Mineva 30 let od prve izvedbe kolesarske dirke Po Sloveniji, štart letošnje dirke v Celju

Objavljeno: 21.2.2023

Nazaj na novice

Mineva 30 let od prve izvedbe kolesarske dirke Po Sloveniji, štart letošnje dirke v Celju

Prva »slovenska pentlja« je bila organizirana v maju leta 1993 v počastitev nove države - samostojne Slovenije, le leto dni po tem, ko je Kolesarska zveza Slovenije postala polnopravna članica mednarodne kolesarske zveze UCI, kolesarska dirka Po Sloveniji pa je dobila svoje mesto na mednarodni kolesarski sceni. 

Mineva 30 let od prve izvedbe kolesarske dirke Po Sloveniji, štart letošnje dirke v Celju

Kolesarska dirka Po Sloveniji se je skozi leta nenehno razvijala v organizacijskem in tekmovalnem smislu ter danes predstavlja vrhunski športno-turistični dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva.

Slovenska turistična organizacija (STO) je k dirki Po Sloveniji partnersko pristopila pred šestimi leti in omogočila prenos na mednarodni TV mreži Eurosport s ciljem uspešnega pozicioniranja Slovenije in dirke Po Sloveniji na mednarodnem kolesarskem zemljevidu. Eurosport je vsako leto zagotovil 10 ur prenosa dirke na programih Eurosport 1 in 2 ter letos v 2-mesečni oglaševalski kampanji objavil 120 minut oglasov, ki so komunicirali zeleno, zdravo in aktivno Slovenijo. V letu 2022 je tekmo spremljalo rekordno število gledalcev pred televizijskimi sprejemniki, in sicer kar 10,9 milijona. To dokazuje učinkovito dolgoročno sodelovanje STO pri projektu, ki z vsakoletno nadgradnjo in večjo vsebinsko povezanostjo prinaša nadpovprečne multiplikativne učinke. V petih letih si je do sedaj dirko po Sloveniji samo na mreži Eurosport ogledalo 46 milijonov gledalcev.

Več informacij o jubileju 30 let dirke Po Sloveniji je na voljo na

spletni strani organizatorja dirke 

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji