Še dva tedna do dogodka I Feel Slovenia Night 2023 v Dallasu

Objavljeno: 23.3.2023 Več informacij

Nazaj na novice

Še dva tedna do dogodka I Feel Slovenia Night 2023 v Dallasu

Slovenska turistična organizacija v okviru aktivnosti s klubom Dallas Mavericks tudi letos načrtuje promocijski dogodek I Feel Slovenia Night v Dallasu. Ta  bo 7. aprila ob 8.30 zvečer (8. april ob 2.30 po srednjeevropskem poletnem času), ko bo potekala NBA košarkarska tekma med Dallas Mavericks in Chicago Bulls.  

Še dva tedna do dogodka I Feel Slovenia Night 2023 v Dallasu

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport skupaj z agencijo SPIRIT Slovenija in Slovensko turistično organizacijo (STO) ter drugimi partnerji letos ponovno pripravlja gospodarsko delegacijo, poslovno-investicijsko konferenco ter poslovni dogodek za turistična podjetja v Dallasu, Texas Feels Slovenia. Dogodek, ki bo potekal 6. in 7. aprila, predstavlja nadaljevanje uspešne lanskoletne zgodbe in eno v vrsti aktivnosti v sklopu večletne kontinuirane promocije Slovenije, njenega gospodarstva, investicijskih priložnosti in turizma na ameriškem trgu. V sklopu dvodnevnega dogodka bo v Dallasu izvedenih več poslovno-promocijskih aktivnosti, ki povezujejo gospodarstvo, znanost, turizem in šport.  

Promocijske aktivnosti se bodo nadaljevale 7. aprila zvečer, ko bo potekala NBA košarkarska tekma med Dallas Mavericks in Chicago Bulls, poimenovana 'I feel Slovenia Night'. Dogodek bo STO skupaj z Uradom Vlade RS za komuniciranje (UKOM) in Turizmom Ljubljana izkoristil za promocijo Slovenije na ameriškem trgu z oglaševanjem na in ob igrišču, v času prekinitev tekme in v promocijsko-razstavnem prostoru v dvorani American Airlines Center. Tekmo bodo popestrili svetovno znani slovenski akrobati Dunking Devils, ki se jim bo na parketu pridružila ljubljanska maskota Zmajček. 

Z namenom čim večjega dosega ameriške javnosti je Slovenska turistična organizacija že začela s številnimi aktivnostmi, ki promovirajo dogodek. V ta namen je v preteklem tednu lansirala pristajalno stran I Feel Slovenia Night v Dallasu, ki vabi k ogledu dogodka, obenem pa obiskovalcu ponuja širši vpogled v zgodbo Slovenije. Obiskovalci strani lahko med drugim preberejo zgodbo o Luki Dončiću, ambasadorju slovenskega turizma, Ljubljani kot mestu, v katerem je Dončić preživel svoje otroštvo, ter o Sloveniji kot deželi športnih navdušencev. Sodelujejo lahko tudi v nagradnem kvizu o poznavanju Luke Dončića in njegove domovine ter prisluhnejo podkastu Feel Slovenia.  

V podkastu Feel Slovenia se je o vlogi Luke Dončića v promociji Slovenije kot turistične destinacije razgovoril ameriški novinar Tim Macmahon, ki za sloviti ameriški športni medij ESPN komentira NBA košarko. Slovenijo je obiskal lanskega septembra in bil navdušen nad raznolikostjo slovenskih turističnih destinacij in njihovo ponudbo, izpostavil pa je tudi pomembnost dogodka I Feel Slovenia Night: "Želim si, da bi dogodek I Feel Slovenia Night v Dallasu postala stalnica, saj menim, da je Luka tisti, ki je v prebivalcih Dallasa in navijačih NBA po celem svetu vzbudil zanimanje za Slovenijo." Podkast lahko poslušate tukaj.

Podrobnejše informacije o promociji gospodarstva in turizma na trgu Združenih držav Amerike so na voljo tukaj. Vabljeni tudi k ogledu programa poslovne konference Texas Feels Slovenia.  

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji