija. Tudi če nas ne bi poklicali, bi bili sicer žalostni, ampak vseeno ponosni na ta trenutek," je Cvjetićanin dodal na tiskovni konferenci finalistov.

Oblačila glasbenikov so obogatena z idrijskimi čipkami. Na hrbtu ima Bojan Cvjetićanin sonce in oblake, ki so sklekljani z rumenim sukancem v dveh odtenkih. V projekt klekljanja čipk za Evrovizijo je bilo vključenih veliko klekljaric. (Več)

Letos so organizatorji predstavili novost pri glasovanju, saj je o tem, kdo se bo uvrstil v finale, odločalo zgolj število glasov telefonskega oz. SMS-glasovanja in glasovanja v posebni evrovizijski aplikaciji. Strokovne žirije posameznih držav bodo svoje glasove oddale le v soboto.

Izvajalci na letošnji Evroviziji prihajajo iz 37 držav. Ob 20 uvrščenih izvajalcih iz predizborov so v finale neposredno uvrščeni še predstavniki velikih pet: Francije, Italije, Španije, Nemčije in gostiteljice Velike Britanije, ob njih pa še predstavnika lanske zmagovalke Ukrajine.

Zaradi ruskega napada na Ukrajino letošnje tekmovanje za pesem Evrovizije gosti Velika Britanija kot drugouvrščena država lanskega leta. V Liverpoolu je tako vse v znamenju ukrajinsko-britanskega povezovanja.

Kot običajno, za svojo državo iz nje ne morete glasovati, lahko pa za slovensko predstavnico navijate.

Carpe Diem je klic vsem, ki vedo, da je življenje več kot le to, kar vidimo na prvi pogled. Ta shagadelična plesna himna je odraz celoletnega koncertiranja in uživanja v življenju članov benda. Sporočilo je preprosto: s čimerkoli te življenje sooči, sta glasba in ples vedno pravi odgovor. Videospot so Joker Out konec januarja s 50-člansko ekipo in prav toliko statisti posneli v opuščenem hotelu Stol v Kamniku in ljubljanskem hotelu Union. (Več

Vir: povzeto po MMC Slovenija

Foto: Joker Out, Liverpool 2023

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji